• Για τον αθέμιτο ανταγωνισμό της Κίνας στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Ο υπουργός Ανάπτυξης μετέβη την Τρίτη στις Βρυξέλλες και συμμετείχε στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την Κλωστοϋφαντουργία και την Ένδυση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο όργανο αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Δημήτρης Σιούφας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον αρμόδιο Επίτροπο κ. Μάντελσον και μαζί με τον ιταλό συνάδελφό του διατύπωσαν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για ορισμένα σημεία της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σιούφας τόνισε ότι η χώρα μας «δεν μπορεί να παραιτηθεί από τα δικαιώματά της, να προσφεύγει σε μέσα εμπορικής άμυνας, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο χάριν της προστασίας της εγχώριας βιομηχανίας της και σε περιπτώσεις ιδίως όπου ο ανταγωνισμός από την Κίνα δεν είναι μόνο σφοδρός, αλλά και αθέμιτος».

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες υποδημάτων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των κινεζικών προϊόντων.
Την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ν. Στεφάνου, επισκέφθηκε το Λονδίνο και είχε σειρά επαφών με ξένους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και με έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον ακαδημαϊκό χώρο στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Ο κ. Σιούφας επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κύριο Γρηγόριο, με τον οποίο είχε μακρά συζήτηση για το πλούσιο κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής.

Μέσα στο σφιχτό πρόγραμμά του ο υπουργός Ανάπτυξης δεν ξέχασε τις κομματικές του υποχρεώσεις ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής στο Λονδίνο συναντήθηκε με τον πρόεδρο και δεκάδες κομματικά στελέχη της ΝΔ που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.
Το οδοιπορικό του υπουργού Ανάπτυξης δεν σταμάτησε εδώ. Την Πέμπτη το πρωί μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, ήταν οι κεντρικοί ομιλητές σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο στο Λονδίνο με θέμα τις ευκαιρίες για ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.


Σχολιάστε εδώ