«Γαλάζιες» κόντρες στη Δράμα

Είναι λίγο παλιό, επειδή το κράτησα προκειμένου να διασταυρώσω τις πληροφορίες που έφτασαν στο e-mail μου από την όμορφη Δράμα. Τελικά διαπίστωσα πως ο «δικός μου» είχε απόλυτο δίκιο, οπότε και σας μεταφέρω το ρεπορτάζ του:

Στον δήμο Δράμας δήμαρχος είναι ο Θωμάς Μαργαρίτης. Διαδέχθηκε τον Τζίμα Μαργαρίτη, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές κίνησε για τη Βουλή με τα χρώματα της ΝΔ φυσικά. Ο Θωμάς Μαργαρίτης ήταν δημοτικός σύμβουλος και εξελέγη δήμαρχος με 19 ψήφους στις 21 της πλειοψηφικής δημοτικής παράταξης.

Είναι 44 ετών, μέλος της ΝΔ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας. Πιστεύει πως έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις εκλογές της επόμενης χρονιάς και δηλώνει πως σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Δράμας με πρόσχημα τον απολογισμό δράσης (συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, ενώ είχαν σταλεί περισσότερες από 12.000 προσκλήσεις και είχε γίνει πρωτοφανής κινητοποίηση), ο νυν νομάρχης -γνωστός και μη εξαιρετέος- Κώστας Ευμοιρίδης, τελειώνοντας τον απολογισμό του, δήλωσε πως αποφάσισε να διεκδικήσει το χρίσμα του δημάρχου Δράμας, εγκαταλείποντας τη νομαρχία.
Ο κ. Ευμοιρίδης είχε διατελέσει μέλος της «Συμβουλευτικής» της χούντας, βουλευτής της ΝΔ, νομάρχης και είναι… μόλις 69 ετών. Σχεδιάζει, λοιπόν, στα εβδομήντα και κάτι να διεκδικήσει τον δήμο και να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου μέχρι τα 75! Καλά, δεν χόρτασε
από αξιώματα;

Το σοβαρό της υπόθεσης είναι πως η πρόθεση του Ευμοιρίδη ανακοινώθηκε ενώπιον των «γαλάζιων» βουλευτών της περιοχής. Ο μεν κ. Δαϊλάκης είπε απερίφραστα πως, ενώ υπάρχει πρόβλημα, θα υποστηρίξει και θα ψηφίσει τον Ευμοιρίδη. Ο δε κ. Τζίμας είπε πως θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης, γιατί αλλιώς θα κινδυνέψουμε να χάσουμε όλον τον νομό.
Σε παρέμβασή του ο βουλευτής Καβάλας κ. Χριστοφιλογιάννης είπε πως αν δεν υπάρξει ενότητα, δεν θα χαθεί μόνο ο δήμος Δράμας, αλλά όλη η διευρυμένη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση (Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης).
Σημαντικό είναι το στοιχείο πως και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δράμας κ. Χαρακίδης δήλωσε πως θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος χωρίς να τον ενδιαφέρει το χρίσμα.

Το αλαλούμ και οι πολλές φιλοδοξίες, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η ΝΔ δεν ασχολείται προς το παρόν με χρίσματα δημοτικών εκλογών, θα διχάσουν τους «γαλάζιους» του νομού, με πολλές πιθανότητες να «πρασινίσουν» ο δήμος και η διευρυμένη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση…


Σχολιάστε εδώ