Αποστολικά και… άλλα

– Έσπασαν αβγά και κάνουν ομελέτα λυματολάσπης οι «γαλάζιοι». Πάνε να χορτάσουν τον φτωχό και πεινασμένο κόσμο των δυτικών συνοικιών… της Αθήνας. Πού θέλατε να την πάνε την ομελέτα; Στους πλούσιους και στους χορτάτους; Σ’ εσάς τους πεινασμένους τη φέρνουν, να χορτάσετε την πείνα σας.

– Καλ-ομελέτα κι έρχεται, «γαλάζιοι» σύντροφοι…

– Αυτή δεν ήταν κοινοβουλευτική ομάδα αλλά κυνο-βουλευτική. Έβγαλαν τα κοφτερά τους δόντια και κατασπαράζονταν μεταξύ τους οι «πράσινοι» σύντροφοι.

– Ο τελευταίος σύντροφος δεν θα κλείσει την πόρτα, όπως είχε πει ο μακαρίτης ο Αλευράς, αλλά το παράθυρο, και δη το τηλεοπτικό.

– ΕΥ-ΦΥ-ΕΣ το νομοσχέδιο για τις ένοπλες δυνάμεις του Σπήλιου… Εκλογικός μηχανισμός υψηλών αποδόσεων και προσδοκιών για τη «γαλάζια» κυβέρνηση… Ξυπνήστε, σύντροφοι.

– Εδώ χωνεύουμε τα «γαλάζια» παραμύθια που τρώμε κάθε μέρα και θα είχαμε προβλήματα με τις γαλοπούλες με σαλμονέλα της Αργεντινής; Σιγά το πρόβλημα.

– Θόδωρε, τελικά το χρηματιστήριο είναι τζόγος για όλους, είτε είναι «πράσινοι» είτε «γαλάζιοι».

– Πληθαίνουν τα φαινόμενα του Ηρόστρατου στο ΠΑΣΟΚ. Έγραψε η Χρύσα Αράπογλου με την ατάκα της.

– Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει…

– Αγαπητοί υπουργοϋφυπουργάδες μου, αν δεν γνωρίζετε τον Ασημάκη Φωτήλα, φροντίστε μη σας τον μάθει ο Καραμανλής που δεν θα αστειεύεται από δω και πέρα.

– Ανασχηματισμός α λα Φωτήλα… Θυμηθείτε το.

– Ελπίζω το Πνεύμα το Άγιον να επικαθήσει εις τας κεφαλάς αυτών που έχουν την τύχη μας στα χέρια τους.
Σίμων ο Κανανίτης

– Το ΠΑΣΟΚ με τόσα όργανα που έχει δημιουργήσει λειτουργεί όντως ως… υιοδυτικοποιημένη μονάδα, έλεγε γνωστό στέλεχος του Κινήματος…

– Κάποιοι τύποι πήγαν να χτυπήσουν την Αγγελ(ου)ική καρδιά του Καραμανλή, φτιάχνοντας περίεργα σενάρια για κόντρες για τα χρήματα του ΟΠΑΠ, που όντως είναι πολλά γι’ αυτούς τους τύπους, οι οποίοι έχουν μάθει να ζουν από το δημόσιο χρήμα, ενώ είναι άνευ ουσίας για εκείνους που σέβονται το δημόσιο χρήμα… Έτσι ας μάθουν ότι ο Γιάννης Αγγέλου δεν ασχολείται με το υποτιθέμενο μοίρασμα της πίτας, διότι έχει μάθει να ζει συνετά και λιτά. Απλώς, σαν ψηλό κυπαρίσσι του Καραμανλή κάποιοι το πετροβολούν… Αντέχει όμως…
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος

– Πολύ… Αρσενική κίνηση Καραμανλή!
Πέτρος

– Αγαπητέ πρόεδρε, στείλε γρήγορα τα ανοιχτά μυαλά της νέας εποχής για επισκευή. Αύριο θα ‘ναι αργά.

– Στη συζήτηση στη Βουλή το κάθε κόμμα αφιέρωνε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του για να αποδείξει ότι το άλλο δεν είναι ικανό να κυβερνήσει. Δυστυχώς και τα δύο το πετυχαίνουν. Και τα δύο δίκιο έχουν.

– Ή θα μάθετε να ζείτε ως σύντροφοι ή θα καταστραφείτε ως ανόητοι «πράσινοι» της Χ. Τρικούπη.

– Για ποιον πρώην υπουργό όταν του λένε οι συνεργάτες του Γιώργου να τον αξιοποιήσει, λέει το γνωστό «πάμε παρακάτω»;

– Τώρα που βγήκε ο Πάχτας, Μάκη, στο περιφερειακό συμβούλιο, μπορεί να φιλοτιμηθεί και να σου επιστρέψει τα 25 εκατ. δρχ. που οφείλει βάσει δικαστικής απόφασης.
Ναθαναήλ

– Οι ρυθμίσεις Αλογοσκούφη στον χρόνο δεν έχουν μέλλον.
Φίλιππος

– Ποιος βουλευτής της ΝΔ φουσκάλιασε στην κυριολεξία χτυπώντας παλαμάκια στον Καραμανλή και δεν μπορεί ούτε να υπογράψει μία ερώτηση;

– Πιστός στη γραμμή του Γιώργου ο συνονόματός του Τσολιάς για συμμετοχή των γυναικών, απέκτησε πρόσφατα μια χαριτωμένη εγγονούλα. Να σου ζήσει, φίλε Γιώργο και νομάρχης στη Φθιώτιδα η άλλη σου χαρά!

– Μετά τον Αρσένη ποιος έχει σειρά να διαβεί το Μέγαρο Μαξίμου;
Ιούδας

– Για ποιον υπουργό ο Γιώργος έχει μόνο καλά λόγια και γιατί;
Ματθαίος

– Πάλι η κυβέρνηση στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών κρατούσε τη λάθος μισή αλήθεια.

– Ποιος «πράσινος» σχολίαζε πικρόχολα ότι την πόρτα του Μαξίμου περνοδιαβαίνουν οι σειρές των ογδόντα και άνω;
Ιωάννης

– Για ποια «γαλάζια» πολιτικό λένε ότι είναι «σφίγγα» χωρίς μυστικό;

– Τη μεγαλύτερη στενοχώρια για τον ανασχηματισμό που δεν έγινε την πήρε ο αντικαταστάτης της Ντόρας στον δήμο… Εγκεφαλικό έπαθε ο άνθρωπος.

– Η κόντρα στη Βουλή θύμισε τον πόλεμο δύο φαλακρών για μια τσατσάρα, έλεγε παλιά κοινοβουλευτική «πράσινη» καραβάνα.

– Τίποτα δεν είναι παράνομο σε τούτη τη χώρα, αν αποφασίσουν να το κάνουν τρεις τραπεζίτες.
Ιάκωβος

– Το πρόβλημα με την κυβέρνηση, τώρα που άρχισε να δουλεύει εις βάρος των εργαζομένων, είναι πώς θα την κάνουμε να σταματήσει…

– Αν αναλάβει ο Αλογοσκούφης την έρημο Σαχάρα, σε πέντε χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου, έλεγε ο βουλευτής Πρέβεζας, του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστου!

– Μια κυβέρνηση που κάνει στραβά τα μεγάλα πράγματα να ‘σαι σίγουρος πως θα κάνει στραβά και τα μικρά, σχολίαζε σε «πηγαδάκι» βουλευτών ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαγεωργίου.

– Αφού η κυβέρνηση έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος, πώς είναι δυνατόν να τα ξανακάνει, αγαπητοί σύντροφοι;
Ιωάννης

– Για ποιον υπουργό λένε ότι όταν κάνει κάτι για το οποίο ντρέπεται η κυβέρνηση, αυτός διακηρύσσει ότι έκανε το καθήκον του;
Πέτρος

– Αγαπητέ κύριε εφοπλιστά που αγόρασες το «ΠΑΡΟΝ», για να έχουμε μέλλον, εγώ δεν θέλω λεφτά, είμαι υπεράνω χρημάτων, για ένα κοτεράκι όμως, ξύλινο, δεκαεξάμετρο, όπως ενός πρώην υπουργάρα, δεν θα έλεγα όχι…

– Ποιος «πράσινος», ακούγοντας στη Βουλή τον Πολύδωρα, είπε: Η ψυχή μας βγήκε μέσα από τη φωνή του Βύρωνα κατά την παρέμβασή του στη Βουλή και την κόντρα του για τα έργα και τις ημέρες των «πράσινων» τρωκτικών του εκσυγχρονισμού.

– Όταν βρίζουν για τα «πράσινα» τρωκτικά, αγαπητοί σύντροφοι, δεν βρίζουν για τα εκατομμύρια τίμιων ψηφοφόρων και τα στελέχη των κομμάτων, αλλά για τα χιλιάδες τρωκτικά που κονόμησαν από την εξουσία των φαύλων εκσυγχρονιστών.

– Νυν υπέρ πάντων η κουτάλα.

– Όταν θα πάψει, σύντροφοι, να σας κατατρώει το σύνδρομο της εξουσίας, τότε και μόνο τότε ο κόσμος θα σας τη δώσει. Όσο θα τρέχει στο αίμα σας τόσο ο κοσμάκης θα σας έχει στην αντιπολίτευση. Καταλάβετέ το.

– Βλέποντας η κυβέρνηση πόσο σκουπιδομάνι παράγουμε, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει από το να μας περικόψει το χρήμα, μπας και γλιτώσει από τα σκουπίδια μας; Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια, και μάλιστα χορτάτα.

– Ζούμε στην εποχή της παράνοιας. Οι Νεοδημοκράτες στηρίζουν τον Γιώργο και πολλοί από το κόμμα του του σκάβουν τον λάκκο.

– Πόσα πρέπει να έχουν κονομήσει κάποιοι σύντροφοι για να παίρνουν τηλέφωνα ή να στέλνουν χιλιάδες SMS για να τους ψηφίσουν για το περιφερειακό συμβούλιο; Τι διάολο είναι τα ευρώ, μαρουλόφυλλα, ή κάποιοι έχουν κάνει χοντροκονομισιές και δεν τους νοιάζει; Άλλωστε, τι διάολο όργανο είναι το περιφερειακό συμβούλιο που να δικαιολογεί τόσα έξοδα; Πρόεδρε, στείλ’ τους στα σπίτια τους, διότι είναι επικίνδυνοι.

– Μονάδες απεξάρτησης των «πράσινων» ετοιμάζει η κυβέρνηση, διότι διαρκώς αυξάνονται οι λίστες ροπής των «πράσινων» προς τη χαμένη εξουσία.

– Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν οι κρατιστές και οι αντικρατιστές, αλλά και οι δύο τάσεις είναι εξουσιαστές.

– Το τι ατάκα πέταξε ο Σταύρος Δαϊλάκης στη Βουλή, δεν περιγράφεται. Δικαιολογημένα ο Σταύρος εισέπραξε τα «γαλάζια» συγχαρητήρια για το σταύρωμα που έκανε στους «πράσινους»…

– Ακόμα ψάχνουν οι σύντροφοι το βαθύ λαρύγγι στο ΠΑΣΟΚ. Ας βρουν πρώτα τα μακριά χέρια και μετά πάνε και στα βαθιά λαρύγγια…

– Κρίμα τα χρήματα που ξόδεψαν η κυρία και ο κύριος για να ράψουν τα μοντελάκια τους για τον ανασχηματισμό… Τώρα, βλέπεις, πάει για αργότερα και θα μπουν σε άλλα έξοδα.

– Ποιος «πράσινος» βουλευτής έχει τον τίτλο «ψυχοπαθής» και γιατί;

– Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του, είπε ο πρωθυπουργός για τις πρόωρες εκλογές που ζητούσε και δεν ζητούσε το ΠΑΣΟΚ και ο Χάρης Τσιόκας είπε τη γνωστή ατάκα στο καφενείο της Βουλής, όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια, απαντώντας σε σχόλια Νεοδημοκρατών βουλευτών.

– Μόνο καλά λόγια είχε το Μαξίμου για τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Απόστολο Σταύρου.

– Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην έμαθαν να κάνουν αντιπολίτευση, αλλά από SMS ατσίδες έγιναν!

– Εκεί στη Β΄ Πειραιά, βρε καλόπαιδα, μη χτυπάτε τη Μαρία Κασιμάτη. Πρώτον, διότι είναι γυναίκα και, δεύτερον, οι 17.000 σταυροί δείχνουν την αγάπη του λαού της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας που διαρκώς μεγαλώνει. Αν αυτό σας ενοχλεί, περαστικά σας.
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος

– ΕΥ-ΦΥ-ΕΣ το νομοσχέδιο για εφέδρους υψηλής ετοιμότητας… του Σπήλιου.
Πέτρος

– Ρε, τέτοιον φλώρο ποια δεν θα τον ήθελε άντρα της;

– Πολλή βρώμα βγάζει ο στάβλος του αρεοπαγίτη…

– Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, λέει η Θεο-Ντόρα… Φρόντισε, όμως, εσύ, Ντόρα μου, να γίνει κάποτε…

– Στη μάνα οφείλεται το γονίδιο της φαλάκρας, λένε οι επιστήμονες. Και να ‘ταν μόνο αυτό που μας ταλαιπωρεί, καλά θα ήταν, λένε κάποιοι και ο νοών νοείτω…

– Στις τεκτονικές πλάκες έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο Σπηλιωτόπουλος για να σωθεί από τον Καρχιμάκη. Επειδή η Κρήτη ψηλώνει από τα δυτικά και βυθίζεται από τα ανατολικά, μέρος από όπου κατάγεται ο Μιχάλης, προσδοκά να… πνιγεί το Λασίθι μπας και σωθεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν του βγαίνει.

– Κύριε Τραγάκη, δεν πιάσατε τον τράγο από τα κέρατα. Κρίμα…

– Πάμε Άννα… Τι εννοούν οι «πράσινοι» σύντροφοι που το έχουν ως κώδικα επικοινωνίας;
Πέτρος

– Αργιανάς. Εκεί ψηλά στον Υμηττό η απόφαση ελήφθη, γι’ αυτό καλά θα κάνουν κάποιοι να αφήσουν τις τρέλες για άλλες εποχές. Ο δήμαρχος του Υμηττού έχει αμολήσει τον αετό και δεν πέφτει με τίποτε από τον θρόνο του δημάρχου.
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος

– Στην εντατική το ΠΑΣΟΚ…

– Αγάπα τον τραπεζίτη σου ως σεαυτόν, είναι το δόγμα της «γαλάζιας» κυβέρνησης.

– Τέτοια παχύδερμα που μας κυβερνούν θα φάμε όχι μόνο σαλμονέλα, αλλά ούτε και εγώ ξέρω τι.

– Ανοίξτε τις πόρτες και τα πορτοπαράθυρα, «πρασινογαλάζιοι» σύντροφοι, μπας και το πνεύμα το Άγιο μπει στα κεφάλια σας.

– Τελικά οι κ-ωδικοί δεν κελάηδησαν, όπως μας είχαν υποσχεθεί οι κύριοι της κυβέρνησης. Μάλλον τα έπνιξαν τα ωδικά πτηνά οι «γαλάζιοι» προς χάριν των δικών τους «πουλιών», που κελαηδούσαν τις μέρες εκείνες των φοβερών ληστειών.

– Τα αλαλούμ με τις γαλοπούλες με σαλμονέλα που, δόξα τω Θεώ, τις φάγαμε όλες και δεν πάθαμε και τίποτα.

Στη γέννηση του Ιησού
ωχ Παναγιά μου έλα
πολλούς γάλους φάγαμε
που είχαν σαλμονέλα

Ο ένας λέει το μακρύ
κι ο άλλος το κοντό του
ευθύνες έχουνε κι οι δυο
μα τον κακό καιρό τους

Και κάποιοι που μας τάιζαν
και του πουλιού το γάλα
ευθύνες έχουνε κι αυτοί
για των πτηνών τα χάλια…

Και η κατάληξη ήτανε
όλοι να κονομήσουν
και τώρα να ‘ναι πολύ αργά
το θέμα να θρηνήσουν.

– Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος
Παναγιωτόπουλος.

Πρώτοι στη συνεννόηση
είναι οι υπουργάρες
για το καλό των τραπεζών
κάνουνε τις γαργάρες

Ετέτοια συνεννόηση
τέτοια ομοψυχία
να κάψουν τους τραπεζικούς
με μια τροπολογία

Και η γαλάζια συνταγή
κουστούμι με το ΜΕΤΡΟ
τη συνταγή να παίρνουμε
στον Άγιο τον Πέτρο

Ο Γιώργος είναι σχεδιαστής
και ράφτης ο Πανάρας
άγνωστοι εις τους θυρωρούς
που λέει ο Κατσιφάρας.
…Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ