Αμάν ο Πάχτας!

Η υποβολή της υποψηφιότητας του Χρήστου Πάχτα για να εκλεγεί στην περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους συνέδρους. Τα ερωτήματα πολλά και σημαντικά, ενώ τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν:

– Θέλει να πάει για γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής ο Πάχτας, ώστε να μετέχει αυτοδικαίως στο Εθνικό Συμβούλιο και να επανέλθει έτσι από την… πίσω πόρτα στην κεντρική πολιτική σκηνή; Ή απλώς θέλει μια κομματική νομιμοποίηση, ώστε να διεκδικήσει αργότερα τη συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές;

– Οι Χρυσοχοΐδης, Φλωρίδης θα τον στηρίξουν ή διαφωνούν με την πρωτοβουλία του να θέσει υποψηφιότητα;
Την απάντηση στο πρώτο ερώτημα δεν θα τη μάθουμε ποτέ, μιας και οι παλιοί εκσυγχρονιστές δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την πλειοψηφία του οργάνου, ώστε να αρχίσουν να κάνουν όνειρα για τη θέση του γραμματέα.

Για το δεύτερο ερώτημα η απάντηση είναι αμφιλεγόμενη. Οι προσκείμενοι στον Χρυσοχοΐδη και τον Φλωρίδη δεν φάνηκαν να ψηφίζουν Πάχτα. Αυτό, όμως, δεν αποκλείει την περίπτωση της μεταξύ τους συνεννόησης για να «σπάσουν» τις ψήφους τους (ο κάθε εκλέκτορας είχε δικαίωμα να βάζει μέχρι έξι σταυρούς), ώστε να καταφέρουν ως μπλοκ να βγάλουν δύο εξάδες μελών, όπως και έγινε.


Σχολιάστε εδώ