Τυπολογίες

– Θα συνεχιστούν τα DVD όλο το καλοκαίρι και τουλάχιστον ως το τέλος του έτους, αναφέρουν οι πληροφορίες. Είναι ενδεικτικό πως η «Απογευματινή», που επιχείρησε να κυκλοφορήσει χωρίς DVD την περασμένη Κυριακή, έχασε 10.280 φύλλα και αποφάσισε να τα επαναφέρει, σταματώντας ταυτόχρονα το πολιτιστικό ένθετο «Πυξίδα».

– Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης «Sportime εκδοτική εμπορική τουριστική διαφημιστική συμμετοχών», η οποία εκδίδει πλέον το «Sportime», ανέλαβε ο Ροδόλφος Οντόνι. Αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Καποδίστριας και μέλη οι Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος και Ευάγγελος Μενδρινός.

– Τα 15 χρόνια κυκλοφορίας του στην Ελλάδα γιορτάζει το «MAX» Πολλές ευχές.

– Σχεδόν όλους τους διευθυντές τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων σκοπεύει να δει ο πρωθυπουργός στον κύκλο συναντήσεων που άνοιξε στο Μαξίμου. Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Στο βάθος, πάντως, διαφαίνεται και η συνάντηση με τον Χρήστο Λαμπράκη, για την οποία έγραψε το «Π» πριν από δύο Κυριακές. Τη συνάντηση αυτή προετοίμασε ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή και οι συναντήσεις με τους άλλους διευθυντές απαλύνουν τις όποιες εκτιμήσεις γίνουν για την επαφή με τον εκδότη του ΔΟΛ. Στο μεταξύ, η «Αξία» αντελήφθη με καθυστέρηση 15 ημερών τις διαβουλεύσεις κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης με τον Χ. Λαμπράκη για επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εκδότη. Έκανε τις συζητήσεις…πρωτοσέλιδο, χωρίς βέβαια να αναφέρει πως επί δύο συνεχόμενες Κυριακές το «Π» είχε αποκαλύψει τα όσα συνέβαιναν…

– Την είδηση της ψήφου εμπιστοσύνης έχασε η ΝΕΤ! Ο ενημερωτικός σταθμός της κρατικής τηλεόρασης μετέδωσε με καθυστέρηση και με λανθασμένη ένδειξη το αίτημα Καραμανλή για ψήφο εμπιστοσύνης. Οι ιθύνοντες αποφάσισαν να ανακοινώσουν την είδηση όχι αμέσως, αλλά μόλις θα έβρισκαν τη λεγόμενη «φέτα» των δηλώσεων Καραμανλή, ενώ έκαναν λάθος, βάζοντας ως ένδειξη στο κάτω μέρος της οθόνης ότι ο Παπανδρέου έκανε πρόταση μομφής…

– Πρόταση προς τον Χουλιάρα από τον Καλημέρη. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Alpha έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση στον εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ να πάει στον Alpha και να ξανασυνεργαστούν, όπως συνέβαινε επί δύο χρόνια στην κρατική τηλεόραση και παλαιότερα στο Mega. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ νωρίτερα ο Γ. Χουλιάρας συναντήθηκε και με τη Μ. Ζαχαρέα…

– Μάλλον στο Star θα παραμείνει ο Σ. Θεοδωράκης. Ο ίδιος διαψεύδει, όπως και το Alter, ότι συζητάει με το κανάλι. Το Alter, σε περίπτωση που αποκτήσει πολιτική εκπομπή, είναι πολύ πιθανό να απευθυνθεί στους συντάκτες του καναλιού Κωσταντάτο και Σπυράκη, ενώ συμπάθεια εκφράζεται στο πρόσωπο του Γ. Λοβέρδου.

– Τις απολύσεις τεσσάρων τεχνικών από τον ΑΝΤ1 καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας. Τονίζει ότι έγιναν μετά την υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον χώρο της τηλεόρασης και παρ’ όλο που σε αυτήν δεσμεύτηκαν οι ιδιοκτήτες ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση. Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών που εκπροσωπεί τον ΑΝΤ1.

– Σχέδιο ενίσχυσης του 902 TV από το ΚΚΕ. Η νέα σχεδιαζόμενη αδειοδότηση ενεργοποιεί τους ενδιαφερομένους, αν και το ΚΚΕ επιμένει στην πώληση κατσαρολικών, μαξιλαριών και λοιπών ειδών telemarketing από έναν κομμουνιστικό σταθμό. Στο ΔΣ του 904 Αριστερά TV στη Θεσσαλονίκη πρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Κατσαρός, αντιπρόεδρος η Σοφία Μωυσίδου και διευθύνων σύμβουλος ο Μιχάλης Νικιτίδης.

– Κατηγορηματική η διάψευση Γιαννίκου, ο οποίος δηλώνει πως δεν αποχωρεί από το Alter σε καμία περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Αναστασιάδης ζητούσε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο την επόμενη ημέρα για να επανορθώσει, αλλά ο Κ. Γιαννίκος δεν επιθυμούσε να του μιλήσει, καθώς ήταν εξοργισμένος, και έτσι εστάλη η ανακοίνωση της εταιρείας στο χρηματιστήριο, διαψεύδοντας «με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο δημοσιεύματα του Τύπου που θέλουν τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννίκο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, να αποχωρεί από τη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση της εταιρείας».

– Στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, που γίνονται 15 και 16 Ιουνίου, κατεβαίνει μια πολύ καλή συνάδελφος, η Τζώρτζια Κοντράρου, που ως δικαστική ρεπόρτερ είχε μεγάλες αποκλειστικές επιτυχίες, αξίζει τον σταυρό σας…

– Περισσότερα από 21 εκατ. ευρώ είναι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από το παράνομο συνδρομητικό κανάλι που λειτουργούσε στη Ρόδο εδώ και 7 χρόνια, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της NetMed Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος μιλώντας σε τοπικό σταθμό χαρακτήρισε την εν λόγω υπόθεση ευφάνταστη και πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Λ. Ταγματάρχης σημείωσε πως «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία κατέβασε ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα και δεν το έκανε από εκεί», σημειώνοντας ότι με τη βοήθεια του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε η εξάρθρωση του μεγαλύτερου δικτύου ηλεκτρονικής παράνομης δράσης σε όλη την Ευρώπη. «Το να υπάρχουν 7.000 συνδρομητές για 7 χρόνια σ’ ένα δίκτυο, να πληρώνουν συνδρομή κάθε μήνα, είναι ένα εκπληκτικό γεγονός, που δεν έχει απασχολήσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα», υπογράμμισε.

– Συμφωνία ΕΡΤ- ΑΠΕ στην παροχή πολυμεσικών υπηρεσιών από το πρακτορείο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν αρχικώς για την παροχή από την ΕΡΤ εικόνας και ήχου στο ΑΠΕ, για τους συνδρομητές του πρακτορείου. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, που θα αναβαθμίσει το πακέτο υπηρεσιών του ΑΠΕ, την ώρα βέβαια που η ενοποίηση με το Μακεδονικό έχει επί της ουσίας ολοκληρωθεί και απομένει πλέον η έκδοση του προεδρικού διατάγματος.

– Μια εταιρεία για όλες τις δουλειές του οπτικοακουστικού τομέα από τον Διονύση Παναγιωτάκη. Η νεοϊδρυθείσα PLD Plus Production έχει… 53 σκοπούς στο καταστατικό της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η έκδοση εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων, η λειτουργία πρακτορείων ειδήσεων, η παροχή συμβουλών σε πρόσωπα των ΜΜΕ, η οργάνωση θεαμάτων, η εκπόνηση μελετών ίδρυσης και λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών κ.ά. Το κεφάλαιό της είναι ύψους 60.000 ευρώ και στο ΔΣ συμμετέχουν οι Δ. Παναγιωτάκης, Ευγενία Αθανασοπούλου, Βασιλική Μπεχλιούδη και Πέτρος Κ. Μπακατσέλος, δημοσιογράφος.

– Και εφημερίδα από την Εκκλησία, μέσω της Αλληλεγγύης. Ο εβδομαδιαίος «Πολίτης» από την περασμένη εβδομάδα διανέμεται δωρεάν σε διάφορα σημεία και εκδίδεται από την οργάνωση της Εκκλησίας Αλληλεγγύη. Εκδότης-διευθυντής είναι ο Δημήτρης Φουρμελάδης και αρχισυντάκτης ο Χρόνης Τσιανάκας.

– Το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων www.reporter.gr αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επίσημη επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση ως πηγή των πληροφοριών της σχετικά με το Ασφαλιστικό των τραπεζών. Το Reporter.gr δημιούργησε μια αγγλόφωνη έκδοση με τις οικονομικές, επιχειρηματικές και πολιτικές ειδήσεις όλων των βαλκανικών χωρών, με δωρεάν πρόσβαση (www.reporternet.com).

– Στο τέλος του μήνα οι περισσότερες γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων ΜΜΕ. Στις 13.00 της 29ης Ιουνίου η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των εκδόσεων Λυμπέρη, στα γραφεία της εταιρείας, Ιωάννου Μεταξά 80 (Κορωπί Αττικής). Μία ημέρα αργότερα, στις 30 Ιουνίου, πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις των Τεχνικών Εκδόσεων, στις 13.00, στην έδρα της εταιρείας (Λ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υμηττός), και στις 14.00 του ΔΟΛ στην Αθηναΐδα (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Γκάζι), ενώ στις 15.00 ορίστηκε η γενική συνέλευση της Ελεύθερης Τηλεόρασης (Alter) στην έδρα της εταιρείας (Αγ. Παρασκευής
36-38, Περιστέρι).

– Μεγάλα προβλήματα στη διοίκηση του Alpha ανακαλύπτει κάθε μέρα με το… καλημέρα ο Τ. Καλημέρης. Σοβαρά κενά στην οργάνωση και την εσωτερική επικοινωνία, αν και πολλά «στελέχη» πέραν του γραφείου τους διαθέτουν και την προσωπική αίθουσα συσκέψεων! Η πλειοψηφία του προσωπικού έχει πρόβλημα. Εξαίρεση αποτελούν ελάχιστα ανειδίκευτα «στελέχη» και οι μετεγγραφόμενοι που συνήθως τριπλασιάζουν έως και δεκαπλασιάζουν τις αμοιβές τους, όταν προσχωρούν στον Alpha χωρίς κανένα αποτέλεσμα στα νούμερα της AGB. «Στέλεχος» στην Τεχνική Διεύθυνση αμείβεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με ποσό που υπερβαίνει δύο και τρεις φορές την αμοιβή στελεχών ανταγωνιστικών σταθμών στην ίδια θέση…

– Περισσότερα από 80 άτομα του τομέα των ειδήσεων βρέθηκαν και γλέντησαν στη «Στοά των αθανάτων» στο κέντρο της Αθήνας την πρωτιά στις ειδήσεις του Mega. Ο διευθυντής Ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος μίλησε για την επιτυχία ευχαριστώντας όλους και κυρίως τη Μάρα Ζαχαρέα και ευχήθηκε καλή επιτυχία και στην Όλγα Τρέμη. Πραγματικό σόου έδωσε ο Νίκος Κακαουνάκης που τραγούδησε (πάλι) μαντινάδες, ο οποίος θέλει να φύγει από την πρωινή ζώνη του Mega, θέλει όμως και αύξηση του μισθού του. Περιμένοντας την απόφαση του καναλιού στα αιτήματά του, κάνει τα δικά του ανοίγματα προς Alpha μεριά, αλλά συζητά και για βραδινό τοκ σόου στο Mega.

– «Νομίζω ότι στη δική μου περίπτωση στην ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα ετέθη το ερώτημα αν μια γυναίκα μπορεί να έχει τη δική της αυθύπαρκτη προσωπικότητα, τη δική της επαγγελματική πορεία, ανεξαρτήτως του τι κάνει ο σύζυγός της. Και η απάντηση σ’ αυτό, δυστυχώς, ήταν ότι δεν μπορεί». Η Μ. Ζαχαρέα, σε συνέντευξή της στο «Τύπος TV», έστειλε το μήνυμα πως εξακολουθεί να παραμένει στο Mega και να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Άλλωστε -όπως είπε- συζητάει για μια εκπομπή. Δεν αποκάλυψε όμως περισσότερα για το παρασκήνιο των πιέσεων που δεχόταν. Η δημοσιογράφος ευχαρίστησε τον Χ. Παναγιωτόπουλο, καθώς -όπως είπε- ήταν δική του η ιδέα, αλλά και τους Νίκο Κακαουνάκη και Στρατή Λιαρέλη για τη βοήθειά τους.

– «Μην επιτρέψεις παιχνίδια για τη Ζωή, την Υγεία και τα Γηρατειά μας. Γιατί αυτό είναι ο ΕΔΟΕΑΠ: Εμείς!». Μ’ αυτό το σύνθημα και την προτροπή «Ένα Ταμείο δυνατό για όλους» η Ελένη Σπανοπούλου διεκδικεί την επανεκλογή της στις εκλογές που γίνονται στον ΕΔΟΕΑΠ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

– Σε συμφωνία συνεργασίας με τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ρωσίας, την «Κοσμσομόλσκαγια Πράβντα», προχώρησε η εταιρεία Διεθνές Δίκτυο Μέσων. Η συνεργασία προβλέπει σε πρώτη φάση την έκδοση 32 σελίδων, σχήματος ταμπλόιντ, του φύλλου του Σαββατοκύριακου της ρωσικής εφημερίδας, ως ένθετο στη ρωσόφωνη εφημερίδα «Ομόνοια», η οποία εκδίδεται από το Διεθνές Δίκτυο Μέσων. Η εταιρεία εκδίδει 6 εβδομαδιαίες εφημερίδες σε ισάριθμες γλώσσες (πολωνικά, ρωσικά, αλβανικά, βουλγαρικά, ρουμανικά και φιλιππινέζικα) και ένα μηνιαίο περιοδικό στα αλβανικά, ενώ έχει και την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στο ξενόγλωσσό πρόγραμμα του 9,84, όπως και δύο εκδοτικούς οίκους.

– Συνεχίζεται η κατάθεση των αγωγών. Ο Χάρης Ναξάκης κατέθεσε αγωγή στην «Athens Voice», ζητώντας 300.000 ευρώ.

– Μια νέα εκπομπή βγήκε τη νύκτα της Πέμπτης στον αέρα από τη συχνότητα της ΝΕΤ. Πρωτότυπος ο τίτλος «Αποτύπωμα». Άκρως επίκαιρο το θέμα. Αφορμή άτομα που είχαν προβλήματα υγείας και ζουν σήμερα μια χαρά, χάρις σε μόσχευμα συνανθρώπου τους που έχασε τη ζωή του. Πολύ καλή η δουλειά του ρεπόρτερ Κώστα Χατζίδη, που ως δημοσιογράφος έχει κάνει πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες. Ευχή η εκπομπή να έχει μέλλον στη ΝΕΤ.

– Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις που ξέσπασαν λόγω της πρόθεσης της ΕΠΑΕ να αναθέσει την επικοινωνία σε γνωστό αθλητικό δημοσιογράφο, επικεφαλής σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Πολλά λέγονται γι’ αυτήν την προτίμηση.

– Καλοκαιρινό οδηγό για τις διακοπές ετοιμάζει η «Athens Voice», που θα διανεμηθεί στο τέλος Ιουνίου σε 200.000 φύλλα. Επίσης, ειδική αγγλοελληνική έκδοση από το δωρεάν περιοδικό «Metro Ticket» ετοιμάζει και η εφημερίδα «Metro», σε τιράζ 60.000 φύλλων.
Η έκδοση θα διανεμηθεί από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου σε επιλεγμένα σημεία στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική και σε νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού.

– Με μια νέα κατηγορία δεδομένων εμπλουτίστηκε ο Οδηγός Δομών για την Επικοινωνία στην Ελλάδα, του ΙΟΜ (www.iom.gr). Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν περισσότερες από 100 εταιρείες έρευνας αγοράς, δημοσίων σχέσεων, διαφήμισης, μάρκετινγκ και media specialists, με πηγές την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης – Επικοινωνίας και τον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς.


Σχολιάστε εδώ