Στόχος η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων

Με μια «μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση» στις 27 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απαντά η ΚΕ του ΚΚΕ στην «ολομέτωπη», όπως λένε τα στελέχη του κόμματος, «επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Καραμανλή, στο όνομα των διαρθρωτικών αλλαγών που τάχα έχει ανάγκη η οικονομία».
Ήδη, όπως τονίζουν τα εν λόγω στελέχη, βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική εξόρμηση σε δεκάδες εργασιακούς χώρους, όπου στελέχη του κόμματος περιοδεύουν και συζητούν με τους εργαζομένους τόσο για την επιτυχία της εκδήλωσης όσο και για τη «διέξοδο που πρέπει οι ίδιοι να υιοθετήσουν για να αποκρούσουν την επίθεση της κυβέρνησης με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Η εν λόγω εξόρμηση θα κορυφωθεί με τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, στο «φόντο της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ κατά των εργασιακών, ασφαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων», με σύνθημα: «Καμία Ανοχή στα Κόμματα του Ευρωμονόδρομου – Ισχυρό ΚΚΕ – Λαϊκή Συμμαχία Τώρα».
Πρόθεση των στελεχών και της ηγεσίας του ΚΚΕ, όπως φαίνεται και από το σύνθημα της εκδήλωσης, είναι να καταδείξουν ότι η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα πραγματοποιείται με την «ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ», αλλά και με τη συνευθύνη του Συνασπισμού. Συνευθύνη που έχει να κάνει με το γεγονός της θετικής στάσης της Κουμουνδούρου σε ευρωπαϊκές συνθήκες, όπως αυτή του Μάαστριχτ. Συνθήκη την οποία στον Περισσό θεωρούν «κινητήρια δύναμη αυτής της επίθεσης».
Πέρα όμως από αυτό καθαυτό το γεγονός της εκδήλωσης, στο ΚΚΕ αποδίδουν μεγάλη σημασία στην πολιτική εξόρμηση των κομματικών οργανώσεων που βρίσκεται εν εξελίξει σε όλη τη χώρα. Ήδη, όπως λένε στελέχη της ηγεσίας, «εκατοντάδες εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις πραγματοποιούνται από στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, που ανοίγουν έναν γόνιμο διάλογο με τους εργαζόμενους και κάθε άνθρωπο του μόχθου».
Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, αναφερόμενα στις πρόσφατες εξελίξεις στη Βουλή, μιλούν για «κακοστημένο θέατρο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», με στόχο «να θέσουν τέρμα σε μια ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση».
Βέβαια, δεν κρύβουν τον φόβο τους ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να μετατρέψει τη δεδομένη έτσι και αλλιώς «ψήφο εμπιστοσύνης» που θα πάρει από τους νεοδημοκράτες βουλευτές ο Κ. Καραμανλής «σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στο Εργασιακό και στο Ασφαλιστικό».
Έτσι, «εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ”κυριαρχία” του σε επίπεδο εντυπώσεων, μετά τη δικομματική συμπαιγνία στη Βουλή και την εκούσια στήριξη του ΠΑΣΟΚ, θα επιταχύνει το βήμα του στην επιβολή των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει σχεδιάσει για μέσα στο καλοκαίρι».
Για όλους αυτούς τους λόγους, λένε στον Περισσό, εκδηλώσεις όπως αυτή που ετοιμάζεται για τα τέλη του τρέχοντος μηνός αποκτούν ξεχωριστή σημασία.


Σχολιάστε εδώ