Σπρώχνουν τον Γιώργο σε εκλογές για να τον «καθαρίσουν» μέχρι το φθινόπωρο!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, γνωστό, μεγάλο εκδοτικό Συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ, αλλά και στελέχη με ηγετικές φιλοδοξίες, έχουν στήσει χοντρό παιχνίδι εις βάρος του Γ. Παπανδρέου, με τελικό στόχο να τον «καθαρίσουν» ως το φθινόπωρο.
Πρώτο στάδιο υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού τους είναι:
– Να εγκλωβιστεί ο Γιώργος σε σενάριο πρόωρων εκλογών μέσω της επιλογής τυφλής σύγκρουσης και ακραίας πόλωσης με την κυβέρνηση και τον Καραμανλή.
Είναι σαφές ότι, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή και τα οποία δεν πρόκειται να αλλάξουν, εκτός δραματικού απροόπτου, οι εκλογές θα χαθούν, οπότε διευκολύνεται το άνοιγμα διαδικασιών αποκαθήλωσης του Γιώργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δύο τουλάχιστον εκδότες προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν πιέσει τον Γιώργο να πετάξει απόψε, στο τέλος της συζήτησης και πριν από την ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το «γάντι» πρόωρων εκλογών στον Καραμανλή.
Αν αυτό συμβεί, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα απαντήσει ΝΑΙ στην πρόκληση, παρά το γεγονός ότι δεν σχεδιάζει πρόωρες εκλογές και δεν επιθυμεί τη δρομολόγηση διαδικασιών αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Και θα το κάνει αυτό, επειδή:
– Θα είναι μια καλή ευκαιρία να «μηδενίσει το κοντέρ» της πρωθυπουργικής του θητείας εν όψει επικείμενων συγκρούσεων λόγω της απόφασής του να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και μάλιστα δίχως να χρεωθεί ο ίδιος τις εκλογές.
Μάλιστα σχετικές εισηγήσεις, «εκλογικές», έχει δεχτεί από μερίδα συνεργατών του, δίχως μέχρι τώρα να τις έχει υιοθετήσει. Αλλά ο πειρασμός, εφόσον προκληθεί, θα είναι μεγάλος…
– Θεωρεί πως μια νέα εκλογική του νίκη δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις να τελειώνει μια για πάντα με το σύστημα των «νταβατζήδων».
«Αν γίνει κάτι τέτοιο (σ.σ.: να πετάξει απόψε ο Γιώργος «το γάντι» πρόωρων εκλογών), τότε θα γελάσουμε», μας είπε χτες συνεργάτης του Καραμανλή…
«Πολιορκημένος» ο Γιώργος…
Απ’ τη μεριά του Γ. Παπανδρέου συνεργάτης του μας τόνισε πως «αποκλείεται να πέσει ο Γιώργος σε τέτοια παγίδα». Ωστόσο εξέφρασε και κάποιες επιφυλάξεις, δεδομένου ότι και την κίνηση της περασμένης Τετάρτης τη σχεδίασε με ελάχιστους δικούς του ανθρώπους και επιπλέον οι πιέσεις γι’ αυτήν την επιλογή (των πρόωρων εκλογών) είναι επίμονες από δύο εκδότες.
Του προβάλλουν μάλιστα το «επιχείρημα» ότι μπορεί μεν να χάσει τις εκλογές αλλά θα ελέγξει το κόμμα (λόγω λίστας) και αν τις χάσει με διαφορά μικρότερη απ’ αυτήν των εκλογών του 2004 δεν θα αμφισβητηθεί…
Αυτό φυσικά που δεν του λένε είναι πως μετά από μια νέα εκλογική ήττα θα είναι οι πρώτοι που θα ζητήσουν την αλλαγή του με «βραχίονες» αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενταγμένα στο «κόλπο».
«Ως το τέλος του χρόνου θα έχουμε άλλον αρχηγό», μας τόνισε χαρακτηριστικά στέλεχος του «εκσυγχρονιστικού» στρατοπέδου, το οποίο μάλιστα συμμετέχει σε ηγετικό όργανο του «νέου ΠΑΣΟΚ» του Γιώργου!
Γεγονός είναι πως όλοι αυτοί οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί έρχονται ως συνέχεια του πολέμου που, όπως επισημάναμε την περασμένη Κυριακή, έχουν ξεκινήσει συγκροτήματα φίλια προς το ΠΑΣΟΚ εναντίον του Γιώργου, καταλογίζοντάς του ανεπάρκεια και έλλειμμα ηγετικών ικανοτήτων.
Πόλεμο, τον οποίο έχει αντιληφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δημόσια έχει καταγγείλει, αν και δίχως αναφορά σε ονόματα.
Απ’ την άλλη μεριά, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς στις διαβεβαιώσεις συνεργατών του ότι «δεν θα κάνει την τυχοδιωκτική κίνηση πρόκλησης πρόωρων εκλογών» μετά την απίστευτη γκάφα της Τετάρτης, οπότε ουσιαστικά πήγε να παίξει το παιχνίδι εκείνων τους οποίους -υποτίθεται- καταγγέλλει;
Και μάλιστα σε μια περίοδο που, όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της V-PRC για τον «ΣΚΑΪ», είναι πολύ κακή για το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του.
Δεν είναι μόνο η διαφορά των 5,5 μονάδων υπέρ της ΝΔ. Είναι και τα υπόλοιπα ποιοτικά στοιχεία εξαιρετικά δυσμενή. Για παράδειγμα, μόλις το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Γιώργο, ενώ το 15% θεωρεί καταλληλότερο τον Καραμανλή.
Διαπιστώνεται δηλαδή μια σοβαρή εσωκομματική αμφισβήτησή του, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα η δημοσκόπηση της V-PRC δεν περιλαμβάνει τη μεγαλειώδη γκάφα της Τετάρτης, που -φυσιολογικά- θα έχει καταστήσει το κλίμα ακόμα δυσμενέστερο…


Σχολιάστε εδώ