Ποιες οι αμοιβές στην ΕΡΤ;

Επανέρχονται οι δεκαπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Τ. Χυτήρη, ζητώντας εκ νέου από τον υπουργό Επικρατείας απαντήσεις για την ΕΡΤ.
Οι βουλευτές, που εισέπραξαν μεταξύ άλλων και μία απόφαση της επιτροπής προσωπικών δεδομένων που έλεγε πως δεν μπορούν να δοθούν στοιχεία για τις αμοιβές ανά μεγαλοστέλεχος, θεωρούν πως «τα στοιχεία που εδόθησαν μετά την κατάθεση της ερώτησης 92097/747/29-3-2005 σε καμία περίπτωση δεν απαντούν στα ερωτήματα που με σαφή τρόπο» έθεσαν «για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ». Ρωτούν, λοιπόν, ξανά τον υπουργό:
– «Ποιες και πόσες προσλήψεις δημοσιογράφων ή άλλων ειδικοτήτων προσωπικού έγιναν με οποιαδήποτε σχέση, συμβάσεις έργου, συμβάσεις εργασίας, με ποια αμοιβή στην ΕΡΤ (ΕΤ, ΝΕΤ, Δορυφορική ΕΡΑ, ΕΤ3) από τις 7 Μαρτίου 2004 μέχρι σήμερα».
– «Ποιες ενημερωτικές εκπομπές ανατέθηκαν από την ΕΡΤ (ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΑ), με ποιο κόστος, ποιοι δημοσιογράφοι εργάζονται για τις εκπομπές αυτές, ποια η αμοιβή τους είτε απευθείας από την ΕΡΤ είτε μέσω των εταιρειών παραγωγής το ίδιο χρονικό διάστημα».
– «Έγινε αύξηση στα έξοδα παραστάσεως των μελών του ΔΣ; Σε ποιες επιτροπές συμμετέχουν και πόσο αμείβονται γι’ αυτό».
Την ερώτηση εκτός του Τ. Χυτήρη υπογράφουν ακόμη οι Χ. Αράπογλου, Μ. Αποστολάκη, Δ. Βαρβαριγός, Ι. Δημαράς, Α. Διαμαντοπούλου, Π. Ευθυμίου, Γ. Λιάνης, Α. Λοβέρδος, Γ. Ντόλιος, Ε. Παπαχρήστος, Χ. Πρωτόπαπας, Σ. Ράπτη, Κ. Ρόβλιας και Β. Τόγιας.


Σχολιάστε εδώ