Αποστολικά και… άλλα

– Καυστικός ο Λευτέρης Ζαγορίτης στη Βουλή για το θέμα των διαρροών σε εφημερίδες. Είδαν -είπε- οι συνεργάτες του Γιώργου το πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου» που μιλούσε για μικρούς Αϊνστάιν και ικανοποιήθηκαν βλέποντας τους εαυτούς τους και δεν πρόσεξαν το θέμα με την πρόταση μομφής. Και ύστερα είδαν το Βατερλώ τους… σε αργή κίνηση.
Πέτρος
– Γιώργο, θα μας τρελάνεις παντελώς. Είμαστε ένα βήμα πριν φωνάξουμε ζήτω ο Σημίτης!
Άπιστος Θωμάς
– Άλλο μορφή… και άλλο μομφή. Δυστυχώς, μπερδευτήκαμε.
Πέτρος
– Ο Αδάμ γλίτωσε από τον καταραμένο «πράσινο» όφι και την πάτησε η Εύα… της Χαρ. Τρικούπη που ονειρεύεται παράδεισους νέας εποχής.
Πέτρος
– Ποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε μεγαλοφώνως σε «πηγαδάκι» βουλευτών ότι προτιμά μια κοινοβουλευτική ήττα από μια πολιτική αυτοκτονία, όπως έγινε σήμερα;
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος
– Για να ζητήσει κάποιος συγγνώμη πρέπει να διαθέτει φιλότιμο. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν κυκλοφορεί στη Χ. Τρικούπη.
Λουκάς ο Ευαγγελιστής
– Και μετά μου λένε ότι δεν γεννάνε και τα «γαλάζια» κοκόρια της Ρηγίλλης. Με «πράσινα» αβγά η πρώτη μεγάλη ομελέτα του Μαξίμου…
– Αρχίζουν να τα σπάνε οι «γαλάζιοι»… Καβγάς για τον προϋπολογισμό μεταξύ δύο υφυπουργών. Ο ένας λέει ότι έχει λεφτά για κ-αβγά και ο άλλος ότι δεν υπάρχει μία.
– Ο Αδάμ ξεγέλασε την Εύα και όχι η Εύα τον Αδάμ…
– Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει πολυφωνία ή Bαβυλωνία; «Πράσινη» παροιμία, νέας κοπής.
– Υιοδυτικοποίηση «χτύπησε» το ΠΑΣΟΚ.
– Πολύ δραστήρια κινείται στη Βουλή η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη, που άρχισε να βομβαρδίζει με ερωτήσεις τον υπουργό Αιγαίου κ. Παυλίδη.
– Πετροπόλεμος στο ΠΑΣΟΚ.
– Και με το δίπλωμα πια τέρμα στο λάδωμα…
– Τέρμα οι τράπεζες Αγ-Ελλάδος για ορισμένους που τις αρμέγουν για πάρτη τους.
– Πράγματι, δυο γάιδαροι εμάλωναν για άδειο αχυρώνα. Η κόντρα Ρεγκούζα – Δούκα κάτι τέτοιο θυμίζει.
– Διαφορετικότητα – Έκφραση – Σύνθεση – Αποσύνθεση και μετά καβγάς.
– Η κυβέρνηση θα σπάσει αβγά και άρχισε στο ΠΑΣΟΚ μεγάλος κ-αβγάς.
– Μάρκο, τον νου σου μη λοξοδρομήσουμε, γιατί χαθήκαμε.
Πρωτόκλητος
– Βασικά, για τα πρόστιμα που μας επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης καταλληλότερου δεν μιλάει κανείς.
– Γιατί βρίζει ο Πάγκαλος τον Χρυσοχοΐδη; Μα, φυσικά, γιατί πρόλαβε ο Μιχάλης και έριξε τη βόμβα που ετοιμαζόταν να ρίξει ο Πάγκαλος.
– Φτιάχνουν εικονικό εγκέφαλο οι επιστήμονες. Ένα είναι σίγουρο, ότι στο πείραμα δεν θα πάρουν μέρος αρκετοί πολιτικοί λόγω έλλειψης.
– Με ποιον πρώην υπουργό τα έχει πάρει ο Γιώργος στο κρανίο και γιατί;
– Το ΠΑΣΟΚ έχει καλούς νέους παίκτες, αλλά δεν τους αφήνουν να φανούν οι παλιές βεντέτες του κόμματος.
– Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής μοιάζει με την ΑΕK, μου έλεγε παλιά κοινοβουλευτική καραβάνα. Η ΑΕΚ μόνιμα θα βλέπει την πλάτη των δύο άλλων πρωτοπόρων, όπως και το ΠΑΣΟΚ θα βλέπει μόνιμα την πλάτη της ΝΔ.
– Αν, τα λεφτά που δίνουμε για μηνύματα τα βάζαμε στην άκρη, θα είχαμε αγοράσει όχι γραφεία του κόμματος, αλλά και υπαλλήλους, λένε με κακεντρέχεια πολλοί σύντροφοι. Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν τρελάνει στα μηνύματα προς όφελος των εταιρειών Call Center.
– Δεν ψήφισαν, ψόφησαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.
– Σιγά μη βγουν σε εθελουσία έξοδο οι θέλοντες την εξουσία «πράσινοι» ΠΑΣΟΚοι. Ονειρεύονται κάποιοι στο επιτελείο του Γιώργου όνειρα θερινός νυκτός. Θα μου πεις, καλοκαίρι είναι, τι θα ονειρεύονται; Όμως το κόμμα δεν λειτουργεί με όνειρα, σύντροφοι. Ξυπνήστε!
– Ο Μιχάλης έριξε… βόμβα για τα εργασιακά μεγαλύτερης ισχύος από τη βόμβα του Ξηρού που εξερράγη στα χέρια του και συνελήφθη η 17Ν.
– Ποιο νέο ΠΑΣΟΚ οικοδομείτε, σύντροφοι της νέας εποχής; Δεν βλέπετε που γκρεμίζονται όλα; Τι διάλο οικοδομή είναι τούτη που έχει διαβρωμένα θεμέλια και εσείς προσπαθείτε να τη χτίσετε.
Θα σας πλακώσει όλους!
– Γιατί δεν πάτε τη λυματολάσπη στα βόρεια προάστια; Δεν καταλαβαίνετε ότι εκεί τρώνε πιο πολύ, άρα χέζουν περισσότερο; Ε, ας τα μυρίζουν κιόλας! Τι σας φταίνε τα δυτικά προάστια και τα κάνετε πάλι μια απέραντη σκατοαποθήκη;
– Ποιος υπουργός της «γαλάζιας» κυβέρνησης δεν πηγαίνει στην εκκλησία να εξομολογηθεί διότι δεν βρίσκεται εξομολόγος να συγχωρέσει τα εγκλήματα εις βάρος των εργαζομένων;
– Κάποιοι τύποι νομίζουν ότι, επειδή είναι από το γραφείο προέδρου, η κάλπη θα τους έκανε το χατίρι και θα έβγαζε εκείνον που αυτοί θεωρούσαν άνθρωπό τους. Δεν τους μίλησε, φαίνεται, ποτέ κανείς πόσο πόρνη είναι η κάλπη. Ελπίζω να το έμαθαν τώρα.
– Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην γραμματέα Αχαΐας, τον φίλο μου τον Μιχάλη Κίτρου, που υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους γραμματείς, ότι θα μας λείψει ως γραμματέας, αλλά θα είναι παρών ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Όμως εμείς, που είχαμε ταυτίσει την Πάτρα με τον Κίτρου, αισθανόμαστε ότι θα μας λείψει. Σύντροφε Μιχάλη, ελπίζω και η νέα εποχή να
εκτιμήσει την προσφορά και τις
ικανότητές σου.
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος
– Όλα για την πατρίδα μας, αλλά με φόντο την… παρτίδα μας. Ξεπεράσαμε σε τζόγο ακόμη και αυτούς τους Εγγλέζους. Καμαρώστε μας.
– Στο «πράσινο στρατόπεδο» άμα βρεις τρεις να συμφωνούν για το ίδιο θέμα, θα ‘ναι πρώτη είδηση στα κανάλια.
– Ο Γιώργος πήρε το όπλο του, αλλά στοχεύει σε λάθος στόχο.
– Έργο ΠΑΣΟΚ είναι και η ηλίαση του Σουφλιά. Με τόσα έργα που εγκαινιάζει κάθε μέρα ο Σαρακατσάνος, ήταν λογικό να την πατήσει και να λιποθυμήσει. Τώρα ποιος εγκαινιαστής έχει σειρά, είναι ένα άλλο
– Στο τέλος στο ΠΑΣΟΚ θα τσακώνονται με τον καθρέφτη τους, όταν δεν θα βρίσκουν πρόχειρο κάποιον σύντροφό τους.
– ΝΕΟ-ΝΑΚΗΣ, η μεγάλη επιστροφή και η μεγάλη επιρροή στον νομό του είναι όντως εντυπωσιακή. Εκεί στον Αϊ Βασίλη λένε ότι δεν είναι μπουνταλάδες και ξέρουν πότε και πού να κερδίζουν. Το νερό στο Σπήλι βγάζει έξυπνους ανθρώπους.
– Ένα λάθος, κύριοι της κυβέρνησης, η έλλειψη εσόδων, δεν διορθώνεται με ένα άλλο λάθος, τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
– Αλλαγή εργασιακών σ-χέσε-ων μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι.
– Δεν πάνε οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες στη Σουηδία, όπως κοινώς λέγεται, για να μελετήσουν το σουηδικό μοντέλο ευημερίας, αλλά έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν μια αντίστοιχη Έλενα Παπαρίζου -όπως έκανε η ΝΔ- και να διεκδικήσουν, όταν γίνουν κυβέρνηση, την πρώτη θέση στη Γιουροβίζιον!
– Ομελέτα με αμελέτητα θα ‘ναι στο τέλος το μενού που θα μας προσφέρει η «γαλάζια» κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς θα τα πάρουμε που θα τα πάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι, ας τα πάρουμε τουλάχιστον σε συσκευασία ομελέτας. Τουλάχιστον θα ‘ναι κάτι πρωτότυπο.

– Ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής
Μπορεί να ‘ναι Καραμανλής
μα του Ανδρέα μοιάζει
πιάνει το γάντι που πετάς
και σε αιφνιδιάζει.

– Αν δεν πάρει υπουργείο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τότε το υφυπουργείο Αθλητισμού τον περιμένει.

– Γιατί,κύριε Εισαγγελέα, δεν κάνεις και καμιά μήνυση για την Ψυττάλεια και γιατί καθυστερεί τόσα χρόνια η χωροθέτηση ΧΥΤΑ; Στείλτε και κανέναν υπουργάρα στο σκαμνί, για να σφίξουν οι κώλοι…

– Τα μεταλλαγμένα προϊόντα είναι επικίνδυνα, λέει η επιστήμη. Και πού να δεις πόσο επικίνδυνοι είναι οι μεταλλαγμένοι πολιτικοί, όπως λέει ο κόσμος.
…Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ