Άρχισαν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη κατά του Γιώργου

«Δεν τραβάει ο Γιώργος», είναι η διαπίστωση συγκροτημάτων Τύπου φίλα προσκείμενων (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…) στο ΠΑΣΟΚ.
Το πρόβλημα για τον Γιώργο είναι, πως αυτή η διαπίστωση τις τελευταίες ημέρες τη λένε… φωναχτά. Τη γράφουν. Την προβάλλουν, σε αντίθεση με ό,τι έκαναν έως σήμερα, που την έκρυβαν. Την τονίζουν κιόλας, επισημαίνοντας πως αυτός ο Γιώργος δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Καραμανλή.
Αυτό το νέο κλίμα αντιμετώπισης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, εμφανές από εφημερίδες όπως «Το Βήμα», « Το Έθνος», την «Ελευθεροτυπία», εφημερίδες που ως και πρόσφατα τον «χάιδευαν», έχει ανησυχήσει και εξοργίσει τον Γιώργο και το επιτελείο του.
Επιπλέον, όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνεται απ’ τις ίδιες εφημερίδες μια υπερπροβολή συγκεκριμένων στελεχών του κινήματος, τα οποία με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αντιπολιτεύονται το Γιώργο. Αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ονόματα του Β. Βενιζέλου και της Α. Διαμαντοπούλου. Όλο αυτό το κλίμα έχει προξενήσει σοκ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διαπιστώνει:
– Να λοιδορούνται οι ηγετικές του ικανότητες από φίλιες εφημερίδες.
– Να δημοσιεύονται ρεπορτάζ, τα οποία τον χαρακτηρίζουν ανεπαρκή και «λίγο».
– Να υπάρχουν σχόλια και αναλύσεις, που τον χαρακτηρίζουν άτολμο, σαν αυτό στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής (πρωτοσέλιδο σχόλιο του εκδότη Στ. Ψυχάρη ), την ίδια ημέρα που η εφημερίδα «έπνιγε» σε υποβαθμισμένο μονόστηλο της 1ης σελίδας συνέντευξή του!
– Να γράφονται ακόμα και παραπολιτικά από «συνήθεις» υμνητές του, τα οποία επίσης τον λοιδορούν.
– Να δημοσιεύονται σκίτσα, όπως αυτά στα «ΝΕΑ», τόσο υποτιμητικά γι’ αυτόν, όσο δεν έχουν δημοσιευτεί στην πιο αντιπολιτευόμενη το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο εφημερίδα.
Η αντίδραση του;
Ανακάλυψε… τους «νταβατζήδες»! Τους οποίους όμως στήριξε, παίρνοντας θέση κατά του νομοσχεδίου για τον «βασικό μέτοχο». Ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει κάθε μέτρο της κυβέρνησης που θα στοχεύει στον περιορισμό της διαπλοκής, στη συνέχεια έκανε πίσω, προφανώς γιατί τον πίεσαν οι μεγαλοεκδότες και τώρα θα σκέπτεται πόσο λάθος ήταν αυτό…
Σε δύο συνεχόμενες ομιλίες του (Περιστέρι – Σέρρες) μίλησε για πρώτη φορά για συμφέροντα, που θέλουν διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ σε φέουδα και παραμάγαζα!
Ήταν, όπως μας υπογράμμισε ο ίδιος συνεργάτης του, η οργισμένη αντίδραση του αρχηγού, που πιστεύει ότι υπονομεύεται από ΜΜΕ τα οποία τον αβαντάριζαν. Ακόμα και με το Mega τα έχει βάλει ο Γιώργος, επειδή πιστεύει ότι η γραμμή του έχει «μετατοπιστεί» εσχάτως, στα πλαίσια της επιχείρησης φθοράς εναντίον του απ’ τα συγκροτήματα Λαμπράκη και Μπόμπολα…
Όμως, όπως τονίζουν πολιτικοί αναλυτές, πίσω από τη διαφαινόμενη στροφή των εκδοτών που τον στήριζαν βρίσκεται η διαπίστωση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τις ικανότητες του πολιτικού αρχηγού που μπορεί να συσπειρώσει τη δημοκρατική παράταξη και ψάχνουν πλέον για άλλη λύση!


Σχολιάστε εδώ