Άλλαξε «προπονητή» και ο Alpha!

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς, όπως και οι παρασκηνιακές κινήσεις και ενέργειες. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς από την περασμένη εβδομάδα είχε λάβει, λένε οι γνωρίζοντες, τις αποφάσεις του. Συγκάλεσε τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη στελεχών, αφού είχε προηγηθεί μία εβδομάδα έντονου παρασκηνιακού πολέμου, μετά την υπογραφή της ανανέωσης του συμβολαίου του Νίκου Χατζηνικολάου, μεταξύ «των ομάδων» που λειτουργούν στο κανάλι, κυρίως μέσα από δημοσιεύματα.
Στη σύσκεψη μετείχαν πολλοί τόσο από την ανώτερη διεύθυνση όσο και από μεσαία στελέχη και εκεί ο ίδιος ο Δ. Κοντομηνάς ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος ο Τζώννυ Καλημέρης, τώρα «που εξέλιπε ο ”βασικός μέτοχος”», όπως είπε. Η φράση του «δεν έχω λεφτά για πέταμα» ήταν από τις πρώτες που προκάλεσαν ρίγη σε πολλούς. Τα πειράματα τέλος, φέρεται να είπε ο ιδιοκτήτης του καναλιού, ο οποίος ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους. Προφανώς για να δώσει κατεύθυνση κατευνασμού, μίλησε και για την τηλεθέαση, θέτοντας σε αμφισβήτηση και αυτός τα νούμερα της AGB. Το παράδειγμα που χρησιμοποίησε, όχι τυχαία, αφορούσε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου με καλεσμένη την Ε. Παπαρίζου. Όπως είπε, δεν είναι δυνατόν από τα νέα παιδιά ηλικίας 15 με 17 χρονών να δίνει η AGB 2% στον Alpha και 15% στην εκπομπή του Παπαχελά για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης!
Αυτός που ήταν περισσότερο σαφής για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει ήταν ο νέος ισχυρός άνδρας Τζώννυ Καλημέρης. Είπε ότι τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο και οι παριστάμενοι κατάλαβαν πως κανείς δεν θεωρείται δεδομένος. Μίλησε ακόμη για αναδιάρθρωση και περικοπές. Μετά τη σύσκεψη το κλίμα ήταν βαρύ, παρά τις προσπάθειες του Κοντομηνά να περάσει το πνεύμα συνεργασίας και την τοποθέτηση του Γιώργου Ψαρρά ότι τα κατάφεραν «όλοι μαζί». Η ενέργεια του Κοντομηνά εκτιμάται ως ενίσχυση του Ν. Χατζηνικολάου, καθώς ο Τ. Καλημέρης είναι κουμπάρος του και αυτός ήταν που εισηγήθηκε να πάει στον Alpha. Παράλληλα, θεωρείται αποδυνάμωση του διευθυντή προγράμματος Γιάννη Λάτσιου, στον οποίο η μια πλευρά χρεώνει τις αποτυχίες του Alpha στην ψυχαγωγία.
Το παρασκήνιο πάει μαζί με τις συσκέψεις και, σύμφωνα με όσα λέγονται, και η νέα «λύση» είναι «προσωρινή», ενώ γίνεται λόγος για «κρυφούς όρους» στα συμβόλαια. Περισσότερο πιθανό, ωστόσο, φαίνεται να δόθηκε πίστωση χρόνου στη νέα ομάδα να παρουσιάσει αποτελέσματα, πίστωση η οποία έχει ημερομηνία λήξεως. Σύμφωνα πάντα με το παρασκήνιο, η νέα ηγεσία θέτει θέμα να πάει στον Alpha η Ελένη Μενεγάκη και ακούστηκε η φράση «πληρώνουμε όσα όσα». Τη λύση αυτή απεύχεται ο Γ. Λάτσιος για πολλούς λόγους. Τα σενάρια, πάντως, που άνοιξαν είναι πολλά. Ακούστηκε ότι δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ο Θέμος Αναστασιάδης και πως ήδη συζητά με τον ΑΝΤ1.
Ήδη, πάντως, από την περασμένη εβδομάδα άρχισε ο έλεγχος όλων των συνεργασιών του Alpha με εταιρείες, είτε πρόκειται για την εταιρεία του Θέμου Αναστασιάδη είτε για την Plus, στην οποία επικεφαλής είναι η αδελφή του κ. Λάτσιου. Στα νέα σχέδια του Alpha περιλαμβάνεται και η παρέμβαση στις ειδήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι γινόταν χαριτωμένα λόγος για ένα κεντρικό δελτίο στο οποίο στη μέση θα βρίσκεται ο Ν. Χατζηνικολάου ως παρουσιαστής και στις δυο άκρες ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος! Ο τελευταίος πάντως αναμένεται σύντομα στο κανάλι, μάλλον μετά τον γάμο του στις 10 Σεπτεμβρίου, στον οποίο θα παρίσταται ως κουμπάρος ο Δ. Κοντομηνάς.
Ο Γ. Λάτσιος βρίσκεται με τον Τζώννυ Καλημέρη για τρίτη φορά. Δούλευαν μαζί στο Mega, από το οποίο έφυγε όταν ο Τζώννυ Καλημέρης έγινε διευθυντής προγράμματος, αλλά ξαναβρέθηκαν στον ΑΝΤ1. Τώρα είναι πάλι υφιστάμενός του και το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει αυτήν τη φορά η συνύπαρξη…
Η μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις στοιχίζει τελικά πολύ ακριβά, εξ ου και κάποιες διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους. Για τους καλοπληρωμένους του καναλιού τα 2,5 ευρώ μπορεί να μη λένε τίποτε, αλλά για τους ρεπόρτερ των 600 και των 800 ευρώ είναι λογαριασμός που δεν μπορούν να τον αγνοήσουν. Δεν έχει επίσης γίνει δυνατόν ακόμη να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται συνεχώς. Η νέα ψηφιακή τεχνολογία και η λειτουργία των κομπιούτερ μέχρι τώρα δημιουργούν προβλήματα, αν και οι άνθρωποι του Alpha θεωρούν πως σταδιακά θα ξεπεραστούν.


Σχολιάστε εδώ