33 εκατoμμύρια ευρώ χάνει η κυβέρνηση τον μήνα από τα DVD!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου VIDEO CLUBS Ελλάδος Αλέξανδρο Δαβίλα, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ, η δωρεάν διανομή DVD από τον Τύπο ξεπερνά σε ποσότητα τα δεκαπέντε εκατομμύρια τον μήνα, με χαμένο τζίρο 210.000.000 και χαμένο ΦΠΑ για το Δημόσιο 33.529.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες των βιντεοκλάμπ συγκεντρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να μη συνεχιστούν τα προβλήματα στον κλάδο.

Περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με αφανισμό από την κυβέρνηση και τις εφημερίδες.

Δεν είναι μόνο το απαράδεκτο καθεστώς διανομής DVD από τις εφημερίδες, που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού προς τα DVD club και εκείνες που δεν διανέμουν, αλλά και η τελευταία απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που επιβάλλει την τήρηση πρόσθετου βιβλίου εκμίσθωσης ταινιών, την ίδια ώρα που οι εφημερίδες μοιράζουν ταινίες και ντοκιμαντέρ χωρίς κανέναν έλεγχο. Οι ιδιοκτήτες των DVD club πιστεύουν πως αυτό θα είναι η χαριστική βολή.

Πάντως, συνεχίζεται ο προβληματισμός στις μεγάλες εφημερίδες για το αν θα αποδίδει ή όχι πλέον η διανομή των DVD. Ετοιμάζουν πάντοτε την επόμενη ταινία ή αναζητούν τη νέα σειρά που θα διανείμουν, όπως η «Καθημερινή» με το «Εγώ ο Κλαύδιος», αλλά μάλλον θα ήταν ικανοποιημένες αν πρόσφεραν μόνο VCD με ντοκιμαντέρ ή CD ήχου.


Σχολιάστε εδώ