Ύποπτη επαναφορά προμήθειας… πολεμικού υλικού που είχε κριθεί ακατάλληλο

Η ιστορία είναι παλιά και το «ΠΑΡΟΝ» έχει ασχοληθεί εκτενώς. Το «τεντο-στοπ» πλασάρεται στην αγορά των εξοπλισμών από συγγενικό πρόσωπο του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Το συρμάτινο πλέγμα είχε τοποθετηθεί σε άρματα μάχης και σε ελικόπτερα και είχε προκαλέσει σημαντικά τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα το θέμα να «παγώσει». Το περασμένο καλοκαίρι η προμήθεια πήγε και πάλι να περάσει, αλλά την «έκοψε» ο υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος. Παρ’ όλα αυτά, κύκλοι του ΓΕΣ επιμένουν και πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το «τεντο-στοπ» θα τοποθετηθεί στα νέα άρματα μάχης Λέοπαρντ 2.

Το Πεντάγωνο επισήμως λέει ότι στις προδιαγραφές του νέου άρματος προβλέπεται η τοποθέτηση αυτού του υλικού στα ρεζερβουάρ. Και το ερώτημα είναι, αφού είχε προκληθεί τέτοιος θόρυβος, ποιος έσπρωξε το πρόγραμμα; Αφού είχαν αναφερθεί τα μηχανικά προβλήματα που προκαλούσε το «τεντο-στοπ», γιατί κάποιοι επιμένουν σώνει και καλά να το βάλουν στα νέα άρματα; Ποιος κερδίζει;

Κορυφαία πολιτική πηγή του υπουργείου Άμυνας, την οποία ρωτήσαμε, μας απάντησε ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές στη σύμβαση και να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη προμήθεια». Να σημειώσουμε ότι η προμήθεια που «έκοψε» το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Μιχαλολιάκος έφτανε τα 76 εκατομμύρια ευρώ! Το θέμα είναι αν θα τολμήσει η ηγεσία του Πενταγώνου να εναντιωθεί και πάλι στην οδό Αραβαντινού.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, έχει σύμμαχο και την ηγεσία του ΓΕΣ, αφού ο αρχηγός Ν. Ντούβας φέρεται να είναι αντίθετος στην προμήθεια του «τεντο-στοπ».


Σχολιάστε εδώ