Χάνουμε τα Ιεροσόλυμα!

Δυστυχώς στο παιχνίδι αυτό πρωτοστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, δέσμιος της μωροφιλοδοξίας του, απόδειξη ότι 1) ήδη έχει διχάσει την ομογένεια και την Εκκλησία της Αμερικής, που έφθασε μέχρι αφορισμούς, 2) αναστάτωσε την Εκκλησία της Ελλάδας μέχρι να εξαναγκάσει τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο σε υποταγή και 3) έχει τριβές με τον Αλέξιο Μόσχας, ενώ δεν τολμά να παρέμβει στη χρόνια διαμάχη στην Αυστραλία μεταξύ Αρχιεπισκόπου Στυλιανού και ελληνικής κοινότητας, λόγω της δύναμης που έχει ο Στυλιανός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ωστόσο είχε τη συνηγορία της κυβέρνησης, καθ’ υπόδειξιν του υφυπουργού Εξωτερικών Τάκη Σκανδαλάκη και συνεργατών του -κύριο ρόλο διαδραμάτισε ο πρέσβης κ. Καρακάσης, ενώ πολύ κακές υπηρεσίες πρόσφερε η πρόξενος κ. Σουρανί, η οποία θα έπρεπε ήδη να είχε, όχι απλώς ανακληθεί, αλλά και παραπεμφθεί για απόλυση.

Όλα είχαν προαποφασισθεί πριν συνέλθει η Πανορθόδοξος Σύνοδος. Η Πανορθόδοξος κρίθηκε αναγκαία για να προσφέρει τη νομιμότητα…
Μόνο που του επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Εκεί που θεωρούσε ο κ. Βαρθολομαίος τον εαυτό του πανίσχυρο και αδιαμφισβήτητο, βρέθηκε μειοψηφία και αν ήταν η προσωποποίηση του πρώτου τέτοιου θεσμού, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή το λιγότερο να είχε τη μεγαλοψυχία να μην ψηφίσει, όταν είδε ότι μόνο με την ψήφο του σχημάτιζε… ισοπαλία και μπορούσε έτσι να περάσει προς τα έξω, έστω και ψευδώς, ότι έχει την πλειοψηφία!

Και για να προλάβουμε τυχόν… εξυπνάκηδες και γνωστά… «παπαγαλάκια», ξεκαθαρίζουμε τι εννοούμε:

1) Στην Πανορθόδοξο δεν προσήλθαν οι Αρχιεπίσκοποι Βουλγαρίας, Σερβίας και Τσεχοσλοβακίας, οι οποίοι θεωρούνται ως διαφωνούντες με τον σκοπό της σύγκλησης της Συνόδου, διαφορετικά θα έστελναν αντιπροσώπους τους.

2) Τρεις δεν ψήφισαν: ο Πατριάρχης Αντιοχείας και οι Αρχιεπίσκοποι Πολωνίας και Γεωργίας.

3) Μαζί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων φθάνουν τους 7, ήτοι τους μισούς από τους 14 από τους οποίους απαρτίζεται η Πανορθόδοξος Σύνοδος.

Συγκεκριμένα στην Πανορθόδοξο Σύνοδο μετέχουν:
1. Οι 4 Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων,
2. Οι 5 Πατριάρχες Ρωσίας Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας και
3. Οι 5 Αρχιεπίσκοποι Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, ήτοι Κύπρου, Αθηνών, Πολωνίας, Αλβανίας και Τσεχοσλοβακίας. Επομένως ο Βαρθολομαίος δεν κατόρθωσε να πάρει την πλειοψηφία!

Ως προς την ποινή διαγραφής από τα Δίπτυχα δεν σημαίνει τίποτε το ουσιαστικό, είναι μια πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη, αλλά πέραν αυτού τίποτα.
Θυμίζουμε ότι και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος, που συγκάλεσε ο Βαρθολομαίος είχε επιβάλει την ποινή της διαγραφής από τα Δίπτυχα, μόλις όμως υποχώρησε ήρθη η διαγραφή!

Το ίδιο είχε συμβεί με τον Βουλγαρίας και τον Σερβίας.

Πριν από τη συνεδρίαση της Πανορθόδοξου ο Βαρθολομαίος άσκησε επί ώρες πολλές τρομακτικές πιέσεις στον Ειρηναίο να παραιτηθεί. Κι όταν είδε και αποείδε ότι δεν… πείθεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, τότε κάλεσε τις… μεγάλες δυνάμεις, για να συνετίσουν τον Ειρηναίο να… διευκολύνει την Εκκλησία.

Πλην όμως και πάλι ο Πατριάρχης έμενε αμετανόητος. «Ο Πατριάρχης δεν φεύγει. Πεθαίνει επί των επάλξεων», όπως έχει πολλές φορές πει.

Λίγο πριν ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος είχε διαβάσει την ομιλία του, που ήταν πολύ αποκαλυπτική για τον ρόλο που έπαιξαν ο Βαρθολομαίος και η κυβέρνηση

Τι… πέτυχαν

Αυτό που κατόρθωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με την κυβέρνηση -που πράγματι είναι ανεξήγητο γιατί σύρθηκε, ενώ η στάση της θα έπρεπε να ήταν εντελώς άλλη και μόνη της θα μπορούσε να επιβάλει τη νηνεμία, απειλώντας με τον τρόπο που γνωρίζει, από τη στιγμή που ενισχύει οικονομικά το Πατριαρχείο και επίσης έχει τη δυνατότητα του οικονομικού ελέγχου- θα μπορούσε να το… πετύχει και ο πλέον άσχετος γκαφατζής…

Πέτυχαν

1) να νομιμοποιήσουν τις παρεμβάσεις των τριών χωρών, Ιορδανίας, Παλαιστίνης και Ισραήλ, που θα μπορούν να επιβάλλουν και Πατριάρχη

2) να μείνει απ’ έξω η Ελλάδα,

3) να οδηγήσουν σε Σχίσμα με την παρουσία δύο πλέον Πατριαρχών και

4) μόνιμους τριγμούς στο Πατριαρχείο.

Ήδη, όπως η ιστορία διδάσκει, οι φατριαστές τώρα δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, τσακώνονται γιατί όλοι θέλουν να γίνουν Πατριάρχες!

Αντεπίθεση Ειρηναίου

Από τον Ειρηναίο δεν πρόκειται ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Βαρθολομαίος να απαλλαγούν. Και είναι σίγουρο αν ο Ειρηναίος εξασφαλίσει την υποστήριξη του Ισραήλ, που έχει συμφέρον να αντιπαραταχθεί στην Ιορδανία και την Παλαιστίνη, που θα παίξουν με τον Πατριάρχη των στασιαστών.

Ο Ειρηναίος θα έχει το πλεονέκτημα να κινείται πιο εύκολα, αφού τα Ιεροσόλυμα βρίσκονται στο κατεχόμενο από το Ισραήλ έδαφος και επίσης με διαβατήριο του Ισραήλ θα μπορεί άνετα να «μπαινοβγαίνει», ενώ ο Πατριάρχης των στασιαστών, αν βγει από τα Ιεροσόλυμα χωρίς την άδεια του Ισραήλ, δεν θα μπορεί να ξαναμπεί (!), δεδομένου ότι αν αναγνωρίσει το Ισραήλ τον Ειρηναίο, δεν θα αναγνωρίσει τον αντάρτη Πατριάρχη!

Καταλαβαίνουμε δηλαδή σε ποια κατάσταση οδήγησαν τα πράγματα ο Βαρθολομαίος και ο Σκανδαλάκης.

Επίσης ο Ειρηναίος θα προσφύγει στα δικαστήρια του Ισραήλ για να αναιρέσει την απόφαση της Συνόδου στην οποία οι στασιαστές τον κήρυξαν έκπτωτο, ενώ θα έπρεπε να είναι παρών ο Πατριάρχης, αλλιώς η σύγκληση της Συνόδου δεν είναι νόμιμη, και στη συνέχεια θα ζητήσει ακύρωση του Διατάγματος της Ιορδανίας περί άρσεως της αναγνώρισής του, αφού δεν μπορεί να έχει ισχύ επί εδάφους που αποτελεί κυριαρχία άλλης χώρας!

Θα χειροτονήσει νέους Μητροπολίτες

Στη συνέχεια ο Ειρηναίος θα προχωρήσει στη χειροτόνηση νέων Μητροπολιτών, που θα μετέχουν στην Ιερά Σύνοδο.

Οι εκβιασμοί της Αθήνας

Άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι θα ανακαλέσουν τους αστυνομικούς που έχουν διαθέσει για την προστασία του Πατριάρχη.Σκέφθηκε τι ευθύνες αναλαμβάνει αν μετά την ανάκληση των αστυνομικών γίνει δολοφονική απόπειρα κατά του Ειρηναίου;
Ας αφήσουν, λοιπόν, όλες αυτές τις μικροψυχίες, που δείχνουν ακατάλληλα άτομα σε τέτοια αξιώματα. Όπως επίσης και η αλλαγή του Διπλωματικού Διαβατηρίου είναι λάθος… όταν τίποτε ακόμη δεν είναι δεδομένο.

Γιατί δεν τιμώρησε τους στασιαστές

Ένα άλλο λάθος που έκανε ο Βαρθολομαίος και θα είναι πλέον ο μόνιμος πονοκέφαλος κάθε Πατριάρχη είναι ότι νομιμοποίησε τους στασιαστές και τους αντάρτες μέσα στη Σύνοδο και στο εξής σ’ όποιον Μητροπολίτη-Συνοδικό δεν αρέσει ο Πατριάρχης θα προσπαθεί να συμπαρασύρει κάποιους ομολόγους του, με διάφορα ανταλλάγματα για να ρίξουν τον Πατριάρχη.

Ασφαλώς δεν κατάλαβαν τι φάμπρικα άνοιξαν… που θα κάνει τον κάθε Πατριάρχη δέσμιο των μελών της Συνόδου…


Σχολιάστε εδώ