Τυπολογίες

– Μέχρι και τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον η ΕΡΤ δεν έδινε ούτε ένα στοιχείο για τις ιδιωτικές εταιρείες που μετέχουν στο παιχνίδι. Μόλις το τραγούδι βγήκε πρώτο, έγινε διαγωνισμός δημοσιότητας!
Η Le Spot, συμφερόντων Σεριάτου, δικαιωμένη από το αποτέλεσμα, διαφήμισε την «επιτυχία της», καθώς ανέλαβε τη δουλειά της δημοσιότητας εκ μέρους του ΕΟΤ. Η Τατιάνα Στεφανίδου έσπευσε στον ΑΝΤ1 να βγάλει το «αποκλειστικό» του κόστους δημοσιότητας. Το γιατί εξηγείται εύκολα. Είναι κουμπάρα του Μ. Σεριάτου και σύζυγος του Ν. Ευαγγελάτου, ο οποίος συμμετείχε παλαιότερα στο ΔΣ της Politics. Η Politics, επίσης συμφερόντων Σεριάτου, είχε επιπλέον συνεργασία με τη Le Spot για τη συνέντευξη Τύπου και το αποχαιρετιστήριο πάρτι. Μία μέρα μετά μάλιστα η Τ. Στεφανίδου φιλοξένησε στην εκπομπή της τον Μ. Σεριάτο, ο οποίος μίλησε για την επιτυχία, λέγοντας πως το κόστος δημοσιότητας για τον ΕΟΤ ανήλθε σε 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα «κέρδη» από τη διάδοση του ονόματος της χώρας υπολογίζονται σε 16 εκατ. ευρώ. Τη δική της επιτυχία για λογαριασμό της ΕΡΤ διαφήμισε και η εταιρεία Karamella που ανέλαβε την καμπάνια για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης.

– Ειδική επιτροπή κοστολόγησης του αρχειακού υλικού συνέστησε η διοίκηση της ΕΡΤ. Για τις εφημερίδες που διακινούν παράνομα υλικό της ΕΡΤ ο Χ. Παναγόπουλος απάντησε στη συνέντευξη Τύπου ότι, μετά τα εξώδικα που εστάλησαν από την ΕΡΤ, οι εφημερίδες συμφώνησαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και το θέμα κλείνει.

– Εξακολουθεί να εκπέμπει ο άγνωστος στη συχνότητα 22 αλλά και τα διάφορα τσοντοκάναλα ανά περιοχές. Για τα δεύτερα το ΕΣΡ ενημέρωσε την ΕΕΤΤ, πλην όμως η άλλη Αρχή δεν έχει να παρουσιάσει ακόμη αποτελέσματα…

– «Οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι, όπως αυτοί προκύπτουν από το πιστοποιητικό μετόχων, εφόσον ενεργούν ως καταπιστευματοδόχοι (κάτι που δεν δύναται να γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων), κρατούν μετοχές για λογαριασμό τρίτων προσώπων, η ταυτότητα των οποίων δεν διαφαίνεται», σημειώνει ο ειδικός επιστήμονας του ΕΣΡ για την περίπτωση του πιστοποιητικού διαφάνειας στη Θεμελιοδομή, ύστερα από έρευνα στον μέτοχο της εταιρείας Στέγη. Στη Θεμελιοδομή μετέχουν οι Νικόλαος Οικονόμου (10,9%), Κων. Πατραμάνης (12,36%), Ελ. Ταμπακούλη (7,54%), Γ. Μεγκλής (6%) και Στέγη (11,74%). Βασικοί μέτοχοι της Στέγης είναι οι κυπριακές Agapionr Shipping Limited (50%) και Antiopi Shipping Limited (50%). Μέτοχοι και των δύο εταιρειών είναι οι Apropos Investment Ltd (500 μετοχές) και Arbiter Nominees Ltd (500 μετοχές). Και στις δύο εταιρείες, Apropos και Arbiter, μετέχουν οι Μαρία Στυλιανού με 500 μετοχές και Μαργαρίτα Πετρίδου με 500 μετοχές.

– Πιο εύχρηστη είναι πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του «Βήματος» http://tovima.dolnet.gr. Με περισσότερο λευκό χρώμα προσφέρει σε σμίκρυνση το πρωτοσέλιδο και τα εξώφυλλα των ενθέτων, ενώ διαθέτει σε ηλεκτρονική μορφή τα κείμενα όπως και τη δυνατότητα αναζήτησης.

-Νέο ΔΣ και στην εταιρεία Cut Production, η οποία έχει έδρα τον δήμο Ηρακλείου. Πρόεδρος ανέλαβε ο Σωτήρης Μπούρος, διευθύνουσα σύμβουλος η Βασιλική Λάσκαρη, αντιπρόεδρος η Δήμητρα Πενθερουδάκη και μέλη οι Όλγα Αρβανιτά και Μαρία Γεωργακοπούλου.

-Τα ποσά των 96.201 ευρώ και 155.285 ευρώ δίνονται φέτος στον κλάδο ασθενείας του ΤΑΙΣΥΤ, των ανταποκριτών ξένου Τύπου και των φωτοειδησεογράφων, για το 2004. Οι πόροι προέρχονται από το αγγελιόσημο και την απόφαση υπογράφει ο υφυπουργός Νίκος Αγγελόπουλος.

– Νέα συχνότητα απέκτησε το Δεύτερο 103,7. Εκπέμπει και από την Πάρνηθα στους 102,9 μεγάκυκλους.

– Τα δεκαπέντε χρόνια κυκλοφορίας του γιορτάζει το «7 μέρες TV» με ένα επετειακό τεύχος συνεντεύξεων με τηλεοπτικούς αστέρες. Πολλές ευχές!

– Δύο νέα δωρεάν περιοδικά. Το πρώτο ονομάζεται «Every think on the road» και θα διανεμηθεί στις εθνικές οδούς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από τη Δέκα Εκδοτική. Το δεύτερο είναι το «Truck» και θα κυκλοφορήσει σε «pocket» σχήμα, από την Εν Οίστρω, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

– Ζήτημα πλαστών κυκλοφοριών και εικονικών τιμολογίων ετοιμάζεται να θέσει μια εφημερίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να αποκαλύψει τι συμβαίνει.

– Απομακρύνσεις παραγωγών από τον Athens Radio DJ. Ο σταθμός ενδέχεται να αλλάξει μουσικό ύφος και να παίζει διαρκώς μουσική, χωρίς διακοπές.

– Νέο διοικητικό συμβούλιο στις Τεχνικές Εκδόσεις μετά τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κώστας Καββαθάς, αντιπρόεδρος η Σοφία Καββαθά και μέλη οι Ευστράτιος Χατζηπαναγιώτου, Πέτρος Μεϊντάνης, Δημήτρης Γιαννάκης, Γιάννης Βρόντος, Νικόλαος Πετμεζάς, Νικόλαος Μαλανδράκης και Γιάννης Γραμματίδης.

– Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιήθηκε στον flash.gr από την Παρασκευή έως τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου.

– Νέο ΔΣ στην εταιρεία παραγωγής των προγραμμάτων του Alpha Plus Productions. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Αθανάσιος Λεμπέσης, αντιπρόεδρος ο Ναμπίλ Ρισάνι και μέλη οι Αλεξάνδρα Νικολαΐδη και Βασιλική Χρηστίδη.

– Στους 104,2 μεγάκυκλους σκοπεύει να βγει στον αέρα ο ραδιοφωνικός σταθμός του Συνασπισμού, έχοντας ξεκινήσει δοκιμές. Και αυτός εννοείται πως θα εκπέμψει χωρίς άδεια…

– Επαγγελματίας δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη «κόπηκε» από την ΕΣΗΕΜ-Θ, επειδή η ΕΡΤ3 τού διέκοψε τη σύμβαση, αν και εργαζόταν για τον οργανισμό από το 1994 και τη στιγμή της εξέτασης της αίτησης ήταν άνεργος! Και το χειρότερο; Εκφράζοντας κοινωνικό ρατσισμό, απέρριψε την αίτησή του για εγγραφή -η δεύτερη που είχε κάνει- διότι ξεπέρασε το ηλικιακό όριο των 35 ετών που θέτει η ΕΣΗΕΜ-Θ κατά έντεκα μήνες… Μήπως κάποιοι κρύβονται πίσω από τους τύπους; Το θέμα μπορεί να λάβει διαστάσεις…

– Η μάχη για τη διεκδίκηση της «Ελευθεροτυπίας» ξεκίνησε. Να δούμε ποιοι θα είναι οι διεκδικητές. Η εταιρεία έλαβε ομολογιακό δάνειο αξίας 30.000.000 ευρώ, διανέμοντας ταυτόχρονα μετρητά σε όλους τους μετόχους, άρα και στην οικογένεια Τεγόπουλου, που έφερε το οικονομικό βάρος της εφημερίδας.

– Πρόταση για αλλαγές ρεπορτάζ στα «Νέα». Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας Παντελή Καψή, όσοι συμπληρώνουν πολλά χρόνια σε ένα ρεπορτάζ μπορούν, αν επιθυμούν, να αναλαμβάνουν κάποιον άλλον ειδησεογραφικό τομέα, πάντοτε σε συνεννόηση με την εφημερίδα.

– Σε δόσεις πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην «Απόφαση». Τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζονται…

– Θα γίνει το ραντεβού Καραμανλή – Λαμπράκη;
Αίσθηση έκανε η αποκάλυψη της στήλης για την επίσκεψη κορυφαίου υπουργού στον ΔΟΛ, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Χρήστο Λαμπράκη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ραντεβού του εκδότη με τον πρωθυπουργό τελικά θα γίνει και μάλιστα το επόμενο διάστημα, καθώς αυτή ήταν και η αποστολή του υπουργού. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές του Ιουλίου ο Χ. Λαμπράκης θα αναχωρήσει για ιατρικές εξετάσεις στις ΗΠΑ.

– Γκρίνιες στην ΕΡΤ μετά την ανανέωση του συμβολαίου της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου. Λένε στην ΕΡΤ, θα παίρνει η Πασχαλίδου 14 χιλιάδες ευρώ και εμείς, που βγάζουμε όλη τη δουλειά καθημερινά, τα ακούμε κιόλας; Λέγεται μάλιστα πως δυσαρεστημένη είναι και η Μαρία Χούκλη, την οποία η ΕΡΤ θέλει για τα επόμενα δύο χρόνια.

– Φεύγουν οι δημόσιες σχέσεις της ΕΡΤ ΑΕ από το κτίριο της Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας και ανεβαίνουν στον τέταρτο όροφο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Και επειδή δεν υπάρχει κενός χώρος στο εκεί κτίριο, δόθηκε εντολή να μετακομίσει η νομική υπηρεσία. Για δεύτερη φορά, λοιπόν, οι δικηγόροι μαζεύουν τα πράγματά τους για να μετακινηθούν στα νέα τους γραφεία στο κτίριο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

– Πολύ νωρίς λήγει φέτος η προετοιμασία των καναλιών για την επόμενη σεζόν. Τόσο το Mega όσο και ο ΑΝΤ1 φαίνονται έτοιμοι στο σύνολο σχεδόν των προγραμμάτων τους για την επόμενη χρονιά, ενώ ορισμένα μέτωπα που μένουν ανοιχτά θα γίνει προσπάθεια να λυθούν αυτό το διάστημα. Το Mega ψάχνει εναγωνίως ριάλιτι απέναντι από το «Fame story», ενώ ο ΑΝΤ1 βάζει στοίχημα με νέα σαπουνόπερα απέναντι από τη «Βέρα στο δεξί» στη θέση της «Λάμψης». Το σύνολο των άλλων προγραμμάτων είναι σχεδόν έτοιμο, τα περισσότερα γυρίσματα άρχισαν και, αν δεν γίνει κάτι φοβερό, φέτος τα στελέχη της τηλεόρασης σκοπεύουν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι.

– Τρία ελληνικά σίριαλ θα εγκρίνει η κρατική τηλεόραση για το πρόγραμμα της ΝΕΤ, ενώ το σύνολο των αθλητικών διοργανώσεων περνάει στο πρόγραμμα της ΕΤ1. Το πρόβλημα με τη ΝΕΤ είναι οι πολλές ενημερωτικές εκπομπές και εκεί θα γίνει χαμός με τον ανασχεδιασμό που συζητείται.

– Μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να είναι έτοιμο το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ, το οποίο αυτό το διάστημα επεξεργάζεται η λεγόμενη ομάδα Σκαλιστήρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάργηση τμημάτων, διευθύνσεων, ίσως και γενικών διευθύνσεων και για δημιουργία νέων υπηρεσιών που θα υπηρετούν τους νέους επιχειρησιακούς στόχους της εταιρείας. Το ερώτημα είναι τι προσωπικό θα μεταφερθεί στη θυγατρική της «Νέας Τηλεόρασης», όπου θα δοθεί και η «προίκα» των έξι οικοπέδων-φιλέτων της
ΕΡΤ ΑΕ.

– Νέο κτίριο απέκτησε εδώ και λίγο καιρό ο ΑΝΤ1. Μια και τα σχέδια για ραδιομέγαρο στην Άνοιξη υποχώρησαν, το κανάλι νοίκιασε το κτίριο πίσω ακριβώς από το κεντρικό στο Μαρούσι. Στα νέα γραφεία έχουν ήδη μετακομίσει οι διευθύνσεις προγράμματος και ψυχαγωγίας, ενώ αναμένεται να εγκατασταθούν εκεί και όλες οι υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων του ομίλου. Στο παλιό κτίριο θα μείνουν ουσιαστικά μόνο οι ειδήσεις και η διεύθυνση του καναλιού και του ομίλου.

– Μετά τη φιέστα για τη νίκη στη Γιουροβίζιον ο πρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος και ο Γώργος Χουλιάρας ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

– Έμμεσο μήνυμα να εκπέμψουν όσοι βρουν κενή συχνότητα στέλνει η κυβέρνηση. Δεν εξηγείται διαφορετικά η ανοχή που δείχνει στην υπόθεση του Athens International Radio 104,4, του δεύτερου σταθμού της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη. Ο σταθμός δεν έχει άδεια από το ΕΣΡ και παραβιάζει το Σύνταγμα, καθώς ανήκει απευθείας στη δημοτική επιχείρηση του Αθήνα 9,84, κάτι που απαγορεύεται ρητά.
Άλλωστε, και ο ίδιος ο δήμος παραδέχεται σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για «το ξενόγλωσσο πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84». Ο σταθμός συνεργάζεται με το BBC, την Deutsche Welle και το Radio France International και μεταδίδει καθημερινά εκπομπές στα ισπανικά, ιταλικά, αλβανικά, ρωσικά, βουλγαρικά, ρουμανικά, πολωνικά και φιλιππινέζικα και σύντομα σε αραβικά και ουρντού για τους Πακιστανούς.
Τέλος, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, είναι το δεύτερο πρόγραμμα που απευθύνεται στους μετανάστες, καθώς η ΕΡΑ εδώ και λίγα χρόνια έχει δημιουργήσει τον Φιλία, ενώ υπενθυμίζεται πως πέρυσι ο 104,4 διαφημιζόταν ως ο σταθμός που απευθυνόταν στους τουρίστες των Ολυμπιακών Αγώνων, εκπέμποντας με άδεια που είχε εκδοθεί, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, από το υπ. Μεταφορών.

– Προσπάθησε η ΝΕΤ να… μαζέψει τη μεγάλη της γκάφα μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε, επειδή ως πρώτη είδηση έδωσε στο κεντρικό δελτίο τη νίκη στη Γιουροβίζιον και όχι τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. Η δικαιολογία ότι το μετέδωσε λίγη ώρα πριν δεν πείθει κανέναν. Η κριτική ήρθε και εκ των έσω της κυβέρνησης και έτσι από την επόμενη κιόλας μέρα οι αναφορές στον Χαρίλαο Φλωράκη ήταν πλέον μεγάλες, ενώ μετέδωσε απευθείας και την πολιτική κηδεία, στην οποία παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός. Άλλο, όμως, ήταν το κανάλι που «έχασε» την είδηση για λίγη ώρα. Και αυτό ήταν ο 902 TV! Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, όταν τα κανάλια έδιναν την πληροφορία για τον θάνατο του ηγέτη του ΚΚΕ, ο σταθμός του κόμματος μετέδιδε μουσική και τραγούδια! Μήπως περίμεναν πρώτα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να δώσουν την είδηση του θανάτου;

– Βόμβα θα σκάσει στο ΕΣΡ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Και πλησιάζει και ο χρόνος αντικατάστασης τριών μελών…

– Δύο όρους θέτει στο Mega για να μείνει ο Κακαουνάκης, να ξυπνάει αργότερα και να διευρύνει τις οικονομικές του απολαβές, κάτι που μάλλον θα δεχτούν στο Μεγάλο Κανάλι. Η Μάρα Ζαχαρέα, πάντως, δείχνει πως θα παραμείνει στο δυναμικό του Mega… Εξάλλου οι γκρίνιες για την Ό. Τρέμη συνεχίζονται από Κακαουνάκη και Λιαρέλη. Εάν το δελτίο ειδήσεων σημειώσει απώλειες, ενδέχεται να παίξει η υποψηφιότητα Παπαχελά, στην περίπτωση βέβαια που δεν καταλήξει στο Μεγάλο Κανάλι άλλος παρουσιαστής.

– Με… επίπληξη τιμωρήθηκε ο Τέρενς Κουίκ από το Ενιαίο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ψήφους 5-5, για τη μη προσέλευσή του στις συνεδριάσεις του ΔΣ της Ένωσης αλλά και για την απουσία του από συναντήσεις με ιδιοκτήτες εφημερίδων. Πέντε μέλη έκριναν πως πρέπει να διαγραφεί για 3 μήνες από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ και άλλα πέντε πως πρέπει να δεχτεί μόνο επίπληξη και η στάση του να κριθεί από τις επόμενες εκλογές. Εξαιτίας της ισοψηφίας, υπερίσχυσε η ελαφρύτερη, υπέρ του κατηγορουμένου, ποινή. Αναλυτικά η απόφαση στο www.esiea.gr.

– Tα τηλεοπτικά κανάλια πήραν το μήνυμα από τη Βουλή. Ο ντόρος που έγινε για τη μαζική παραβίαση της τήρησης της πολιτικής πολυφωνίας είχε αποτέλεσμα και στις εκπομπές καλούν πλέον και κάποιους εκπροσώπους των αριστερών κομμάτων. Αυτό που αναδείχθηκε από τη συζήτηση στη Βουλή ήταν η υποχρέωση τήρησης του άρθρου 15 του Συντάγματος. Έτσι χαρακτηριστικά το είχε θέσει η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία αντέδρασε στην προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να γίνει ξανά θέμα ο «βασικός μέτοχος». Η κ. Βούλτεψη είπε πως εφεξής όσους επιμένουν με το άρθρο 14 του Συντάγματος, που ορίζει «ποιος» έχει τα ΜΜΕ, θα τους αποκαλεί «μπίζνεσμαν». Έθεσε το ζήτημα του άρθρου 15, που καθορίζει την τήρηση της αντικειμενική πληροφόρησης, της ισότιμης προβολής, της ποιότητας και του πλουραλισμού, ζητήματα που τα ιδιωτικά κανάλια δεν θέλουν να γνωρίζουν.

– Επαρχιακές εφημερίδες έτοιμες για ισολογισμούς. Τη λίστα με τις επαρχιακές εφημερίδες όλης της χώρας, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον έναν χρόνο ανελλιπούς κυκλοφορίας, δημοσίευσε ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος. Στον νομό Αττικής δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών έχουν στον Πειραιά ο «Δημότης», ο «Δημότης Ανταποκριτής», τα «Καθημερινά Νέα», ο «Νέος Λόγος», η «Κοινωνική», το «Πειραϊκό Βήμα», η «Φωνή του Πειραιώς» και ο «Χρονογράφος». Στην Ελευσίνα η «Επικαιρότητα», στον Ασπρόπυργο το «Θριάσιο», η «Καθημερινή Αμαρυσία» στο Μαρούσι και η «Συνείδηση» στη Μεταμόρφωση. Στην Παλλήνη, έδρα της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής, μόνο το «ΠΑΡΟΝ».

– Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι επαφές και διεργασίες δημοσιογράφων και παρατάξεων εν όψει των εκλογών για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις 8 και 9 Ιουνίου. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν στην εφορευτική επιτροπή ως και τις 31 Μαΐου. Ήδη, πάντως, έχουν διαμορφωθεί οι συμμαχίες με την κατάθεση έξι ψηφοδελτίων, ενώ χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι η εμφανής διαφοροποίηση θέσεων για το παρόν και το μέλλον των δημοσιογράφων στον ελληνικό Τύπο.
– Κουίζ: Ποια ήταν η ανταμοιβή του τεχνικού της ΕΡΤ, που εμφανιζόταν σπάνια στην υπηρεσία του, συμμετείχε στην ΕΔΕ που έγινε, από την προηγούμενη διοίκηση, για τη διακοπή του προγράμματος του κρατικού καναλιού κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, και που με απόκρυψη στοιχείων στην τεχνική του γνωμάτευση έβγαλε λάδι τους πραγματικά υπεύθυνους της διακοπής, ρίχνοντας την ευθύνη στους ηλεκτρολόγους της εταιρείας;
Πήρε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ! Σημείωση: Τα γραμμάτια πρέπει να εξοφλούνται…
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ