Στο Μαξίμου ο υποψήφιος αγοραστής του ΟΤΕ

Μαθαίνουμε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν κάνει ήδη επαφές και έχουν διατυπώσει ερωτηματικά, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό από τη συμφωνία προκύπτει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει τουλάχιστον το 60% των ασφαλιστικών, ενώ ο ΟΤΕ το 40%…

Το βασικό επιχείρημα των εναλλακτικών εταιρειών στη σταθερή τηλεφωνία είναι ότι ουσιαστικά αυτό συνιστά επιδότηση του ΟΤΕ, κάτι που αντιβαίνει στις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι ο ΟΤΕ μετά από αυτή την κίνηση θα γίνει ανταγωνιστικός με την κρατική επιχορήγηση.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν ήδη έτοιμες τις προσφυγές η LANET, η VIVODI, η FORTHNET, η TELE-PASSPORT κ.ά. και είναι αισιόδοξες ότι θα υπάρξει από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάλογη αντιμετώπιση με το θέμα του «βασικού μετόχου».

Στο μεταξύ, ολοένα και αυξάνονται οι αντιδράσεις για τη συμφωνία που έγινε μεταξύ Βουρλούμη και συνδικαλιστών.

Ο επίτιμος

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις δημόσιες δηλώσεις του, φαίνεται να διαφωνεί πλήρως με μια τέτοια εξέλιξη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ασπιρίνες στον καρκίνο τα μέτρα αυτά, ενώ επισημαίνει ότι και το μπόνους εξόδου και η άρση της μονιμότητας είναι αντισυνταγματικά.

Ο Φλωρίδης

Από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ φάνηκε με έντονο τρόπο την πρώτη μέρα η αμηχανία του και η αδυναμία του να αντιδράσει, με δεδομένο μάλιστα ότι οι συνδικαλιστές που ελέγχουν την ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι και στελέχη που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ. Την πρώτη μέρα είναι χαρακτηριστικό ότι δεν εξεδόθη ούτε καν ανακοίνωση ώστε να μπορούν τα στελέχη να τοποθετηθούν και δημοσίως, αντί να κρύβονται και να μη βγαίνουν στις τηλεοράσεις, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέλευση του ΣΕΒ απέφυγε κάθε σχόλιο.

Σε σύσκεψη που έγινε την επομένη στη Χαριλάου Τρικούπη για άλλο θέμα οι τόνοι ανέβηκαν παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που δεν έδειχνε και ιδιαίτερη διάθεση να καταδικάσει τη συμφωνία, ειδικά στο μέρος που αφορούσε τις προσλήψεις νέων υπαλλήλων.

Η παρέμβαση του Γιώργου Φλωρίδη ήταν ιδιαίτερα έντονη και προκάλεσε αίσθηση. Ζήτησε να βγει το ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει το θέμα της άρσης της μονιμότητας και να διαχωρίσει τα δύο θέματα. Η συζήτηση φούντωσε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ στην αρχή δεν ήθελε να συζητηθεί το θέμα, στο τέλος συμφώνησε και με δήλωσή του αργότερα καταδίκασε ουσιαστικά τη συμφωνία και «άδειασε» τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, που είναι υπεύθυνος για τα θέματα οικονομίας, λίγο αργότερα τον ακολούθησε και σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης χαρακτήρισε τη συμφωνία «μεγάλο κοινωνικό σκάνδαλο».

Οι συνδικαλιστές

Από την πλευρά των στελεχών της ομοσπονδίας ήδη στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης εκδηλώθηκαν αντιδράσεις, παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν πως το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι η αποχώρηση των πέντε χιλιάδων υπαλλήλων του Οργανισμού, ούτε και η άρση της μονιμότητας, όπως παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, αφού είναι γνωστό ότι η διαδικασία που έχει συμφωνηθεί δεν διαφέρει σε τίποτε από τη σημερινή σε περίπτωση απόλυσης ενός υπαλλήλου.

Γνωρίζουν όλοι ότι το σοβαρό θέμα είναι η πώληση του Οργανισμού και δεν πρόκειται να σταθούν όσοι ολιγωρήσουν ή σιωπήσουν στην περίπτωση που προχωρήσει κάτι τέτοιο…


Σχολιάστε εδώ