Με το… κάρο θα μεταφέρουν το ρεύμα από το Λαύριο;

Μέχρι τον Νοέμβριο υπολογίζεται να έχει δοθεί σε λειτουργία η πέμπτη Μονάδα 500 Μεγαβάτ της ΔΕΗ στο Λαύριο, παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο. Το μόνο που δεν έχει… λυθεί ακόμη είναι πώς θα φθάσει το ρεύμα αυτό στην Αθήνα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει γραμμή μεταφοράς… Βλέπεις οι εγκέφαλοι δεν το σκέφθηκαν… και το αστείο που κυκλοφορεί είναι ότι θα χρησιμοποιήσουν τα… Ντάτσουν των γύφτων ή θα το παίρνουμε σε σακούλες χάρτινες.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τη Μονάδα 400 Μεγαβάτ στο Αλιβέρι. Όπως και με το παραγόμενο από ανεμογεννήτριες ρεύμα στην Εύβοια 550 Μεγαβάτ (το οποίο αν δεν μεταφερθεί, θα πληρώσει η ΔΕΗ 1,5 εκατ. ευρώ), όπως και άλλα τόσα από Μεγαλόπολη και Πάτρα, όπου έπρεπε να είχε κατασκευασθεί ΚΥΤ.

Θα σκουριάσει

Ένα άλλο πρόβλημα υπάρχει στη Μεσοχώρα, όπου έχουν ξοδευθεί από το 1999 περίπου 130 δισ. δρχ. από τη ΔΕΗ και θα μπορούσε να λειτουργεί η Μονάδα, παραγωγής 160 Μεγαβάτ από υδραυλική ενέργεια, λείπουν όμως κάποια… «ψιλοπράγματα», με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να σκουριάσει ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Όπως φαίνεται, αν δεν παρέμβει προσωπικά ο Δημήτρης Σιούφας, δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα που επισημαίνουμε παραπάνω, τα οποία δεν είναι και λίγα, και απειλούν να αφήσουν τη χώρα στο σκοτάδι, με κανένα με κανένα μπλακ άουτ.


Σχολιάστε εδώ