Κριτική της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» σε ΠΑΣΚΕ και Γ. Παπανδρέου

Διαφοροποιημένη από επίσημες θέσεις και επιλογές της ηγεσίας εμφανίζεται η «Αριστερή Πρωτοβουλία – ΠΑΣΟΚ». Κατ’ αρχάς, με ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, τάσσεται κατά της συμφωνίας που επετεύχθη στον ΟΤΕ, ασκώντας κριτική και στην ΠΑΣΚΕ:

«Η συμφωνία Διοίκησης και συνδικαλιστών στον ΟΤΕ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ), μοντέλο που θα επεκταθεί και σε άλλες ΔΕΚΟ, επιβαρύνει με πρόσθετη φορολογία τον ελληνικό λαό και απειλεί με οριστική κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα, δείχνει ότι όχι μόνο απειλούνται με διάλυση οι εργασιακές σχέσεις, αλλά ότι καταργείται η εργασία ως ανθρώπινο δικαίωμα και επανέρχεται ως αίτημα εξάρτησης».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», που εκπροσωπείται στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ απ’ τον Γ. Παναγιωτακόπουλο, ασκείται κριτική στον άκρατο οργανωτισμό της ηγεσίας:
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μην ολιγωρήσει και να ανοιχτεί τώρα στην κοινωνία με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις που θα υπερασπίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αποσαφηνίζοντας ταυτόχρονα την οργανωτική λειτουργία. Ενα σύγχρονο σοσιαλιστικό κίνημα στηρίζεται στην εμπέδωση της δημοκρατικής λειτουργίας και συμπεριφοράς και όχι σε πληθωριστικά οργανογράμματα. Το νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ οφείλει να στοχεύει στη διαμόρφωση των ενεργών μελών, των ενεργών πολιτών και όχι στην απλή παρουσία ατόμων μιας χρήσης».

Καλούνται επίσης τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να λάβουν μέρος στις κομματικές διαδικασίες «και να πάρουν την οργάνωση στα χέρια τους για να εγγυηθούν τη νέα πορεία του κόμματος».


Σχολιάστε εδώ