Η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, το (σύστημα) ΠΑΣΟΚ στην εξουία!

• Στο πλαίσιο της «αποκάλυψης» σκανδάλων ή «σκανδάλων» της σημερινής κυβέρνησης επιλεκτικά χτυπιούνται συγκεκριμένοι υπουργοί, ενώ βρίσκονται στο απυρόβλητο (για να μην πούμε ότι αβαντάρονται κιόλας) ορισμένοι άλλοι.

Είναι εμφανές πως οι επιθέσεις κατά συγκεκριμένων υπουργών εξυπηρετούν πολύ συγκεκριμένη στόχευση του πολυπλόκαμου συστήματος διαπλοκής. Με διπλή κατεύθυνση:

* Πρώτον, οι επιθέσεις έχουν στόχο όσους υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη έχουν αρνηθεί να κάνουν νταραβέρια με τους «νταβατζήδες» και αντιστέκονται ακόμα στα προσκλητήρια «φιλίας», ουσιαστικά ενσωμάτωσης στη διαπλοκή.

* Δεύτερον, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη του στενού καραμανλικού πυρήνα. Ευδιάκριτος ο στόχος: Αν «ξηλωθεί το πουλόβερ», ο Καραμανλής θα μείνει δίχως ουσιαστικά ερείσματα, μόνος, οπότε ή θα υποκύψει στις ορέξεις των «νταβατζήδων» και θα πάρει μια -ελάχιστη- παράταση ή θα πέσει χωρίς μάχη.
Όσα συνέβησαν με την προβολή και την πολιτική αξιοποίηση της «υπόθεσης Χούπη» είναι, νομίζουμε, χαρακτηριστικά. Σπεύδουμε να ξεκαθαρίσουμε (το πράξαμε και την περασμένη Κυριακή) ότι η πρακτική τού πρώην συμβούλου του Πρ. Παυλόπουλου είναι καταδικαστέα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Να δεχθούμε ακόμα πως ο υπουργός φέρει την πολιτική ευθύνη της επιλογής του συνεργάτη του. Από το σημείο, όμως, αυτό μέχρι του σημείου να έχει γίνει «εθνικό θέμα» επί μία εβδομάδα και να προβάλλεται με μη αποκρυπτόμενες κανιβαλικές τάσεις και διαθέσεις από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα ίδια ΜΜΕ και τους ίδιους δημοσιογράφους που επί χρόνια «κατάπιναν» και απέκρυπταν πολλαπλασίων μεγεθών σκάνδαλα του τέως καθεστώτος, υπάρχει απόσταση τεράστια. Και δείχνει πολλά.

Ποιο λαμόγιο από όσα δικάζουν σήμερα τον Παυλόπουλο είχε κάνει έστω μία νύξη, μία αναφορά, μία εκπομπή ή είχε ανοίξει έστω ένα «παράθυρο» για το μέγιστο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, για να θυμηθούμε μόνο ένα παράδειγμα;
Και είναι κουτοπόνηρη και εξόχως αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία που προβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τους δημοσιογραφικούς αγύρτες της κατευθυνόμενης ενημέρωσης βασικά, ότι δηλαδή επιχειρείται ένας συμψηφισμός και ότι οι προηγούμενοι «εντάξει, καταδικάστηκαν», άρα προς τι η υπενθύμιση των έργων και ημερών τους.

Πρώτον, διότι τα κοράκια που επικαλούνται αυτό το επιχείρημα ήταν μονίμως μπουκωμένα και ουδέποτε είδαν ή έγραψαν κάτι για τα σκάνδαλα του καθεστώτος Σημίτη. Μονίμως γλείφτες και σιτιζόμενοι της αυλής ήταν.

Δεύτερον, τα υπαρκτά σκάνδαλα στελεχών της σημερινής εξουσίας δεν μπορούν να συγκριθούν ακόμα με τα σκάνδαλα της προηγούμενης. Βεβαίως πρέπει και να αποκαλυφθούν και να καταδικαστούν δίχως έλεος ή τάση έκπτωσης. Αλλά αυτό μπορούν να το κάνουν όσοι με αρχές παλεύουν και όχι όσοι είτε είναι εκτεθειμένοι είτε επί χρόνια σιωπούσαν μπουκωμένοι!
Είναι αδύνατο να παρακάμψει κάποιος τον δίχως έλεος, αρχές και δεοντολογία κανιβαλισμό εναντίον ενός υπουργού, επειδή τόλμησε να τα βάλει με τη διαπλοκή και αρνήθηκε τον συμβιβασμό μαζί της. Επαναλαμβάνουμε, έχει πολιτική ευθύνη. Αλλά είναι πασιφανές ότι μόνο αυτή δεν… ευαισθητοποίησε τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» και τα νοικιασμένα δημοσιογραφικά τους γιουσουφάκια. Τα λαμόγια, που χώνευαν σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, εξεγέρθηκαν (!) τώρα και φόρεσαν τη μάσκα του πολέμαρχου κατά των σκανδάλων της σημερινής κυβέρνησης; Ε, όχι!

Επόμενος στόχος ο Καραμανλής

Στην πολιτική εξόντωση του Π. Παυλόπουλου, λοιπόν, στοχεύουν οι εναντίον του κανιβαλισμοί και όχι σε κάποια βάσει αρχών δημοσιογραφία ή αντιπολιτευτική στρατηγική της Χ. Τρικούπη. Ποιες αρχές, άλλωστε, να υπηρετήσουν τα πολιτικά και δημοσιογραφικά ντόμπερμαν της διαπλοκής; Άλλο θέμα φυσικά -εντελώς διαφορετικό ποιοτικά- η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τα κόμματα της Αριστεράς και ελάχιστους έντιμους και θαρραλέους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν το «ελάττωμα» και μιλούσαν και την εποχή που σχεδόν όλα τα είχε μπουκώσει το καθεστώς Σημίτη.

Μόνο που το παράκαναν. Τόσο ώστε τα δημοσιεύματα, οι εκπομπές τους, οι δηλώσεις τους τελικά «φωνάζουν» από μακριά την πασιφανή στόχευσή τους. Και έτσι, ως έναν βαθμό, αυτοακυρώνονται…
Βεβαίως και δεν θα το βάλουν κάτω. Άλλωστε, αισθάνονται -και εν πολλοίς είναι- πανίσχυροι.

Και εδώ έγκειται η μέγιστη κυβερνητική ευθύνη. Επί δεκατέσσερις μήνες η κυβέρνηση έχει αφήσει ουσιαστικά ανέπαφο το πολυπλόκαμο σύστημα διαπλοκής του απελθόντος (;) καθεστώτος. Με εξαίρεση τον Παυλόπουλο και δύο-τρεις άλλους υπουργούς, ουδείς αποτόλμησε τη σύγκρουση μαζί του. Μάλιστα ορισμένοι κάνουν και παιχνίδια με τους «νταβατζήδες» με αντίτιμο τη στήριξή τους.
Ουσιαστικά το σύστημα ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ακόμα στην εξουσία. Και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της κυβέρνησης, ίσως το σπουδαιότερο.

Επόμενος στόχος αυτού του συστήματος είναι ο ίδιος ο Καραμανλής. Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά ποιους υπουργούς έχουν βάλει στο… στόχαστρο οι «νταβατζήδες» και τα δημοσιογραφικά τους ντόμπερμαν, δεν χρειάζεται να έχει ούτε καν σχετική πληροφόρηση.
Ξεκίνησαν από τον Σ. Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος επιχείρησε να σπάσει τα μπλοκ της διαπλοκής στον χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ακολούθησαν ο Π. Μολυβιάτης και ο Δ. Σιούφας του καραμανλικού μπλοκ. Στη συνέχεια -και με τον χειρότερο και πλέον απροκάλυπτο τρόπο- ο Π. Παυλόπουλος, ενώ κατά διαστήματα πυρά δέχτηκαν και ο Π. Παναγιωτόπουλος και ο Θ. Ρουσόπουλος. Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα και η σύζυγος του πρωθυπουργού…

«Πρασινογάλαζη» διαπλοκή…

Με όσα παραπάνω γράψαμε, σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν θέλουμε να αθωώσουμε συμπτώματα και πρακτικές «γαλάζιας» διαφθοράς και διαπλοκής που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Παρατηρείται μάλιστα το εξής αξιοσημείωτο φαινόμενο:

* Να συνεργάζονται αρμονικά στελέχη του καθεστώτος Σημίτη με ανερχόμενους αστέρες της «γαλάζιας» διαπλοκής!
Υπουργοί με πρώην υπουργούς με αντάλλαγμα έναν άθλιο συμψηφισμό αμαρτιών και στη βάση «αμοιβαίων διευθετήσεων».
Στελέχη της κρατικής μηχανής με «έμπειρα» στελέχη τού τέως καθεστώτος για… διακομματικό φαγοπότι. Επειδή μάλιστα οι δεύτεροι έχουν τα νώτα τους καλυμμένα, αφού τους προστατεύει το διαπλεκόμενο πολιτικοδημοσιογραφικό σύστημα, εδώ εξασφαλίζεται και η «ομερτά»…

Εταιρίες -και δημοσιογραφικές- που «άρμεγαν» το δημόσιο χρήμα ή έχουν μεταλλαχθεί σε «γαλάζιες» ή έχουν κάνει κολεγιά με τους νέους και… συνεχίζουν να καλοτρώνε.

Και πάει λέγοντας…

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Καραμανλής είναι αποφασισμένος να μην υποκύψει στο υπονομευτικό σχέδιο των «νταβατζήδων» και με συγκεκριμένες κινήσεις θα σηματοδοτήσει τη συνέχιση της μάχης κατά της διαπλοκής.
Αρκεί όμως αυτό, όταν στις ρήξεις, που είχε επαγγελθεί προεκλογικά και οι οποίες στο κάτω κάτω είχαν οδηγήσει σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κοινωνικοπολιτική συμμαχία, τον ακολουθούν ελάχιστοι, ενώ οι πολλοί μέσα από το κόμμα και την κυβέρνησή του πρωταγωνιστούν σε υπόγειες διαδρομές συνεννόησης με το σύστημα της διαπλοκής;


Σχολιάστε εδώ