Επί του πιεστηρίου

Το ίδιο τώρα επαναλαμβάνεται στη Γαλλία. Θα επαναληφθεί το δημοψήφισμα αν υπάρξει σήμερα αρνητική ψήφος, δήλωσε ο αρχιτέκτονας του Ευρωσυντάγματος, πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν! Έτσι νομίζουν… Μ΄ αυτό το μυαλό να κοιμούνται ότι έτσι εύκολα θα καταθέσουν τα όπλα οι Γάλλοι. Σε όλη αυτή την ιστορία, μας κάνει εντύπωση ότι ο λαός, οι γάλλοι πολίτες είναι πιο μπροστά από τα κόμματα και τους μέχρι πρότινος ηγέτες τους. Και μάλιστα όχι δεξιούς, αλλά τους γνωστούς σοσιαλιστές, όπως τον Ζοσπέν και τον Λαγκ(!), που εδώ στην Ελλάδα τους είχαμε ως μεγάλους αριστερούς (θυμάσαι Μελίνα, εκεί που είσαι και μας βλέπεις από μακριά…). Και το ερώτημα που με προβληματίζει είναι αυτή η διάσταση. Οι γάλλοι πολίτες, στην πλειοψηφία τους, να λένε «όχι» στο Ευρωσύνταγμα και οι ηγέτες τους να λένε «ναι». Αυτή η αντίδραση θα έπρεπε να είχε οδηγήσει στην επανεξέταση της θέσης των αναφανδόν υποστηρικτών της νέας συνταγματικής συνθήκης της Ε.Ε. Είναι δυνατόν οι πολίτες να μη βλέπουν ότι το Ευρωσύνταγμα είναι για το καλό τους, όπως… πιπιλίζουν κάθε μέρα από το πρωί ως το βράδυ οι πολιτικοί ηγέτες του;

Την πιο εύστοχη απάντηση σε όλους εκείνους τους χολερικούς που… ξίνισαν γιατί κέρδισε η χαριτωμένη Έλενα Παπαρίζου το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Eurovision -οι οποίοι μάλιστα ξεχνούν ότι με τα χρώματα της Σουηδίας, πριν από χρόνια, είχε κερδίσει την τρίτη νίκη- έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, που έχει αποδείξει ότι ξέρει να τα λέει και από την καλή και από την ανάποδη. Το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Διεθνές Φόρουμ που οργάνωσε το MAD T.V. στην Αθήνα, για την πειρατεία στη μουσική, ο υπουργός είχε προσκληθεί να κηρύξει την έναρξη των εργασιών και εκεί είδε τον Δάντη, συνθέτη του τραγουδιού που σάρωσε στο Κίεβο. Αφού του έδωσε συγχαρητήρια και του είπε ότι η μουσική αποτελεί ανάπτυξη, συμπλήρωσε:
– Σας χτυπάνε γιατί σας ζηλεύουν.
Κι έτσι είναι. Γιατί όλοι αυτοί οι μικρόψυχοι ποτέ δεν ένιωσαν τη χαρά, σε όλη τους τη ζωή κακόμοιροι είναι…

Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, είχε δηλώσει από του βήματος της Βουλής ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για το τραγικό ναυάγιο του «Σάμινα Εξπρές». Χρειάσθηκε να περάσουν 4,5 χρόνια για να φτάσει στο δικαστήριο! Αυτή είναι η Ελλάδα που έφτιαξε ο Σημίτης και για την οποία συνεχώς θριαμβολογούσε.

Σημ.: Καλά, απ΄ όλους αυτούς τους κρατικοδίαιτους κανένας προϊστάμενος, έστω και κλητήρας, δεν σκέφτηκε ότι τόσες εκατοντάδες μάρτυρες – θύματα, οι συγγενείς τους, αλλά και οι δικηγόροι τους, δεν χωρούσαν σε μια συνηθισμένη αίθουσα δικαστηρίου; Έπρεπε για άλλη μια φορά να ταλαιπωρηθούν; Δεν έφτανε η τραγική εκείνη νύχτα στις «Πόρτες»; Έλεος, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, κύριε Παπαληγούρα.

Τι σου είναι αυτοί οι νέοι μας. Αμετανόητοι παραμένουν. Σε έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και… έκλεψε μάλιστα πολλά πρωτοσέλιδα, παραμένουν δίπλα στην Εκκλκησία σε ποσοστό 6,6 με άριστα το 10, παρά τη λάσπη που της έριξαν με την επιστράτευση των Βαβύληδων, αλλά και τις προκλήσεις ορισμένων αρχιερέων… που έχουν ξεχάσει την αποστολή τους και το καθήκον τους… Πιο πάνω είναι η εμπιστοσύνη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με 6,7!

Συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν προηγούμενο. Βγαίνει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού -εν προκειμένω κάποιος καθηγητής ονόματι Μακρυδημήτρης- και με σκληρή γλώσσα τα ψάλλει σε υπουργούς! Μα αν δεν κάνουμε λάθος οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού είναι για να συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό και να εκθέτουν τις απόψεις τους στις συσκέψεις. Τώρα πώς του επιτρέπει ο Καραμανλής να γελοιοποιεί υπουργούς του, είναι θέμα, πρόβλημα του Καραμανλή.

Πολύ άσχημο είναι το κλίμα για τον πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο μέσα στην κυβέρνηση. Ξεπέρασε τα όρια, λένε, με την ομιλία του στη γενική συνέλευση του συνδέσμου, τη στιγμή μάλιστα που είχε προηγηθεί το μεγάλο άνοιγμα με τον ΟΤΕ, που ήταν απαίτηση του ΣΕΒ. Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι είχε συμφωνήσει με τον Δασκαλόπουλο της ΔΕΛΤΑ ο Κυριακόπουλος να παραιτηθεί και να καταλάβει ο πρώτος τη θέση του προέδρου του ΣΕΒ, με την προϋπόθεση ότι θα αναλάμβανε ο Κυριακόπουλος πρόεδρος των εργοδοτών όλης της Ευρώπης, εξέλιξη όμως που ματαιώθηκε. Κι έτσι ο Κυριακόπουλος παρέμεινε. Ο Δασκαλόπουλος, όμως, που έδεσε κόμπο τη συμφωνία ασκεί έντονη αντιπολίτευση πιέζοντας έτσι τον Κυριακόπουλο σε ακραίες θέσεις. Έτσι εξηγείται η σκληρή τοποθέτηση του Κυριακόπουλου απέναντι στον πρωθυπουργό…

– Από τη μια μεριά ακούω, βλέπω στα παράθυρα των καναλιών στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργούς, να… οδύρονται για διωγμούς «πράσινων» υπαλλήλων του Δημοσίου από τους «γαλάζιους» νέους ενοίκους… Την ίδια στιγμή όμως μαθαίνω ότι πολλοί «πράσινοι» και μάλλον αδέλφια υπουργών του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στη θέση τους και κανένας δεν τους ενοχλεί. Όπως π.χ. ο αδελφός υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σε γραφείο ΕΟΤ του εξωτερικού παρά την κακοδιαχείριση που του προσάπτουν και το έλλειμμα του 1.000.000 ευρώ που έχει εντοπισθεί και η ΕΔΕ… τρέχει μεν, αλλά χωρίς απτό αποτέλεσμα! Και βέβαια δεν είναι ο μόνος! Τελικά θα μας τρελάνουν…

– Μήπως θα πρέπει να υποβάλουν με δήλωση του Ν. 105 όλοι οι κατέχοντες θέση προέδρου, διοικητή, διευθύνοντος συμβούλου, γενικού διευθυντή, μέλους διοικητικού συμβουλίου, μέλους επιτροπών και γενικά όλοι οι μετακλητοί πόσες δουλειές έχουν και ποιες είναι οι αμοιβές τους…

– Το ‘χει παράπονο, μαθαίνω, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας. Πώς μπορεί, λέει, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος να καταγγέλλει στη γενική συνέλευση και να διαφωνεί με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της ετήσιας έκθεσης του διοικητή της τράπεζας, ενώ όλη την έκθεση την έχει προηγουμένως αποδεχθεί και την έχει ψηφίσει σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετέχει και εισπράττει αντιμισθία κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη… Έλα ντε! Άλλα μέσα κι άλλα έξω για το… πόπολο!


Σχολιάστε εδώ