Δεν στηρίζουμε υπουργούς των «νταβατζήδων»!

Όλοι αμφισβητούν όλους, εκτός από τον Καραμανλή. Είναι η ελπίδα τους. Απ’ αυτόν περιμένουν να πάρει πρωτοβουλίες και να επαναφέρει το σκάφος στον σωστό δρόμο… Και βέβαια οι απόψεις είναι πολλές για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος. Όλοι, όμως, συμφωνούν ότι η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο. Και δεν διστάζουν να πουν ξεκάθαρα ότι για μας η ανοχή τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Αν ως τότε δεν έχουν παρθεί μέτρα, που θα επαναφέρουν αυτά για τα οποία αγωνισθήκαμε ως αντιπολίτευση, τότε θα προτιμήσουμε, λένε, να πάμε σπίτια μας, να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα που μας γεμίζουν, παρά να μετέχουμε σε κάτι με το οποίο διαφωνούμε. Μάλιστα αρκετοί βουλευτές ενοχλήθηκαν με τους χαρακτηρισμούς τους ως «μουτζαχεντίν του Καραμανλή» που είχαμε στο προηγούμενο φύλλο.

– Δεν είμαστε μουζαχεντίν κανενός. Ούτε φυσικά του Καραμανλή. Δεν στηρίζουμε κανέναν άκριτα. Στηρίζουμε τον Καραμανλή, μέχρι του σημείου που συμφωνούμε, που είναι στην ίδια ρότα μ’ αυτά που λέγαμε όταν ήμαστε αντιπολίτευση και δεν θα διστάσουμε να πούμε τη διαφωνία μας, αλλά μουτζαχεντίν δεν είμαστε…

Κι όταν μπαίνεις στα πιο βαθιά, προκαλείς με ειρωνεία, ψάχνοντας να εντοπίσεις τι είναι αυτό που αναζητούν, τι θέλουν, ποιο νομίζουν ότι θα είναι το σωσσίβιο για αλλαγή πορείας, τι εννοούν όταν λένε ότι δεν μπορούμε να είμαστε στο ίδιο καράβι με άτομα που συμβιβάζονται, που κάνουν άλλα από αυτά που είχαν υποσχεθεί, η οργή, ο θυμός τούς κυριεύει. Ξεκάθαρα σου λένε:

– Εμείς δεν στηρίζουμε υπουργούς των «νταβατζήδων», που ξέχασαν τον ρόλο τους και έχουν γίνει ένα με τους διαπλεκόμενους.

– Ποιοι είναι αυτοί, δεν έχουν ονόματα; Γιατί δεν λέτε ποιοι έχουν συμβιβασθεί με τους «νταβατζήδες»;
Η απάντηση κάθε άλλο παρά ήξεις-αφήξεις είναι:

– Αυτοί που ξεθάβουν δουλειές, που είχαν πάει στο ράφι και τις δίνουν τώρα σε διαπλεκόμενους…

Δεν χρειάζεται άλλη διευκρίνιση για να καταλάβεις ποιους εννοούν… Αλλά και δεν μένουν εκεί. Προχωρούν και μιλούν γι’ άλλο υπουργό, που είναι κοινό μυστικό στην… πιάτσα οι σχέσεις του με τους «νταβατζήδες» και ο ίδιος περισσότερο αυτόν τον καιρό φροντίζει για τη διαδοχή παρά για το υπουργείο του, που έχει περιπέσει σε απραξία! Και το έχει πιστέψει μάλιστα ότι θα είναι ο διάδοχος του Καραμανλή, και όλες οι επαφές και κινήσεις του αυτόν τον καιρό έχουν αυτόν τον στόχο. Αλλά και η Ντόρα δεν μένει απ’ έξω. Στους ανθρώπους των «νταβατζήδων» την τοποθετούν. Δεν κρύβουν, τέλος, ότι κάθε άλλο παρά σκόρπιοι είναι. Με λόγο που πείθει λένε:

– Εμείς κάθε εβδομάδα μαζευόμαστε, συζητάμε και καθορίζουμε τις κινήσεις μας…

– Όταν λέτε εμείς, πόσους εννοείτε;

– Είμαστε 12, ως πυρήνας. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλοί…

Ούτε λέξη παραπάνω…

Όπως βλέπετε τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα για τον Καραμανλή. Όλοι περιμένουν. Να δουν φως. Και μέσα στα αναμενόμενα κυρίαρχη θέση έχει ο ανασχηματισμός. Άλλοι λένε ότι 15 με 30 Ιουνίου θα ρίξει… βόμβα ο Καραμανλής. Και είναι σίγουροι ότι δεν μπορεί να πάει πιο αργά. Θα αλλάξει 4-5 υπουργούς και 10 υφυπουργούς. Θα πρόκειται για καρατομήσεις! Και στην κυβέρνηση που θα προκύψει είναι πολύ πιθανόν να μετέχει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Άλλοι, και κυρίως οι «λοχαγοί», ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι θέμα ανασχηματισμού. Το πρόβλημα έγκειται στην πολιτική. Άλλες πολιτικές χρειάζονται. Τον λόγο, επομένως, έχει ο Καραμανλής.


Σχολιάστε εδώ