Ασχημίες Πάγκαλου στην Κύπρο

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προσκλήθηκε στην Κύπρο να παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο «Η 1η διχοτόμηση» του δημοσιογράφου Μακαρίου Δρουσιώτη, γνωστού υπερμάχου του Σχεδίου Ανάν.
Ο ίδιος ο τίτλος και το θέμα του βιβλίου παραπέμπουν στην προσφιλή τακτική του κ. Δρουσιώτη να επιρρίπτει συστηματικά την ευθύνη στην ελληνική πλευρά και να την ενοχοποιεί ούτε λίγο ούτε πολύ ως υπεύθυνη περίπου για τη διχοτόμηση!

Η είδηση δεν βρίσκεται μόνο στο γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος έκρινε σκόπιμο να πάει στην Κύπρο για να προλογίσει το βιβλίο ενός συγγραφέα που αντιμάχεται φανατικά τον κύπριο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και υποστηρίζει απροκάλυπτα το Σχέδιο Ανάν, αλλά και στα όσα, χωρίς ίχνος εθνικής καταισχύνης και σοβαρότητας, είπε:
«Στον διεθνή χώρο η ελληνική πλευρά βρίσκεται στο σκαμνί του κατηγορούμενου. Άλλαξαν οι ρόλοι και όποιος το αμφισβητεί αυτό είναι μέγας ψεύτης και δημαγωγός». Δεν έκανε, βεβαίως τον κόπο ο κ. Πάγκαλος να αναρωτηθεί πώς άλλαξαν οι ρόλοι και πώς βρέθηκε κατηγορούμενη στο σκαμνί η ελληνική πλευρά… Ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό το κατόρθωμα, που με το Σχέδιο Ανάν και την επιδιαιτησία Ανάν ανέτρεψαν το διπλωματικό σκηνικό σε βάρος της ελληνικής πλευράς; Ο κ. Πάγκαλος είπε και άλλα: «Η επαναφορά του Σχεδίου Ανάν θα υποχρεώσει την κυπριακή κυβέρνηση να πάρει κάποιες αποφάσεις, γιατί η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν προκάλεσε ακαταστασία στην περιοχή.

Η παγκόσμια οικοκυρά (η Αμερική) δεν θα αφήσει έτσι την κατάσταση, αλλά θα την τακτοποιήσει!».
Με απλά λόγια, ο κ. Πάγκαλος, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τον κ. Μητσοτάκη, ζητά από την κυπριακή κυβέρνηση και την ελληνική πλευρά να συμμορφωθούν πλήρως στις υποδείξεις και να δεχθούν ως «λύση» του Κυπριακού αυτό που απέρριψε με βδελυγμία και οργή ο κυπριακός λαός, το Σχέδιο Ανάν.

Δεν υπάρχει για τον κ. Πάγκαλο κανένα ελαφρυντικό άγνοιας. Ο ίδιος είχε πάρει αρχικά κάθετη θέση κατά του Σχεδίου Ανάν. Αλλού πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια και τα κίνητρα. Ισχύει στην περίπτωση αυτή το λατινικό ρητό: Ο tempora o mores (Ω καιροί ω ήθη).


Σχολιάστε εδώ