Τυπολογίες

Με την υπηρεσία MAD MOBILE TV oι συνδρομητές της ΤΙΜ μπορούν πλέον μέσω TIM Mobile TV να παρακολουθήσουν ζωντανά («live video streaming») το πρόγραμμα του MAD TV 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης, μέσω της υπηρεσίας MAD VIDEO ON DEMAND oι συνδρομητές της ΤΙΜ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες εκπομπές κατόπιν επιλογής τους («video streaming on demand»). Η υπηρεσία είναι, επίσης, διαθέσιμη σε συνδρομητές 3G και η δυνατότητα πρόσβασης είναι εφικτή είτε μέσω ΤΙΜ IMAGINE είτε μέσω ΤΙΜ WAP.

– Ραδιοφωνικό σταθμό θα αποκτήσει η «Απογευματινή»; Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταξη της εφημερίδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Equal θα της επιτρέψει, προωθώντας την ισότητα ελλήνων και ξένων εργαζομένων, την ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού. Η όλη προσπάθεια γίνεται με την υποστήριξη σημαντικού υπουργού της κυβέρνησης, εν αγνοία του υπ. Επικρατείας.

– Σε πτωτική πορεία και το δημοτικό ραδιόφωνο του Ξένιου, όπου οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Οι συντάκτες παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, ενώ σε επίσχεση ήδη βρίσκονται οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι με τα ίδια αιτήματα.

– Ο Πέτρος Τραπεζάνογλου είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Πλανήτης στη Θεσσαλονίκη. Οι Ρεβέκκα Παύλοβιτς και Ναθαναήλ Τσαμεσίδης μεταβίβασαν συνολικά 1.055 εταιρικά μερίδια, αξίας 31.650 ευρώ.

– Η ʼννα Γ. Κοντοδήμου είναι το νέο πρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της Ελεύθερης Τηλεόρασης (Alter) στη θέση του Αντώνιου Μιχόπουλου. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Κώστας Γιαννίκος, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Γ. Κουρής και μέλη οι Γιώργος Κουρής, Γιάννης Ζησιμάτος, Εμμανουήλ Ξενάκης Βαλέττας, Α. Κοντοδήμου και Βασίλης Κοσμόπουλος. Ο τελευταίος ανέλαβε τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στον Polis 88,6, ο οποίος πέρασε στον έλεγχο του Κώστα Γιαννίκου. Αντιπρόεδρος είναι η Χρυσαυγή Πεχλιβανίδου και μέλος ο Γιώργος Σίμος. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε εκ νέου κατά 248.748 ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 917.928 ευρώ.

– Αλλαγές και στις εταιρείες συμφερόντων Τσοτσορού. Η Alpha Direct, που είχε καταθέσει αίτηση για τη λήψη άδειας αναλογικής συνδρομητικής τηλεόρασης, μετονομάστηκε σε Smart Marketing Media, με κύριο αντικείμενο την παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών. Επίσης, στη Euro-com πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Βασίλης Βασιλόγαμβρος, αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Λιδωρίκης και μέλος η Χριστίνα Λιδωρίκη.

– Ο Γιάννης και ο Χρήστος Μακρυγιάννης είναι οι νέοι αποκλειστικοί εταίροι της Issalos Media Consulting μετά τις μεταβιβάσεις μετοχών. Η Ιωάννα Καράκωστα πούλησε 18 εταιρι-κά μερίδια ονομαστικής αξίας τριάντα ευρώ το καθέ-να, με συνολικό τίμημα 540 ευρώ, στον Γιάννη Θρασυβούλου Μακρυγιάννη και 6 εταιρικά μερίδια, με συνολικό τίμημα 180 ευρώ, στον Χρήστο Θρασυβούλου Μακρυγιάννη. Ταυτόχρονα ο Παντελής Ζαγοριανίτης πούλησε τα 60 εταιρικά μερίδια που είχε στην εταιρεία έναντι 1.800 ευρώ στον Γ. Μακρυγιάννη. Συνολικά ο Γ. Μακρυγιάννης έχει 594 μερίδια στην εταιρεία και ο νεοεισερχόμενος Χ. Μακρυγιάννης 6 μερίδια.

– Έναν χρόνο ζωής έκλεισε η αναρχική εφημερίδα «Βαβυλωνία». Εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.

– Για 50 ευρώ συγκεκριμένη διαφήμιση της Cosmote εξευτελίζει στην κυριολεξία τις έννοιες του «πατέρα» και του «γιου», αφού ο γιος ζητά ένα 50άρικο και ο πατέρας τον διώχνει με απαξιωτικό τρόπο… Η ραδιοφωνική διαφήμιση που τρέχει αυτό το διάστημα για την εταιρεία είναι ό,τι πιο γελοίο και εξευτελεστικό έχουμε ακούσει στο ραδιόφωνο τα τελευταία χρόνια.

– Συνεχίζει στο παιχνίδι των μετεγγραφών ο ΑΝΤ1 στον χώρο της τηλεοπτικής παραγωγής. Μετά τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου, φαίνεται πως εξασφαλίζει και τη συνεργασία της Κάκιας Ιγερινού. Τις επαφές κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ίδιος ο Θοδωρής Κυριακού, ο οποίος βάζει στοίχημα να κρατήσει την πρώτη θέση στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης με τις ελληνικές σειρές.

– Νέοι έλεγχοι στην μπάντα των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Το ΕΣΡ έγινε αποδέκτης αιτήματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να καταγράψει ξανά όλους τους σταθμούς που εκπέμπουν νόμιμα στα UHF, ενώ το Συμβούλιο με τη σειρά του ζητά να γίνει έλεγχος στην μπάντα των χαμηλών συχνοτήτων, όπου εμφανίζονται κανάλια απάτης με γραμμές τηλεηχοπληροφόρησης και αστρολογικές προβλέψεις.

– Σοκ προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο γύρω από την οργάνωση και τη λειτουργία των οικονομικών συστημάτων. Δεν υπάρχει κεντρικός έλεγχος, δεν υπάρχει συσχετισμός κονδυλίων, δεν γίνεται έλεγχος δαπανών, όλα λειτουργούσαν μέσω πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι κατείχαν τα «κλειδιά» της οικονομικής εξουσίας. Μήπως τελικά η ΕΡΤ χρειάζεται ένα γενικό και ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου σε όλη τη λειτουργία της;

– Έντονα εκφράζονται οι διαμαρτυρίες σεναριογράφων και σκηνοθετών σχετικά με τις συμφωνίες που υπογράφονται το τελευταίο διάστημα για πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. Είναι μεν σημαντικό, λένε οι δημιουργοί, το ότι τα κανάλια συμφωνούν με τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης να δίνουν κάποια ποσά για πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, αλλά «ξεχάστηκε» το αίτημα των αναδρομικών, να δοθεί δηλαδή εφάπαξ ποσό και για όλα τα προηγούμενα χρόνια που τα κανάλια μετέδιδαν όλες τις ελληνικές σειρές σε επανάληψη. Είναι, όπως λένε κάποιοι στον χώρο της ελληνικής παραγωγής, σαν να δημιουργήθηκαν μόλις σήμερα τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια. Όλα τα προηγούμενα χρόνια για το ελληνικό κράτος είναι σαν να μη λειτουργούσαν τα κανάλια μας.

– Κράτησε τη διαφορά του 2% ο ΑΝΤ1. Πρώτος με 20,3% την εβδομάδα 11-17/4 και ακολουθούν το Mega με 18,1% και ο Alpha με άνοδο στο 14,2%. Στο νήμα το Star με 11,2% ξεπέρασε το Alter με 11,1% και με αύξηση κατά 0,6% η ΝΕΤ (στο 8,4%), κατά 0,3% η ΕΤ1 (στο 3,7%) και κατά 0,1% η ΕΤ3 (στο 2%).

– Απολύθηκε από την «Εξπρές» ο Γιάννης Κανουπάκης -υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων και σελίδας επιχειρηματικών και προηγουμένως πολιτικός συντάκτης- λόγω εντονότατης διαφωνίας με δύο αρχισυντάκτες και τον διευθυντή της εφημερίδας. Ο συνάδελφος έχει ήδη στείλει επιστολή στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για τις συνθήκες της απόλυσής του. Τι συμβαίνει, άραγε, στην εφημερίδα;

– Στις 10.30 το πρωί της 12ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Πήγασου στην έδρα της εταιρείας, Μπενάκη 1, στη Μεταμόρφωση του δήμου Χαλανδρίου Αττικής.

– Νέα ένθετα από την «Κυριακάτικη Αυγή». Μετά τη διανομή των «Τετραδίων των ελεύθερων φυλακισμένων» του 1972, που έδωσε 950 φύλλα, φτάνοντας πανελλαδικά τα 5.440, προγραμματίζει ένα μηνιαίο ένθετο για την παιδεία.

– Ένα VCD με τα θεάματα του μήνα θα προσφέρει από τη μεθεπόμενη εβδομάδα η «Καθημερινή της Κυριακής». Πρόκειται για ένα VCD που περιλαμβάνει κυρίως αποσπάσματα από τις ταινίες που θα προβληθούν, μαζί με συνοδευτικό υλικό. Οι «Sunday Times», που εδώ και καιρό διανέμουν στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, έχουν σημαντική απήχηση.

– Στο δικηγορικό γραφείο Κουταλίδη ανατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΙΗΕΑ η υπόθεση της κλοπής των κειμένων από τις εφημερίδες. Εκδότες και δημοσιογράφοι χάνουν από το 1993 δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
oΤέλος, δυστυχώς, και για το «Κράμα». Η ιδιοκτησία του ανακοίνωσε και επισήμως την αναστολή έκδοσης του περιοδικού, ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας. Το εκδοτικό εγχείρημα του Π. Κολιοπάνου τελικώς δεν απέδωσε.

– Πρώτο το «Πρώτο Θέμα», με απώλειες 15.100 φύλλων. Την περασμένη Κυριακή, κυκλοφορώντας με DVD, πούλησε πανελλαδικά 238.150 φύλλα, έναντι των DVD και των CD του «Βήματος» που πούλησε 231.260 φύλλα (-3.180). Τρίτη η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με 3 DVD, πουλώντας 211.180 φύλλα (+17.040), και ακολουθούν το «Έθνος της Κυριακής» με 164.360 φύλλα και η «Καθημερινή» με 131.080 φύλλα.


Σχολιάστε εδώ