Οι Τούρκοι δεν αφήνουν τα Ύμια!

Οι Τούρκοι ξεπερνούν τα όρια και προκαλούν και πάλι στα Ύμια. Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου ταχύπλοο σκάφος της ακτοφυλακής τους, το οποίο φέρει βαρύ οπλισμό, μπήκε στα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή των βραχονησίδων και προσπάθησε να διώξει έλληνα ψαρά.

Μαζί με το ταχύπλοο στη συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκε και πάλι φουσκωτό σκάφος με τηλεοπτικό συνεργείο και δημοσιογράφους, κάτι που δείχνει ότι η πρόκληση είναι προσχεδιασμένη. Τις τουρκικές κινήσεις παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή σκάφος του Λιμενικού Σώματος και σε κοντινή απόσταση πλέει κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού. Οι Τούρκοι στις κλήσεις του πληρώματος του ελληνικού σκάφους απάντησαν ότι θα αποχωρήσουν μόνο αν φύγουν πρώτοι οι Έλληνες!

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο ότι η νέα τουρκική πρόκληση εκδηλώνεται λίγες ώρες πριν ξεκινήσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός ʼμυνας. Μια επίσκεψη σημαντική, όπως θα διαβάσετε σε άλλες στήλες. Το ίδιο σκηνικό είχε στηθεί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μολυβιάτη στην ʼγκυρα. Όλες τις ημέρες της επίσκεψης οι Τούρκοι είχαν… αγκυροβολήσει στα Ύμια, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους…

πάλι φουσκωτό σκάφος με τηλεοπτικό συνεργείο και δημοσιογράφους, κάτι που δείχνει ότι η πρόκληση είναι προσχεδιασμένη. Τις τουρκικές κινήσεις παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή σκάφος του Λιμενικού Σώματος και σε κοντινή απόσταση πλέει κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού. Οι Τούρκοι στις κλήσεις του πληρώματος του ελληνικού σκάφους απάντησαν ότι θα αποχωρήσουν μόνο αν φύγουν πρώτοι οι Έλληνες!

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο ότι η νέα τουρκική πρόκληση εκδηλώνεται λίγες ώρες πριν ξεκινήσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός ʼμυνας. Μια επίσκεψη σημαντική, όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη. Το ίδιο σκηνικό είχε στηθεί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μολυβιάτη στην ʼγκυρα. Όλες τις ημέρες της επίσκεψης οι Τούρκοι είχαν… αγκυροβολήσει στα Ύμια, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους…


Σχολιάστε εδώ