Μεταγραφές στην Καλαμαριά

Φαίνεται ότι έφτασε στα αφτιά του Χριστόδουλου η δυσαρέσκεια των Καλαμαριωτών και άρχισε τις προσπάθειες ενίσχυσης της ομάδας του με σκοπό την ανάκαμψη. Και βέβαια δεν μιλάω για τον αρχιεπίσκοπο, αλλά για τον δήμαρχο της Καλαμαριάς, τον Χριστόδουλο Οικονομίδη, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθεια να φέρει πίσω στη δημοτική του παράταξη κάποια στελέχη της -ανάμεσά τους δύο γραμματείς τοπικών οργανώσεων συνοικιών της Καλαμαριάς και ένα πρώην μέλος της νομαρχιακής- που με άκομψο τρόπο είχαν απομακρυνθεί και άμεσα ή έμμεσα συνεργάστηκαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη του «γαλάζιου» Δημήτρη Σταμάτη, σημερινού διοικητή της ΥΠΑ.
Βρέθηκε, λοιπόν, άτομο που διατηρούσε καλές σχέσεις μαζί τους και του ανατέθηκε ο ρόλος του αγγελιοφόρου-διερευνητή των προθέσεων των απομακρυσμένων. Ο Χριστόδουλος του είπε να τους μεταφέρει ότι παραδέχεται πως έχει κάνει και αυτός κάποια λάθη, αλλά θα τους ήθελε και πάλι μαζί του. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει με δύο από αυτούς, τον «Τσίκλη» (Κώστα Μιχαηλίδη) και τον «Τζαμτζή» (Δημήτρη Γεωργιάδη). Ο αγγελιοφόρος σκέφτηκε να τους καλέσει όλους μαζί σε καφετέρια της περιοχής για να τους αναγγείλει τις προθέσεις του δημάρχου. Τρεις από αυτούς (Μυρωνίδου, Ζλατάνος, Γ. Γεωργιάδης) δεν πήγαν, απαιτώντας να μιλήσει ο Χριστόδουλος απευθείας μαζί τους, ενώ ένας τέταρτος (Ζωλά) έθεσε ως όρο να είναι ο� γιος του υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και να τον βοηθήσει ο Χριστόδουλος να εκλεγεί!!!
Πέντε άτομα τελικά (Ακλίδης, Ηρακλής Βασιλειάδης, Παράσχος, Κωνσταντής και Λαϊνά) ήπιαν τον καφέ τους μαζί με τον αγγελιοφόρο, δείχνοντας πρόθεση να ξεπεραστούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν προς όφελος της παράταξης. Καλά ξεμπερδέματα, Χριστόδουλε! Βέβαια έπρεπε από καιρό να επιχειρήσεις το άνοιγμα, χωρίς εγωισμούς και υπεροψίες. Έστω και τώρα, πάντως, αξίζει η προσπάθεια ενότητας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ�


Σχολιάστε εδώ