Αποστολικά και… άλλα

– Το μόνο πολιτικόν ζώον, κατά Αριστοτέλη, στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Τζουμάκας. Μακράν των άλλων συντρόφων του… σε όλα ο Στέφανος.

– Ο Μάο Τσε Τουνγκ είχε πει κάποτε ότι η πολιτική δύναμη φυτρώνει στην κάννη του όπλου. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους πολιτικούς που κάνουν πολιτική των αχαμνών και όχι των… στα εξωτερικά μας.

– Αγαπητοί σύντροφοι, αν δείτε ένα φίδι, σκοτώστε το… Μη διορίζετε, όμως, επιτροπές για να ασχοληθούν με το πρόβλημα των φιδιών, γιατί τότε ζήτω που τσουρουφλιστήκαμε.

– Κάποιοι εκσυγχρονιστές σκέφτονται πασχαλιάτικα να σουβλίσουν τη συμμετοχική δημοκρατία και θα κάνουν Πάσχα συμμετοχικά.

– Ο Πάπας της Ρώμης βγήκε και έσπειρε ευφορία σε εκατομμύρια πιστών, ενώ ο δικός μας ο Πάπα(ς)Αθανασίου έχει σπείρει θλίψη. Απογοήτευση, ακρίβεια και ανέχεια… στον κοσμάκη πασχαλιάτικα.

– Ο Ρουσόπουλος περίμενε από Ευρωπαίο, αλλά τη βρήκε από Βλάχο, και μάλιστα μάγκα Βλάχο…

– Στο γαϊδουράκι των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αντί για βάγια, ο Μπαρόζο μάς βάζει ψαλίδια για κόψιμο των κονδυλίων. Ωσαννά, ωσαννά, ο «Μεσσίας» Μπαρόζο μάς πήρε τα βρακιά.

– Τα ‘σπασε τα κόκκινα αβγά στο ΟΑΚΑ ο γαύρος, θρύψαλα την έκανε… την ΑΕΚ του Ντέμη.

– Ο κύβος ερρίφθη. Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση όποτε γίνει ανασχηματισμός. Τέρμα τα καλαμπούρια για όλους και για όλα, αποφάσισε ο Καραμανλής.

– Ποιος υπουργός είναι ο Ιούδας του Καραμανλή και για ποιον λόγο… Γιατί πούλησε τον Καραμανλή δίνοντάς του φιλί διαπλεκόμενο…

– Φέτος, δυστυχώς, δεν έγινε… Μυστικός Δείπνος, αλλά ΝΗΣΤΙΚΟΣ, διότι δεν επέτρεψαν τα οικονομικά του Αλογοσκούφη να γίνει ο καθιερωμένος δείπνος.

– Στην Κίνα έκανε τον Κινέζο, για να μην ψηφίσει το Ευρωσύνταγμα, που θα το υπερασπιζόταν αν είχε γίνει ο Μπαρόζο της Κομισιόν.

– Ποια είναι η διαφορά Νεοδημοκρατών και ΠΑΣΟΚων; Οι Νεοδημοκράτες τρώνε για να ζούνε, ενώ οι ΠΑΣΟΚοι ζούνε για να τρώνε… Και εμείς, ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι.

– Η άδεια τηλεοπτικού σταθμού είναι άδεια για να τυπώνεις χρήματα, μου ‘λεγε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, και βέβαια δεν έχει καθόλου μα καθόλου άδικο, αφού αυτό το γνωρίζουν άριστα οι διαπλεκόμενοι για να δίνουν λυσσαλέα μάχη για να κερδίσουν την υπόθεση («βασικός»).

– Ποιον πολιτικό «μαϊντανό» όταν τον βλέπει ο κόσμος στην τηλεόραση να σαχλαμαρίζει, σκέφτεται ή να πουλήσει την τηλεόρασή του ή να την πετάξει από το παράθυρο του σπιτιού του;

– Αδράνησε πάρα πολύ το υπουργείο Πολιτισμού στην υπόθεση ανάγνωσης παπύρου των χαμένων κειμένων των αρχαίων κλασικών συγγραφέων μας και δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση για το τόσο πολύ σημαντικό θέμα… Λες και δεν είναι από μόνο του ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός. Είναι μεγάλη γκάφα.

– Η ομιλία του Γιώργου Αλογοσκούφη στο Συνέδριο Οικονομίας ήταν καλή και πρωτότυπη, αλλά στο μέρος που ήταν καλή δεν ήταν πρωτότυπη και στο μέρος που ήταν πρωτότυπη δεν ήταν καλή… μου ‘ η Χρύσα Αράπογλου για την ομιλία Αλογοσκούφη. Σφάξιμο με το βαμβάκι η Χρύσα.

– Μα γιατί δεν πήγε η κυβέρνηση στο Ευρωδικαστήριο; Μα φυσικά γιατί δεν είχε… να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και δεν ήθελε να μας βάλει σε νέα έξοδα.

– Ε, όχι και δάκτυλος Πρωτόπαπα πίσω από τον τραυματισμό της Ροδούλας Ζήση… Περαστικά, Ροδούλα, και μη στεναχωριέσαι. Ο πρόεδρος εσένα αγαπάει…

– Αυτοί οι «πράσινοι» σύντροφοι πανηγυρίζουν στο θέμα του «βασικού μετόχου» λες και έγιναν κυβέρνηση. Ήρεμα, σύντροφοι. Μην εκτίθεστε.

– Υπάρχουν πολλοί βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ που δεν συμμερίζονται την ευφορία για γκάλοπ και «βασικό μέτοχο». Ξέρουν κάτι ή διαισθάνονται;

– Ποιος θα χάσει, κύριε Σουφλιά, και η ΕΕ μάς κόψει τα κονδύλια; Μα φυσικά οι διαπλεκόμενοι των έργων, κύριε Σουφλιά.

– Και, όπως πάντα, ο λαός νίκησε και στο θέμα του «βασικού μετόχου»… διότι βρήκε δουλειά, πήρε επιδοτήσεις, μειώθηκε η ανεργία. Όλα πήγαν μια χαρά. Βρε, ουστ!

– Αυτοί οι ευρωπαίοι Βρυξελλιώτες είναι θεότρελοι. Εγκαλούν τον Μπαρόζο γιατί πήγε με το κότερο του φίλου του Σπύρου Λάτση και εμάς μας απειλούν με κόψιμο κονδυλίων επειδή πάμε να χτυπήσουμε ακριβώς αυτό το θέμα…

– Μοχλός ήθους ο Μαχλάς για το ποδόσφαιρό μας! Το κοπέλι δίδαξε πάλι ήθος στις ανήθικες εποχές του ποδοσφαίρου που ζούμε, μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, σώζοντας τον Τοχούρογλου και δικαιολογημένα από την άδικη αποβολή που θα έπαιρνε. Μπράβο, κοπέλι!

– Για ποιον υπουργό λένε ότι είναι τόσο ανόητος που χρειάζεται να δει μια εκπομπή τριάντα λεπτών μιάμιση ώρα;

– Όταν τα έπαιρνες τα 25 εκατομμύρια ήταν καλά, κ. αρ-Πάχτα, τώρα που η Δικαιοσύνη σού λέει να τα επιστρέψεις, έχει… καβουράκια η τσέπη σου… Φέρε πίσω τα λεφτά!..

– Αφού μας έκαναν απαισιόδοξους, οι πολιτικοί μας άρχισαν να δανείζονται από τις τσέπες μας, πιστοί στο θεώρημα ότι δανείζεσαι πάντα από απαισιόδοξους, διότι δεν τα περιμένουν ποτέ πίσω.

– Γίναμε κομμουνιστές με σκόνη Σαχάρας! Κατακόκκινη σκόνη γέμισε η Ελλάδα, μπορούν να ‘ναι περήφανοι οι σύντροφοι κομμουνιστές έστω και με αυτόν τον τρόπο.

– Η επιστήμη εκδικείται. Φάγανε οι «πράσινοι» τόσα και τόσα και την ώρα που ήρθε το πλύσιμο για τα δόντια, να σου η βλαβερή ουσία που προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό. Καλά να πάθουν, αλλά εμείς τι φταίμε να την πατήσουμε;

– Πάμε στοίχημα ότι κάποιοι στήνουν περίεργα παιχνίδια στον Καραμανλή; Και μάλιστα οι τύποι είναι εντελώς ξετσίπωτοι.

– Τα μόνα σίγουρα ντόπια αρνιά για σούβλισμα είναι από το σφαγείο της Ρηγίλλης και του Μαξίμου…

– ʼλλο πράγμα να ‘σαι διοικητής οργανισμού και άλλο πράγμα οργα(νι)σμού…

– Αεροπλα(ρ)νάκι, το άτιμο, δεν μπορούμε να κλείσουμε με τίποτα θέση για το στομάχι μας… Διαρκώς πετάει δεξιά και αριστερά…

– Αγαπητοί «πράσινοι» διοχετευτές, όλα τα εγκλήματα είναι χυδαία, όπως και κάθε χυδαιότητα είναι έγκλημα… Προσέχετε, λοιπόν.

– Αγαπητέ υφυπουργέ, μην ψευτίζεις τον εαυτό σου. Είναι, όντως, ό,τι έχεις.

– Η κυβέρνηση λέγοντας την αλήθεια χάνει φίλους και το ΠΑΣΟΚ αποφεύγοντας να την πει κερδίζει εχθρούς…

– Αν η λύση, «γαλάζιοι» σύντροφοι, είναι να σκοτωνόσαστε μεταξύ σας, τότε το πρόβλημα είναι πολύ ηλίθιο.

– Πασχαλιάτικα μας σερβίρουν οι διαπλεκόμενοι εντελώς δωρεάν στα λαϊκά συσσίτια την τηλεοπτική τους δημοκρατία. Αρνάκι Παυλόπουλου, κοκορέτσι Ρουσόπουλου, μαγειρίτσα Παπαληγούρα και σαλατικά Αλογοσκούφη. Μας έπρηξαν από το φαΐ οι άνθρωποι, να ‘ναι καλά. Α, και για σερβιτόρο μάς είχαν τον Γιώργο Σουφλιά…

– Να θυμάστε, στους φτωχούς δεν κοστίζει τίποτα… λόγω Πάσχα.

– «Παγώνει» ο «βασικός μέτοχος».

– Αν δεν κάνω λάθος, που δεν κάνω, ο φαναρτζής δεν σας έλεγε ότι θα κερδίσετε τις εκλογές με 1%, «πράσινοι» σύντροφοι, και χάσατε με 5%;
Πω, πω, θαύμα… Με METRON και ANALYSIS η αντιπολίτευση που δεν κερδίζει θα κερδίσει την κυβέρνηση που δεν χάνει.

– Ο «κύριος δεν κερδίζει» ποιος να είναι άραγε;

– Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά από ορισμένους προοδευτικούς και τηλεοπτικούς αστέρες, για να είσαι προοδευτικός σήμερα πρέπει να είσαι και ολίγον τι οπισθογεμής… Ρε, άει στον διάολο!

– Ποιο «γαλάζιο» στέλεχος ψωνίζει από τα κινέζικα μαγαζιά κοστούμι ορκωμοσίας και δεν το νοιάζει που δεν έγινε ακόμα ανασχηματισμός, διότι έχασε πολύ λίγα λεφτά σε σχέση με άλλους και άλλες;

– Το πρόβλημα, κύριε Κακλαμάνη, δεν είναι να χαμηλώσεις το δικό σου κεφάλι, αλλά πώς θα σηκωθεί το κεφάλι των πεινασμένων συνταξιούχων…

– Κύριε Τραγάκη, πιάσε τον τράγο από τα κέρατα, με τους παιχνιδιάρηδες υπουργούς και βουλευτές του χρηματιστηρίου.

– Μήπως, λέω μήπως, η αναβολή του ανασχηματισμού έγινε και για τον λόγο ότι υπουργοί και εν αναμονή υπουργοί έχουν σχέση με τα χρηματιστηριακά παιχνίδια στη Σοφοκλέους;

– Η νηστεία βελτιώνει την υγεία και για τούτο φροντίζει η «γαλάζια» κυβέρνησή μας και εμείς οι αθεόφοβοι την κατηγορούμε. Δεν έχουμε τον Θεό μας!..

– Είμαστε το κράτος των νονών. Όλοι βαφτίζουμε ελληνικό κάτι που δεν είναι ελληνικό.

– Για ποιον υφυπουργό λένε οι «γαλάζιοι» ότι αν έχει τέτοιους φίλους ο πρωθυπουργός, τι τους θέλει τους εχθρούς; Έλα ντε!

– Μας κατέστρεψε ο «Κινέζος» και ήρθαν τώρα οι Κινέζοι να μας αποτελειώσουν, λένε οι παράγοντες της αγοράς.

– Εγ-κεφαλικός φόρος.

– Να μη με συγχωρήσει ο φίλος μου Λεωνίδας Τζανής που δεν του είπα χρόνια πολλά για τη γιορτή του.

– Πώς θα κάνει ο κόσμος Ολυμπιακούς περιπάτους, «γαλάζια» κυβέρνησή μου, όταν δεν έχει ούτε να φάει; Εκτός κι αν προγραμματίζεται Ολυμπιακό συσσίτιο.

– Κάποιοι κυβερνητικοί και κάποιοι ΠΑΣΟΚοι ψέγουν τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο για το αν μπορεί να ζήσει κάποιος με 1.200 ευρώ και δεν τους απαντά ο Χρήστος αν εκείνοι γνωρίζουν πώς μπορεί να ζει ένας με ΜΗΔΕΝ ευρώ.


Σχολιάστε εδώ