Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται ένα όργανο αλλά Ματσούκα

Σχεδόν όλοι οι συντονιστές, με εξαίρεση τον Θανάση Τσούρα (που μάλλον οδεύει προς τη θέση του γραμματέα), έχουν μικρές ή μεγάλες αντιρρήσεις για την επιλογή του ασυμβίβαστου, με αποτέλεσμα εάν κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο όργανα, θα επιλέξουν το όργανο των συντονιστών, οπότε δεν θα θέσουν υποψηφιότητα για το Πολιτικό Συμβούλιο.

Έτσι ενδέχεται να βρεθούν εκτός Πολιτικού Συμβουλίου όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής. Αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που δεν συμμετέχει στο όργανο των συντονιστών δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για το Πολιτικό Συμβούλιο, καθότι πιστεύει πως τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το Πολιτικό Συμβούλιο πρέπει να τα προτείνει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου και μόνο σ’ αυτήν την περίπτωση -και εφόσον προταθεί- θα δεχτεί να συμμετάσχει. «Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται ένα όργανο αλλά… Ματσούκα», μας έλεγε χαρακτηριστικά κομματικός παράγοντας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο «ασυμβίβαστο».

Με δήλωσή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο Δημήτρης Ρέππας εξήγησε την αντίθεσή του στο ασυμβίβαστο, λέγοντας, «όταν ένα κόμμα είναι στην αντιπολίτευση, πρέπει να έχει ως όργανο αιχμής ένα σκιώδες υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο να μετέχουν τα στελέχη πρώτης γραμμής» και τέτοιο όργανο κατά τον κ. Ρέππα είναι το όργανο των συντονιστών.
Αρκετά επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να πείσουν τον κ. Παπανδρέου να άρει το ασυμβίβαστο, ωστόσο αυτός επιμένει. «Θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό» φέρεται να είπε, οπότε εγκατέλειψαν την προσπάθεια, αφού εκτός των άλλων «από ένα σημείο και μετά κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς, αν επιμένεις».

Είναι φανερό πως αν ο Γιώργος Παπανδρέου επιμείνει μέχρι τέλους στην επιλογή του ασυμβίβαστου, είναι ορατό το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί το Πολιτικό Συμβούλιο από «στελέχη» νέα μεν, αλλά χωρίς πολιτικό εκτόπισμα. Φυσικά στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν θα συμμετάσχει ούτε ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος εμμένει στη θέση του, ότι «είναι πρόθυμος να προσφέρει, αλλά εκτός αξιωμάτων».

Όταν ρωτήθηκε από το «ΠΑΡΟΝ» ο κ. Λαλιώτης για τη φημολογία που τον εμφανίζει να αναλαμβάνει σύντομα κομματικό αξίωμα, απάντησε ως εξής: «Με ενδιαφέρει μόνο η ουσία της πολιτικής και όχι το αξίωμα ή η μιζέρια της εσωκομματικής αντιδικίας».

Πάντως εντύπωση προκάλεσε στον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό τον θυμήθηκαν διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία και τον βομβαρδίζουν με ιδέες και προτάσεις, επειδή προφανώς μετά την προεδρία του συνεδρίου τον θεωρούν συνομιλητή του Γ. Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ