Τυπολογίες

– Το Μega χτυπά… τον Παναθηναϊκό! Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία Ολυμπιακού με τον Alpha κινητοποίησε το κανάλι της Μεσογείων που σκέφτεται να αντιδράσει με Παναθηναϊκό. Η πρόταση να δείχνει το κανάλι τους αγώνες της πράσινης ομάδας στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς έγινε ήδη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με τη NetMed, καθώς η «Τηλέτυπος» είναι μέτοχος της εταιρείας της συνδρομητικής τηλεόρασης.

– Γκρίζες νομικές ζώνες καθιερώνονται στα ηλεκτρονικά media. Στην τηλεόραση η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αναζητεί ακόμη το σημείο εκπομπής του I-TV στην Αττική, όπως επίσης και από πού εκπέμπουν οι σταθμοί με τα τηλεπαιχνίδια της απάτης (αναλυτικό ρεπορτάζ στο «ΔΕΣ»). Στο ραδιόφωνο εκπέμπουν κανονικά οι «πειρατές» χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος, οι αδικημένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση Μαστοράκης και Ρίζος, η Πειραϊκή Εκκλησία «με χαρτί του Πρωτόπαπα», όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΣΡ (!), και εσχάτως ο δεύτερος σταθμός του Δήμου Αθηναίων κουβαλώντας μάλιστα και διεθνείς συνεργασίες! Αντί όμως να λυθούν αυτά τα ζητήματα το ΕΣΡ ασχολείται με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της επαρχίας…

– Ανακούφιση στη νέα διοίκηση της ΕΡΤ από την τρίτη θέση της Γιουροβίζιον. Η ΕΡΤ δεν εκτέθηκε, αν και δαπάνησε πάρα πολλά χρήματα και άλλαξε τραγουδιστή, αλλά το βασικότερο είναι πως δεν θα διαθέσουν υπέρογκα ποσά την επόμενη χρονιά για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

– Ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο όμιλος προβάλλει πλέον πολλές από τις δραστηριότητές του, χρησιμοποιώντας γαλάζιο φόντο στις διάφορες ιντερνετικές σελίδες. Ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες πως σχεδιάζεται και ο ANTΕΝΝΑ EUROPE, ένα ακόμη κανάλι που θα μεταδίδεται δορυφορικά στην περιοχή της Ευρώπης.

– Προβλήματα στο Magic. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του καναλιού, η διεύθυνση τούς ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν λεφτά και όποιος διαφωνεί μπορεί να αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση! Καλά ολόκληρος Κόκκαλης και έμεινε από λεφτά… Αλλαγές όμως και στο καταστατικό της εταιρείας που εκδίδει το περιοδικό του Ολυμπιακού. Η «Θρύλος Εκδόσεις» μεταφέρθηκε από τον Δήμο Ταύρου στον Δήμο Αθηναίων και μπορεί πλέον να ασκεί κάθε επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, σε σχέση με την έκδοση και εμπορία περιοδικών. Το εταιρικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 120.000 ευρώ, που ελέγχονται από τον μοναδικό εταίρο Πέτρο Κόκκαλη.

– Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Στη θέση του προέδρου επανεξελέγη ο Απόστολος Βουλδής, αντιπρόεδρος ο Σώτος Παιδάκης, γ. γραμματέας ο Ζώης Μαρίνος, ταμίας ο Γιώργος Κυρούσης και μέλος ο Κυριάκος Κορτέσης. Στην ΠΟΕΣΥ εξελέγησαν ως αντιπρόσωποι οι Νέλλη Κατσαμά, Απόστολος Βουλδής, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, Λουκάς Μαστής και Χρυσή Κοσμάτου.

– Πόσο κοστίζει ο δορυφόρος HellasSat; Αυτά θα τα βρουν προφανώς στο υπ. Μεταφορών. Η «Hellas Sat ανώνυμη εταιρεία υπηρεσίες δορυφορικών συστημάτων και επικοινωνιών» εμφανίζει στη δεύτερη εταιρική της χρήση ζημιές ύψους 2.398.620 ευρώ, από κέρδη προ φόρων ύψους 25.028 ευρώ το 2002. Ο τζίρος της ανήλθε μόλις στα 176.838 ευρώ το 2003, ενώ ήταν μηδενικός το 2002.

– Δεν αληθεύει η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η διαφημιστική εταιρεία Fortune σταματάει τη δραστηριότητά της ή, κατ’ άλλους, διαλύεται, ούτε επίσης ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διαφημιστική εταιρεία Karamella για τη δημιουργία μιας νέας διαφημιστικής εταιρείας. Η Fortune είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες, με τζίρο δεκάδων δισ. δραχμών και σημαντικό μερίδιο αγοράς, ενώ κάτω από την ομπρέλα της δραστηριοποιούνται εταιρείες οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει αξιόλογη πορεία (Beluga, Cream, SYN, Internet Q κ.ά.).

– Επιτέλους ένας δημοσιογράφος από την επαρχία σε καίρια θέση στην Αθήνα. Το μήνυμα αυτό στέλνει το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, με επιστολή του προς τον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΡΤ ʼγγελο Στάγκο, όπου εκφράζεται η ικανοποίηση των μελών της Ένωσης – όπως διατυπώθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση – για την επιλογή του Παναγιώτη Χατζή στη θέση του διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ. Πρόκειται, όπως τονίζεται, «για ένα καταξιωμένο συνάδελφο, με προσήλωση στη δεοντολογία, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζεται το έργο όλων των δημοσιογράφων της περιφέρειας».

– Ένα νέο επιστημονικό περιοδικό για τα ΜΜΕ βρίσκεται στα σκαριά. Ονομάζεται «Ζητήματα επικοινωνίας» και συντάσσεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας του τμήματος ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θα κυκλοφορεί δύο φορές τον χρόνο και το πρώτο τεύχος θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του Ιουνίου, με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες και με κείμενα ξένων και ελλήνων μελετητών. Θα τυπώνεται από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη».

– Τα βρήκαν ο ʼγγελος Στάγκος και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Νίκος Κούρτης. Συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έλυσαν τις διαφωνίες τους. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ διαβεβαίωσε τη διοίκηση του τρίτου κρατικού καναλιού ότι μέχρι τις 2 Ιουλίου, οπότε και είναι η γενική πρόβα της κρατικής τηλεόρασης για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει αποκτήσει πανελλαδική εμβέλεια. Η ΕΡΤ δέχθηκε επιτέλους να αντικαταστήσει τους πομπούς της ΕΡΤ3 σε Χορτιάτη, Πήλιο και Υμηττό και έτσι το σήμα του καναλιού θα καλύπτει έως και το 90% της χώρας.
oΚαι τηλεπεριοδικό «N -TV» από τα «Νέα». Θα κυκλοφορήσει στις 5 Ιουνίου, με σοβαρό προφίλ και επικριτική διάθεση για την τηλεόραση, στην οποία το συγκρότημα μετέχει, με διευθυντή τον Μηνά Βιντιάδη.

– Εν αναμονή των εξελίξεων στο «Βήμα». Ακούγεται πως ίσως τελικά ο Χρήστος Μεμής να αναλάβει τη διεύθυνση, ενώ ο Θ. Λάλας θα διατηρήσει τον τομέα των περιοδικών εκδόσεων και ίσως αποκτήσει αυξημένες αρμοδιότητες στο Μέγαρο Μουσικής.

– Συνάντηση Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ʼννας Παναγιωταρέα την περασμένη εβδομάδα. Λέτε να είναι για την άνοδο στην ΕΡΤ ή γενικού ενδιαφέροντος, καθώς πολιτικός προϊστάμενος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι ο υπουργός Επικρατείας;

– Τέσσερις οι συνδυασμοί για τις εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ στις 7 Ιουνίου: «Δημοσιογραφική Ενότητα» (Δ. Γουσίδης, Μ. Βοϊτσίδης, Β. Παπαδημούλης), «Δημοσιογράφοι Τώρα» (Γ. Αδάμ, Δ. Αθανασόπουλος, Μπ. Γιαννακίδης), «Προοπτική» (Π. Νεστορίδης, Τ. Φωκιανίδης) και «Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοσιογράφων»
(Ε. Ανδρικοπούλου, Μπ. Μπίκας, Α. Τριανταφύλλου). Παράλληλα, εγκρίθηκε ο απολογισμός της ΕΣΗΕΜ-Θ.

– Ο Γιώργος Μασσαβέτας δεν το βάζει κάτω. Όλο νέα έντυπα δημιουργεί. Το νέο δημιούργημά του λέγεται «Το τραμ» και θα είναι εφημερίδα που θα κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα, δωρεάν.

– Παραείναι πολλά τα λάθη με τις λίστες αμοιβών των εργαζόμενων στην ΕΡΤ που κατατέθηκαν στη Βουλή. ʼλλη μια διάψευση έφτασε στο «Π» από την Αντιγόνη Δρακάτου, η οποία δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν αμείβεται με το ποσό 49.320 ευρώ, όπως αναγραφόταν στη μηχανογραφημένη λίστα με τους έκτακτους συνεργάτες ανά γενική διεύθυνση, αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα (χωρίς βέβαια να μας ειπωθεί πόσα). Επανορθώνουμε για την περίπτωση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, θέτοντας το ερώτημα τι άραγε συμβαίνει και παραδίδονται στη Βουλή μισθολόγια με ανακριβή στοιχεία; Είναι απλώς ένα τυπογραφικό λάθος ή κάτι άλλο;

– Συνάντηση Γιώργου Μπόμπολα και Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε προ ημερών. Είναι άγνωστο τι συζητήθηκε…


Σχολιάστε εδώ