Κήρυξη πολέμου κατά της εργατικής τάξης το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η κ. Παπαρήγα, στις 24 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, όπου η σύνοδος των αντιπροσώπων των κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ θα κληθεί να υιοθετήσει το μνημόνιο, θα υπάρχει μεγάλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και εκπροσώπων πολλών φορέων του μαζικού κινήματος για να διαδηλώσουν κατά του «φασιστικού» «και αντικομμουνιστικού», όπως το χαρακτήρισε, μνημονίου.

Αν δεν αντιδράσουμε, υπογράμμισε στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα, θα διώκεται ακόμα και ο απλός ψίθυρος. Βασικός στόχος είναι τα κομμουνιστικά κόμματα, οι κομμουνιστές που ζουν και παλεύουν σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Πρέπει να φύγει από τη μέση η νοσταλγία που νιώθουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που μπορούν να συγκρίνουν σήμερα πιο αντικειμενικά το χθες με το σήμερα. Όταν λέμε θα αρχίσει ένας νέος γύρος, το εννοούμε στη σχετικότητά του, γιατί ήδη στις βαλτικές χώρες τα κομμουνιστικά κόμματα είναι παράνομα, διώκονται κομμουνιστές γιατί πολέμησαν τον ναζισμό, ενώ έχουν αναστηλωθεί ναζιστικά μνημεία. Παιδιά και συγγενείς των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, που έζησαν με επιλογή τους μακριά από τις σοσιαλιστικές χώρες, επιστρέφουν με δάφνες και γίνονται υπουργοί, πρωθυπουργοί, πρόεδροι στις συγκεκριμένες χώρες. Επιβραβεύτηκαν μάλιστα καθώς έγιναν μέλη της ΕΕ οι βαλτικές και άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες όπου διώκεται η κομμουνιστική ιδεολογία, στο όνομα της αποκατάστασης της δημοκρατίας. Καμιά υποτίμηση στον υπόγειο ρόλο που συνήθως παίζει η ΕΕ σε τέτοιες συνθήκες. Ανέχεται, ενθαρρύνει, και τελικά με κάποιες φραστικές γαλατικές περικοκλάδες, που από γλώσσα σε γλώσσα επιδέχονται και διαφορετική μετάφραση, ευθυγραμμίζεται με την αντικομμουνιστική υστερία, με τον πόλεμο, την κρατική βία, τις απαγωγές και τα διάφορα γκουαντανάμο. Όπως επισήμανε, με έμφαση, και αρκετές φορές, η γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα «το μνημόνιο αυτό δεν είναι γέννημα κάποιων ημίτρελων αντιδραστικών και ακραίων στοιχείων», αλλά «προπομπός ενός νέου κύκλου βάρβαρων αντιδραστικών μέτρων που περιλαμβάνουν κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και εξαπόλυση νέου γύρου πολέμων.

Η αντικομμουνιστική υστερία γίνεται για να ξεκαθαριστεί προκαταβολικά το έδαφος απο τις δυνάμεις της αντίστασης, τους κομμουνιστές και άλλους ριζοσπάστες. Η κομμουνιστική ιδεολογία, οι αντιλήψεις και οι απόψεις που καλλιεργούν το έδαφος για την αντίσταση και την αντεπίθεση αποτελούν ναρκοπέδιο. Αυτές τις νάρκες θέλουν να βγάλουν από τη μέση».

«Καμιά συμφορά», συνεχίζει η κ. Παπαρήγα, «δεν συνέβη σε βάρος των λαών χωρίς να προηγηθεί ιδεολογική εκστρατεία» πολιτική περικύκλωσης από τα έξω, αλλά και πολιτική δηλητηριώδους διάβρωσης, αξιοποιώντας αντιδραστικές και συμβιβασμένες δυνάμεις από τα μέσα. Το ξαναλέμε: Δεν πρόκειται για επιχείρηση προπαγάνδας, αλλά για κήρυξη πολέμου σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, με νέα μέτρα κρατικής βίας και καταστολής, με τις μυστικές υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή».

Αναφερόμενη, τέλος, στην ελληνική διαμαρτυρία που θα εκδηλωθεί με την παρουσία ισχυρής αντιπροσωπείας του λαϊκού κινήματος της χώρας μας στο Στρασβούργο, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Θεωρούμε σημαντικό, πολύ θετικό ότι στις 24 Ιανουαρίου από την Ελλάδα θα φθάσει στο Στρασβούργο και έξω από τις πύλες της συνέλευσης μαζική ελληνική αντιπροσωπεία από το ΚΚΕ και φορείς του μαζικού κινήματος, που θα προσκομίσουν χιλιάδες υπογραφές που δεν είναι σημαντικές μόνο ως ποσότητα, αλλά και ως σύνθεση. Στην Ελλάδα το ΟΧΙ στο μνημόνιο είπαν όλα τα πολιτικά κόμματα, φορείς και κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες που δεν συμφωνούν με την κομμουνιστική ιδεολογία, ακόμα και πολέμιοί της. Έξω από τις πύλες του Στρασβούργου θα υπάρχουν ανάλογες αντιπροσωπείες από πολλές χώρες της Ευρώπης, που θα μεταφέρουν επίσης διαμαρτυρίες από σημαντικές φωνές και παράγοντες. Μια αντιπροσωπευτική επιτροπή θα θέσει πρόσωπο με πρόσωπο το ζήτημα στον πρόεδρο του ΣΕ, τον κ. Βάντερ ντε Λίντεν.

Το κάθε κόμμα έχει όλη την ευχέρεια στην καθημερινή του δράση -πράγμα που το κάνει- να ασκήσει κριτική και πολεμική στον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Δεν έχει όμως δικαίωμα στο όνομα της γνώμης να προσθέσει έναν ακόμα αντιδημοκρατικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο κρίκο στην αλυσίδα των τρομονόμων, των παγίδων της δικαστικής συνδρομής, στην αλυσίδα της νομιμοποίησης εγκληματικών πολέμων και επεμβάσεων σε βάρος των λαών. Καμιά υποτίμηση, το δηλητήριο είναι επικίνδυνο, όμως μπορούμε να το εξουδετερώσουμε και γι’ αυτό έχει σημασία η δράση. Ακόμα και αν δεν ψηφιστεί το κείμενο, θα ανοίξουν άλλη πόρτα, άλλον διάδρομο για να το περάσουν.

Επομένως δεν σταματάμε, συνεχίζουμε και μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, κάθε χαλάρωση είναι επικίνδυνη».


Σχολιάστε εδώ