Στον ανακριτή τα… στημένα παιχνίδια απάτης στη Θεσσαλονίκη

Τον Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος απασχόλησε ήδη μία φορά τη Δικαιοσύνη, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τεχνικοί της Βορείου Ελλάδος ότι βρίσκεται πίσω από τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια της Θεσσαλονίκης. Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Ελλάδας με την καταγγελία της «φωτογραφίζει» το άναρχο τοπίο της Θεσσαλονίκης, μιλώντας για «αχυράνθρωπους» και «ανεξέλεγκτο τοπίο», ενώ δίνει σοβαρές πληροφορίες προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα για όσα συμβαίνουν στην πόλη. Κάνοντας λόγο για τον «υπόδικο» για μετάδοση παιχνιδιών απάτης, Βασίλη Χρηστίδη, τον καταγγέλλει ότι με την «πλήρη ανοχή του κράτους και των αρμόδιων οργάνων του» επιχειρεί να ελέγξει όσο περισσότερα κανάλια μπορεί, σε ορισμένα εμφανίζεται ο ίδιος ως ιδιοκτήτης, ενώ σε άλλα χρησιμοποιεί και άτομα του «στενού και οικογενειακού του περιβάλλοντος».

Η Ένωση μιλάει συγκεκριμένα για τους σταθμούς ORION TV και TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, την εταιρεία τηλεηχοπληροφόρησης Telecom Communication, τις εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων Fons ΑΕ και Spectrum Connect, στην οποία, όπως αναφέρεται, φαίνεται ότι ανήκει σχεδόν όλο το προσωπικό των επιχειρήσεών του. Ο καταγγελλόμενος, όπως τονίζεται, αναγκάζει το προσωπικό του να εργάζεται για όλες τις εταιρείες του με «μισθούς πείνας», ενώ ήδη «η πλειοψηφία των εργαζομένων του είναι απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες». Η Ένωση θίγει και το ζήτημα του SEVEN, σημειώνοντας ότι είναι περίεργο πώς το κανάλι του Γ. Μπατατούδη «αναμεταδίδεται στη Θεσσαλονίκη από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Χρηστίδη και μάλιστα στη συχνότητα του Απόλλων TV, του οποίου η άδεια έχει ανακληθεί»! Περίεργο είναι, επίσης, πάντα κατά τους τεχνικούς, ότι ο ORION TV, που λειτουργεί στον νομό Χαλκιδικής και ανήκει στον Βασίλη Χρηστίδη, εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη από τη συχνότητα του Best Channel, σταθμού του Β. Χρηστίδη, στον οποίο το ΕΣΡ έχει επιβάλει την «οριστική διακοπή της λειτουργίας του». Με όλα αυτά τα στοιχεία ζητείται η άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΙΚΑ και του ΕΣΡ, καθώς, όπως σημειώνεται, «δύο ίσως και τρεις ή περισσότεροι σταθμοί λειτουργούν από τον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα από την οδό Βάκχου 19-23 στη Θεσσαλονίκη».

Η καταγγελία της Ένωσης Τεχνικών συμπίπτει με την έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας ενώπιον του α’ ανακριτή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης Χρίστου Κιρτσίδη, ο οποίος έχει στα χέρια του τον ογκώδη φάκελο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αθηνών και Θεσσαλονίκης για την απάτη κατά τριακοσίων χιλιάδων τηλεθεατών με τα στημένα παιχνίδια απάτης μέσα από κανάλια που ήλεγχε ο Β. Χρηστίδης. Κατηγορούμενοι βρίσκονται, εκτός του ιδιοκτήτη, άτομα του περιβάλλοντός του, αλλά και παρουσιαστές τέτοιων τηλεπαιχνιδιών. Στο κατηγορητήριο εμφανίζονται ορισμένες εξ αυτών των εταιρειών, δηλαδή η Spectrum Connect, η Fasma AE και η Φως ΑΕ. Τα λεφτά, περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα της Ασφάλειας, κατέληξαν σε «off shore» εταιρείες του Παναμά και της Ελβετίας. Θα είναι, λοιπόν, πολύ περίεργο έως και ύποπτο με τόσα στοιχεία και αποδείξεις να μην μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ και οι αρμόδιοι φορείς να συσχετίσουν τις υποθέσεις και να βάλουν μια τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο της Θεσσαλονίκης.


Σχολιάστε εδώ