1.327 νέες Γενικές, Ειδικές Γραμματείες, Διευθύνσεις, Συμβούλια και Επιτροπές
Άργησαν και άργησαν εγκληματικά τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα να λάβουν εκείνα τα μέτρα που θα μείωναν το Δημόσιο και τις σπατάλες του. Εν μέσω κρίσης «δώριζαν» ένα εκατομμύριο ευρώ στο… Βιετνάμ για την αντιμετώπιση της χολέρας και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα Σκόπια για την… εκμάθηση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους Σκοπιανούς.
Αντί να περιορίσουν το κράτος, δημιούργησαν ένα υδροκέφαλο αντιαναπτυξιακό τέρας. Μάλιστα, ενώ η σημερινή κυβέρνηση έχει αναθέσει την εκτέλεση ειδικής μελέτης ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για την καταγραφή των 23.000 φορέων του Δημοσίου, ώστε να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν όσοι δεν είναι απαραίτητοι, αντί αυτού τι έγινε;
Προχώρησε σε σύσταση νέων φορέων, νέων διοικητικών συμβουλίων, δημιούργησε στρατιές ειδικών συμβούλων και συνεργατών, νέες επιτροπές κ.λπ., με αποτέλεσμα αντί να μειώνονται οι δαπάνες, παρά τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αυτές να εκτοξεύονται στα ύψη.
Έτσι, από τον Νοέμβριο του 2009 έως σήμερα έχουν συσταθεί:
Σαράντα μία Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, 386 Γενικές Διευθύνσεις, 701 Συμβούλια και αμειβόμενες επιτροπές!
Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Έναντι μόλις 25 – 30 φορέων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν με το σχετικό και περιλάλητο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία προ μηνών.
Αντί λοιπόν να μειώνεται το κράτος, βλέπουμε ότι με κάθε νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, αυτό διογκώνεται.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με τα οποία 225.000 επιχειρήσεις θεωρείται πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε κλείσιμο και άλλες 215.000 δηλώνουν δυσκολίες συνέχισης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με κίνδυνο να χαθούν πάνω από 320.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι το τέλος του έτους.
Την ίδια ώρα οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία απασχολούν 82.000 εργαζομένους, ενώ μόνο στο α’ εξάμηνο του 2011 μετεγκαταστάθηκαν στη Βουλγαρία 800 ελληνικές επιχειρήσεις.
Άλλωστε 65.000 εμπορικά καταστήματα έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα να χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας. Μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, άρχισαν «κάτι» να ψελλίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες για την ανάπτυξη, «κάτι» για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως και «κάτι» άκουσαν για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, την κήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, για να σωθεί η χώρα…
Τελικά στην Ελλάδα σήμερα δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί.
Κατόπιν όλων αυτών η ανάπτυξη αποτελεί τη μόνη διέξοδο. Μια ανάπτυξη που θεωρούμε ότι δεν μπορεί να έλθει από μια μοιραία για τον τόπο και ανίκανη κυβέρνηση, που διαρκώς χάνει μάχες και ευκαιρίες και, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να πανηγυρίζει. Μη χειρότερα.