Πουλάνε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μόνη περιουσία έχει την… ταμπέλα!

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στη συνάντηση που είχε μαζί της και η οποία του εξέφρασε την αντίθεσή της για τον υποτιθέμενο διάλογο-διαβούλευση, ο οποίος εξελίσσεται σε φάρσα, μια και η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει το κάρο μπροστά από το άλογο, αφού προσπαθεί, κατά δήλωση του κ. Ρέππα, να φτιάξει ένα σχέδιο εξυγίανσης για τον ΟΣΕ με βάση αυτά που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την «τρόικα».
Στην ερώτηση αν γνωρίζει στον κόσμο σιδηρόδρομο κερδοφόρο, η απάντησή του ήταν «Αν γνωρίζουμε εμείς χώρα της ΕΕ που να ζητά δανεικά όπως η Ελλάδα»!
Το πείραμα λοιπόν ξεκινάει από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού βάσει του νέου οργανογράμματος που θα εκπονηθεί, αφού οι άγονες γραμμές βγουν σε διεθνή διαγωνισμό!
Την Τετάρτη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Ρέππας, δήλωσε ότι θα πουληθεί το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Όμως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι μία μόνο μετοχή και ανήκει απευθείας στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο παρά μόνο την ταμπέλα της εταιρείας, απασχολεί 1.700 εργαζόμενους και έχει 600 εκατ. ευρώ έλλειμμα.
Η σκέψη να δοθεί το τροχαίο υλικό ως προίκα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι εφικτό, διότι τα μισά χρήματα τα χρωστάει ο ΟΣΕ στην EUROFIMA!
Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι καθετί που προτείνει και υπογράφει ο ίδιος και ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει την έγκριση των δανειστών μας!
Καθαρά πράγματα. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος κυβερνάει το κάθε υπουργείο… Οι υπουργοί εκτελούν εντολές των δανειστών…


Σχολιάστε εδώ