Παράπονα και γκρίνιες…
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ και γκρίνιες για τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα των κομματικών οργάνων καταγράφονται μεταξύ των στελεχών της ΝΔ. Γκρίνιες που, σε ορισμένες περιπτώσεις, αγγίζουν ακόμη και τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά. Οι βασικές ενστάσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τα κομματικά όργανα, όπως η Πολιτική Επιτροπή και οι τομεάρχες, όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, συνεδριάζουν σπάνια. Αποτέλεσμα οι βουλευτές να μην έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους για κρίσιμα θέματα και την πολιτική του κόμματος σʼ αυτά, ενώ δεν λείπουν και τα «κρούσματα» έλλειψης συντονισμού. Κι αυτό διότι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι τομεάρχες ενημερώνονται με καθυστέρηση για τη γραμμή του κόμματος, η οποία κατά κανόνα χαράζεται από ένα στενό επιτελείο συνεργατών του κ. Σαμαρά.
Βουλευτές και στελέχη στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους περιγράφουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια να συνομιλήσουν, πόσω μάλλον να συναντήσουν, τον πρόεδρο του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς είχε διαβεβαιώσει ότι πηγαίνει συχνά στο γραφείο του στη Βουλή, όπου θα μπορεί να συναντά τους βουλευτές και να συζητά μαζί τους. Γκρίνιες υπάρχουν και για τον τρόπο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι δεν υπάρχει καλός συντονισμός με συνέπεια να σημειώνονται κατά καιρούς διάφορα παρατράγουδα. Οι βουλευτές δεν ενθουσιάσθηκαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση, δεν είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις ή ακόμη και τις διαφωνίες τους για την τακτική του κ. Σαμαρά όσον αφορά στο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τη συναίνεση με την κυβέρνηση.
Στελέχη μιλούν για χαμηλά αντανακλαστικά στις αντιδράσεις του κόμματος και ότι η λεγόμενη… «ομάδα κρούσης» έχει περιορισθεί σε έναν μικρό αριθμό βουλευτών της απολύτου εμπιστοσύνης της ηγεσίας. Οι κεντρικές υπηρεσίες στη Λ. Συγγρού υπολειτουργούν και μετά τις 7 το βράδυ το κτίριο αδειάζει!
Οι γκρίνιες δεν περιορίζονται μόνο στη λειτουργία, επεκτείνονται και στην πολιτική που ακολουθεί το κόμμα σε κρίσιμα ζητήματα. Η απόφαση του κ. Σαμαρά να ταχθεί υπέρ της αποκρατικοποίησης δημοσίων οργανισμών κι επιχειρήσεων έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, που σε ορισμένες περιπτώσεις (ΔΕΗ) εκφράζουν δημόσια τη διαφωνία τους με τη στάση του κόμματος.