Οι φάκελοι δεν αρκούν, δράση χρειάζεται…
«Έχουμε σχηματίσει φακέλους». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη προς τους δημοσιογράφους όταν στην καθιερωμένη, ανά Τρίτη, ενημέρωση του έγινε το ερώτημα πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει την πληγή που μαστίζει τον τόπο με τα τυχερά παιγνίδια, κυρίως τώρα που στον χώρο έχουν μπει και τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας. Με τον γραφειοκρατικό αυτό τρόπο, του τύπου «σχηματίζουμε φακέλους», το μείζον αυτό πρόβλημα, που λόγω αβελτηρίας των υπευθύνων έχει ενσκήψει, αποτελεί πλέον κοινωνική πληγή και μόνο με δραστικά και άμεσα μέτρα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και κυρίως με άτομα που μπορούν να συλλαμβάνουν την κρισιμότητα της κατάστασης, να ευαισθητοποιούνται και να ενεργούν.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Από τον Δεκέμβριο ήδη του 2011 (ΦΕΚ 444) η Πολιτεία για την καταστολή του κακού προχώρησε και στη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ο ρόλος της οποίας είναι η ρύθμιση και ο έλεγχος παρόμοιων φαινομένων, ώστε σε συνεργασία με το ΕΣΡ, η γνωμάτευση του οποίου είναι καθοριστική για τις αποφάσεις της ΕΕΕΠ, να θέσει τέρμα στην κοινωνική αυτή πληγή που μαστίζει τον τόπο. Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από εννέα μέλη, από τα οποία τα πέντε είναι δικηγόροι, και μάλιστα μάχιμοι, με πρόεδρο τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο. Τα άλλα μέλη της επιτροπής είναι οι Κατσούδας Κ., Περάκης Π., Πολυμένης Β., Τσαλίκη Ελ., Δρούλιας Αθ., Καραούλης Ν., Κωστοπούλου Μαρία και Παπαδάκη Αργυρώ.
Εκείνο που αυτήν τη στιγμή επείγει είναι να ενεργοποιηθούν και οι δύο αυτοί φορείς, ΕΣΡ και ΕΕΕΠ, για να απαλλάξουν την κοινωνία από τη μάστιγα των τυχερών παιγνίων.