ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

// Δύο νέες πλατείες έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται στο Δ΄ και Ε΄ Διαμέρισμα. Η μία στην οδό Δερβενακίων και η άλλη στην Παλαιά Κοκκινιά. Παράλληλα, αυτές τις μέρες, ολοκληρώνεται η απαλλοτρίωση ενός παλαιού ιδιωτικού σχολείου στον λόφο Βώκου, έκτασης 1.500 τ.μ. για να γίνει κι εκεί χώρος αναψυχής και παιδότοπος. Επίσης, μία μεγάλη πλατεία με πάρκο και πολλούς χώρους αναψυχής θα γίνει στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αιγάλεω-Κάστορος-Αιτωλικού-Ακτής Κονδύλη, στο λιμάνι. Στο σημείο που θα γίνει η νέα πλατεία βρίσκονταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποθήκες του Τελωνείου. Με την πλατεία αυτή, τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο από τον Αγ. Διονύσιο μέχρι τη Λεύκα και την αξιοποίηση του παλαιού Σταθμού Λαρίσης, όλη αυτή η περιοχή του λιμανιού που σήμερα είναι η πιο απρόσιτη και πιο απόκοσμη, θα αλλάξει όψη.

// Τα δημοτικά ιατρεία στην οδό Αγχιάλου στην περιοχή Αγίας Σοφίας εγκαινίασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος. Στα ιατρεία δόθηκε το όνομα «Παναγιώτης Μελάς» στη μνήμη του αξέχαστου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ο οποίος πέθανε ξαφνικά πριν λίγα χρόνια ενώ βρισκόταν στην Ιταλία. Όπως είπε η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά, όλες οι υπηρεσίες προς τους δημότες και όλες οι εξετάσεις θα γίνονται εντελώς δωρεάν.

// Να αναλάβει τις ευθύνες του καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής μετά τα νέα έκτροπα που προκάλεσε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και τονίζει ότι «πρέπει άμεσα να αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των δημοτών από κάθε είδους φασιστικές επιθέσεις θρασύδειλων στοιχείων».

// Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πολεμικού Ναυτικού, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού συνεισέφερε τρόφιμα στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους Δήμους Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος.

Ο πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα η έμπρακτη στήριξη του Πολεμικού Ναυτικού Σώματος στο έργο του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς μας δίνει ώθηση και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της φτώχειας».

// Μια ακόμη διεθνής αναγνώριση και επιτυχία του ΠΕΣΥΔΑΠ, που δείχνει ότι η σοβαρή δουλειά που κάνει δεν πάει… χαμένη. Συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Βαλκανική Δικτύωση για την ενδυνάμωση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προστασία του Περιβάλλοντος, που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκρίθηκε και μάλιστα αποφασίστηκε η πλήρης και ολοσχερής χρηματοδότησή του! Leader του προγράμματος θα είναι ο ΠΕΣΥΔΑΠ, ενώ θα συμμετέχουν οι Δήμοι Σόφιας, Τιράνων, Νις και Νόβι Σαν (Σερβία), Ριέκκας (Κροατία), Σεράγεβο και Μπιελίνας (Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Αμέσως μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ένας καινοτόμος σχεδιασμός μας για βιώσιμη ανάπτυξη με περιβαλλοντικούς όρους μέσω διεθνών συνεργασιών, αναγνωρίζεται και προωθείται μέσα από το αυστηρό πλαίσιο αξιολόγησης που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κόποι μιας διαρκούς και σύνθετης προσπάθειας επιβραβεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημάρχους των δήμων μελών μας για την υποστήριξή τους. Η πρόκληση τώρα ξεκινά».


Σχολιάστε εδώ