Η οργή του λαού πρέπει να αποκτήσει πυξίδα!

«Με δικτατορία του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου που καθιστά υπόδουλες πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, επιβάλλοντος ακόμα και κοινωνικοοικονομικές διαρθρώσεις. Το κοινωνικό κράτος πολιορκείται και η οργή του λαού πρέπει να αποκτήσει πυξίδα κι αυτό είναι το καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων. Χρειαζόμαστε ένα νέο σοσιαλιστικό μανιφέστο του 21ου αιώνα και συντονισμό προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο ασυμβίβαστος και πάντα τολμηρός Βάσος Λυσσαρίδης, που παρά τη μεγάλη ηλικία του η νιότη ξεπηδάει μέσα από τα λόγια του, μιλώντας στην Πρετόρια με την ευκαιρία της απονομής του ανώτατου παρασήμου της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής από τον πρόεδρο της χώρας.

Και πρόσθεσε ότι «η ανωμαλία σήμερα, πέραν της οικονομικής κρίσης χαρακτηρίζεται από στέρηση πατρίδων (Παλαιστινιακό) ή κατοχή και παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατίας και στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει με την πατρίδα μου Κύπρο, με τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή».

Ο νοτιοαφρικανός Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η παρασημοφόρηση του Βάσου Λυσσαρίδη αποτελεί έκφραση τιμής και αναγνώρισης των αγώνων που διεξήγαγε διεθνώς για την απελευθέρωση του νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα και της χώρας του από τους άγγλους αποικιοκράτες.


Σχολιάστε εδώ