Η καλόπιστη κριτική θα πρέπει να επιζητείται και όχι να ενοχλεί
Και δεν καταλάβαμε πού είδαν τις αναλήθειες και τους συκοφαντικούς υπαινιγμούς σε βάρος του… Κατά τη γνώμη μας η καλόπιστη κριτική θα έπρεπε να χειροκροτηθεί και όχι να έχει τέτοια υποδοχή. 1) Μιλήσαμε για υπερκομματική συνεργασία… πού είναι το «κακό»; Από το καταστατικό του Ταμείου, φαίνεται ότι στις Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων, των δύο Συλλόγων Συνταξιούχων, του Συλλόγου εργαζομένων ΤΥΠΑΤΕ, αλλά και των «παρατάξεων». 2) Κάναμε λόγο για επαφές με ιατρικούς συλλόγους και προμηθευτές… πού είναι το «περίεργο»; Από τη στιγμή που μιλάμε για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι επαφές με τους προμηθευτές είναι απαραίτητες, ενώ η ανανέωση και επέκταση του εξοπλισμού, τα σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, η ίδρυση φαρμακείων, η αγορά υπηρεσιών από δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των διοικούντων, όχι όμως και ορισμένων παραταξιακών. 3) Αναρωτηθήκαμε για τις γνώσεις και τις σπουδές ορισμένων παραταξιακών για τους οποίους πληροφορηθήκαμε ότι επιδιώκουν να ακολουθήσουν την αποστολή… πού είναι το «συκοφαντικό»; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε κάθε είδους συμφωνίες, συμβάσεις κ.λπ. που έχουν να κάνουν με τόσο πολύπλοκα θέματα, θα πρέπει το «καλώς έχειν» να παρακολουθείται, να εγκρίνεται και να το εισηγούνται μόνο ειδικοί σύμβουλοι και καταρτισμένοι επιστήμονες. 4) Ρωτήσαμε σχετικά με την κάλυψη των εξόδων ενός εκ των παραταξιακών και όχι των μελών του ΔΣ που θα αναλάβουν τη διαδικασία αυτή…. πού είναι το «άηθες»; Σε μια εποχή όπου η κοινωνική ασφάλιση Υγείας κλονίζεται, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αυστηρός έλεγχος, η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και η αποστασιοποίηση από παραταξιακές σκοπιμότητες είναι η μόνη διέξοδος για κάθε Ταμείο Υγείας προσωπικού, πολύ περισσότερο όταν σε αυτό συνεισφέρει μια κρατικά εποπτευόμενη τράπεζα. Πού είναι λοιπόν τα «ψέματα» και οι «συκοφαντίες» από μέρους μας;
Αν θέλαμε να αφήσουμε «σκιές», θα μπορούσαμε κάλλιστα να παραθέσουμε ορισμένες από τις καταγεγραμμένες παρατηρήσεις της «ελεγκτικής επιτροπής»… μακριά όμως από εμάς… καθώς επιδιώκουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές σας, για υψηλό επίπεδο προσφοράς υπηρεσιών στους εργαζομένους της τράπεζας.
Τι απαντούν
Στην απάντηση του Ταμείου Υγείας της ΑΤΕ, που υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ Γ. Μαλάμης και ο γενικός γραμματέας Αλέξ. Παπαϊωάννου, υποστηρίζονται τα εξής:
«Το Ταμείο Υγείας της ΑΤΕ Bank είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ), η οποία είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (ΑΙΜ) και συμμετείχε με δύο εκπροσώπους του, τον πρόεδρο και γενικό γραμματέα του ΔΣ, μαζί και με άλλα μέλη του ΔΣ της ΟΑΤΥΕ, στο συνέδριο της ΑΙΜ που έλαβε χώρα στο Γιορκ της Αγγλίας 2-6 Οκτωβρίου 2007. Το συνέδριο αυτό είχε θέματα τις: α) “Μεταρρυθμίσεις Συστημάτων Ασφάλισης Υγείας” και β) την οριστικοποίηση του τελικού σχεδίου του Ευρωπαϊκού Καταστατικού των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων, το οποίο ενθαρρύνει τη συγχώνευση Ταμείων των χωρών της Ευρώπης. Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του ΤΥΠΑΤΕ, το Ταμείο θα συμμετέχει στα συνέδρια της ΑΙΜ με ένα μέλος του, προερχόμενο κάθε φορά από άλλη παράταξη ώστε να εκπροσωπούνται στις επιτροπές των συνεδρίων όλες οι παρατάξεις. Όσον αφορά το ποιος πληρώνει τα έξοδά τους, ας γνωρίζει ο συντάκτης σας ότι αυτά τα αναλαμβάνει η ΟΑΤΥΕ και το Ταμείο Υγείας».