Η ισοπεδωτική λιτότητα…

Η ισοπεδωτική λιτότητα που επιβάλλεται στις μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ είχε ως πρώτη αντίδραση την «αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ (συνδυασμένη με σφοδρή αντικυβερνητική επίθεση) της ΠΑΣΚΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), σύμφωνα με σχετική δήλωση του προέδρου της Θανάση Λεβέντη. Την κίνηση της ΠΑΣΚΕ/ΠΟΣ «κάλυψε» με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ/ΓΣΕΕ, οπότε σηματοδοτείται μεταξύ άλλων (και εν μέσω εκτεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων) κρίση μεταξύ κυβέρνησης – ΠΑΣΚΕ, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Η εισοδηματική πολιτική για τις ΔΕΚΟ από 1/1/2011 ρυθμίζεται από το σχέδιο νόμου ως εξής:
– Θέσπιση ανώτατου πλαφόν 4.000 ευρώ τον μήνα (μεικτά) υπολογιζόμενο σε 12μηνη βάση. Εξαιρούνται πρόεδροι, διοικητές και διευθύνοντες σύμβουλοι. Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου το 10% των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ συνολικά.
– Μείωση 10% σε αποδοχές που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ τον μήνα (μεικτά).
Απαλλάσσονται τα επιδόματα οικογενειακής κατάστασης και ανθυγιεινής εργασίας.
– Θέσπιση, σε επίπεδο φορέα, ανώτατης δαπάνης 10% επί των συνολικών δαπανών μισθοδοσίας, για αμοιβές υπερωριακής εργασίας, υπερεργασίας, εκτός έδρας,
οδοιπορικών, καθώς και εργασίας τις εξαιρέσιμες μέρες. Η ρύθμιση αυτή θα επηρεάσει τους υπαλλήλους ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση θα κατανείμει τις αμοιβές.
– Μέγιστη δυνατή μείωση των συνολικών αμοιβών ενός εργαζομένου 25%.


Σχολιάστε εδώ