ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε
oΝα και μια δημοσκόπηση που βγήκε για τον Σαμαρά… Η δημοτικότητά του, σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue, εκτινάχθηκε στο 61%, έναντι 34% της Ντόρας (!), για την οποία πρώην υπουργό Εξωτερικών και τα άλλα νούμερα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Έτσι μόλις 15% βλέπει ότι μπορεί να υπερψηφισθεί ένα κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ το 77% λέει όχι! Το ίδιο άσχημη είναι η άποψη που υπάρχει σʼ όλα τα κόμματα για την ίδρυση κόμματος από την Ντόρα. Το 68% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμά ότι δεν πρέπει να γίνει, το ίδιο λέει το 57% του ΠΑΣΟΚ και το 68% της Αριστεράς! Εξίσου απογοητευτική και η γνώμη των ομοϊδεατών της για τη διαγραφή της. Το 61% δηλώνει ότι ήταν σωστή η διαγραφή της!
oΑΣΧΗΜΑ τα νέα για το υπό… ίδρυση κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη: Μόλις απέκτησε το πρώτο «βαρίδι» της! Ο εκ των πιστών της βουλευτής Κ. Κιλτίδης «ενεπλάκη» στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, πέρασε κι από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να δώσει εξηγήσεις. Από το περιβάλλον της τέως υπουργού σημειώνουν ότι βουλευτές που μετέχουν στην παρούσα Βουλή είναι οι τελευταίοι που θα κληθούν να συνδράμουν στο εγχείρημα. Όποτε και αν αυτό ανακοινωθεί και ξεκινήσει. «Πόσο πειστική μπορεί να είναι η Ντόρα ότι ξεκινάει μια νέα προσπάθεια αν στις πρώτες θέσεις βρίσκονται, ξέρω ʼγώ, ο Κιλτίδης, ο Θ. Γιαννόπουλος ή ο Γιακουμάτος;» ανέφερε με… απρόσμενη ειλικρίνεια στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη. Αρκεί να βρεθούν καλύτεροι να βάλουν πλάτη…
oΔΙΑΥΛΟΣ επικοινωνίας μεταξύ Ιπποκράτους και Ρηγίλλης έχει τεθεί σε λειτουργία, αποδίδει δε καρπούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν συμφωνήσει να μην… εμπλακούν κεντρικά στην υπόθεση των Εξεταστικών Επιτροπών. Να το χειρισθούν αποκλειστικά οι βουλευτές που μετέχουν στις Επιτροπές. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση πέρασε στο «ντούκου» το περίφημο e-mail που υποτίθεται ότι ενέπλεκε «άτομο του Υπουργικού Συμβουλίου» του Κ. Καραμανλή. Εξίσου… έντονη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας όταν η υπόθεση αποδείχθηκε φιάσκο. Βουλευτές κι από τα δύο κόμματα παρατηρούσαν ότι σιωπηρή συμφωνία κατά βάση βολεύει τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά. Καθώς οι Εξεταστικές διερευνούν σκάνδαλα των προκατόχων τους, δεν είναι… υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται τα «πεπραγμένα» τους.
o«ΜΑ είναι δυνατόν οι άνθρωποι που την προηγούμενη πενταετία… χαντάκωσαν τον Καραμανλή να εξακολουθούν να είναι δίπλα του;». Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, το διατύπωνε βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσιεύματα για τα στελέχη που πηγαινοέρχονται στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού. Συνομιλούν μαζί του, του κάνουν προτάσεις… Το ίδιο ερώτημα πάντως θέτουν –χωρίς να κρύβουν την απογοήτευσή τους– αρκετοί βουλευτές του κόμματος. Όσοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν με πολιτικούς όρους την εμμονή του κ. Καραμανλή στα συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Καθαρά ψυχολογικό είναι το θέμα: Είναι οι μόνοι που έχουν απομείνει να στηρίζουν τον τέως πρωθυπουργό!
oΝΕΥΡΑ, πολλά νεύρα –ακόμη και μέσα στη Ρηγίλλης– προκάλεσε η ευθεία επίθεση του Β. Μιχαλολιάκου εναντίον του Κ. Καραμανλή, ο οποίος κινούμενος στη γραμμή του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι επί των ημερών του εντάθηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς. Στο καραμανλικό στρατόπεδο έκαναν λόγο για «χτύπημα κάτω από τη ζώνη», σημειώνοντας με… νόημα ότι ο Μιχαλολιάκος είναι στενός συνεργάτης του Σαμαρά. Ωστόσο, πιο στενοί συνεργάτες του τελευταίου έσπευδαν να διευκρινίσουν ότι ο βουλευτής εξέφρασε προσωπικές απόψεις, αλλά επειδή διάγουμε περίοδο μεγίστης καχυποψίας μάλλον δεν έπεισαν τους άμεσα ενδιαφερομένους. Βετεράνοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποδεικνύουν και μια τρίτη εκδοχή: «Σιγά μην κόπτεται για τη διαφθορά ο Μιχαλολιάκος. Απλώς δεν συγχώρεσε στον Καραμανλή που τον έβγαλε από την κυβέρνηση». Ανθρώπινα τα πάθη…