Από το Περιστύλιο…
«Όσο κι αν φωνάζει ο κ. Χαραλάμπους, αυτός είναι που οργάνωσε αντισυγκέντρωση στην Κέρκυρα», επέμενε ο υπουργός.
«Σας πετροβόλησα; Σας χτύπησα; Δεν έχουν δικαίωμα οι Κερκυραίοι να εκφράσουν τις απόψεις τους;»
«Ποιοι Κερκυραίοι; Εσείς ήσασταν. Και το ΠΑΜΕ ήταν που μου πέταξε πορτοκαλάδες στο Ηράκλειο»!
«Είστε προβοκάτορας, κάνετε ασκήσεις πολιτικής προβοκάτσιας!», του απάντησε ο βουλευτής. Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Λοβέρδος μετέβαλε ξαφνικά άποψη.
«Είπα εγώ ποτέ ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται το ΚΚΕ; Για σένα μίλησα προσωπικά» είπε στον εμβρόντητο βουλευτή του ΚΚΕ!
• Από την άλλη, ο Καρατζαφέρης αναλώθηκε σε μυστηριώδεις διαδρομές στο εσωτερικό της Βουλής, από το γραφείο του πρόεδρου στο ισόγειο, μέχρι το δικό του στον δεύτερο όροφο του μεγάρου σε τετ α τετ με τον Βενιζέλο. Στο ενδιάμεσο πετάχτηκε και μέχρι την Ηρώδου Αττικού για ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συντηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια τη φήμη που περιέβαλε το αίτημά του για παραίτηση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και πρόκληση εκλογών, παρά το γεγονός ότι οι συνομιλητές του δεν το επιβεβαίωναν ακριβώς. Απλώς ο ίδιος το υπαινισσόταν.
Προς το τέλος της εβδομάδας αποφάσισε να «ανοίξει» τα χαρτιά του μιλώντας στην Ολομέλεια και κατάφερε ακριβώς το ζητούμενο, δηλαδή να τα αφήσει όλα… ανοιχτά! Φρόντισε όμως να κλείσει το θέμα που άνοιξε ο Αντώνης Σαμαράς προτείνοντας να του δοθεί ένα υπουργείο για να ηρεμήσει!
«Δεν είχα καρέκλα και δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα. Με ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας και της πατρίδας», είπε. Σε… περίπτωση όμως: «Θα ζητούσα το υπουργείο Δικαιοσύνης για να δημεύσω περιουσίες και να κλείσω κάποιους φυλακή, που αρνηθήκατε και οι μεν και οι δε τόσο καιρό να κλείσετε στη φυλακή. Αυτό είναι το αίτημα της πλατείας».
Αμέσως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, σήκωσε κόκκινη κάρτα: «Δεν κάνει γι’ αυτήν τη θέση, κύριε πρόεδρε. Για ”υπουργός Προπαγάνδας” κάνει της ”τρόικας” και της κυβέρνησης»!
• Είπε πολλά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ανάμεσα σε αυτά ότι έφτασαν κάποιοι στην πλατεία να κάνουν σύγκριση «άκουσον άκουσον, με τη δικτατορία». Όπου τότε, λέει, «δεν υπήρχε ανεργία, όπου τότε υπήρχε οικονομική ευρυθμία, όπου τότε, βεβαίως, δεν υπήρχε ελευθερία και γι’ αυτό κάποιοι από μας εδώ στην αίθουσα βρέθηκαν σε ξερονήσια ή στο ΕΑΤ-ΕΣΑ». Όμως, «λένε ότι όλοι πέθαναν στην ψάθα εκείνης της εποχής, ενώ σήμερα η μισή Δικαιοσύνη της χώρας και οι μισές συνεδριάσεις της Βουλής είναι για να ανακαλύψουμε τους κλέφτες πολιτικούς».
Και ιδού η απάντηση του παριστάμενου υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη: «Σήμερα σταγονίδια δεν μπορούν να υπάρχουν σε αυτήν τη χώρα, δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία, δεν κινδυνεύει η οικονομία, δεν κινδυνεύει η χώρα μας. Βρίσκεται απλώς σε κρίσιμες στιγμές»…