Άλλοι τρεις πρώην βουλευτές του είπαν «αντίο» στον Καρατζαφέρη
Τελευταίοι που… άνοιξαν την πόρτα και αποχώρησαν ήταν οι πρώην βουλευτές Αλ. Χρυσανθακόπουλος, Αστ. Ροντούλης, Ουρ. Παπανδρέου-Παπαδάκη και τα στελέχη Γ. Κανελλόπουλος, Δ. Σαρατσιώτης.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους μάλιστα διατυπώνουν βαρύτατες κατηγορίες και καταγγελίες εναντίον του Γ. Καρατζαφέρη. Πιο συγκεκριμένα, τονίζουν ότι οκτώ μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει συνεδριάσει κανένα κομματικό όργανο και δεν έγινε απολογισμός της αποτυχίας. «Η συντριπτική εκλογική απόρριψη του προσώπου σας και των πολιτικών σας παλινωδιών από το εκλογικό σώμα αντιμετωπίσθηκε με εγωιστική τυφλότητα, ενώ θα έπρεπε να σας προβληματίσει, έτσι ώστε να διατυπώσετε τουλάχιστον ένα γενναίο, ολόψυχο συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό και τον πατριωτικό κόσμο» σημειώνουν.
Τα πέντε στελέχη υπογραμμίζουν ακόμη ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την απομόνωση, την περιχαράκωση και την κοινωνική περιθωριοποίηση του κόμματος ως… αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας του κ. Καρατζαφέρη. Σε άλλο σημείο της δήλωσής τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει ίαση σε ένα κόμμα που, 13 χρόνια από την ίδρυσή του, ακόμη διορίζει τις νομαρχιακές επιτροπές στη βάση του. Ο πολιτικός βοναπαρτισμός έχει τα όριά του. Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε μάταια για αλλαγή νοοτροπίας, δίχως καμιά προοπτική να εισακουσθούμε». Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεών τους σημειώνουν ότι «για μας δεν υπάρχει Αριστερά, δεν υπάρχει Δεξιά, υπάρχει η Ελλάδα». Κλείνουν μάλιστα με την επισήμανση ότι «η συγκρότηση ενός Πατριωτικού Κέντρου για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό επείγει όσο ποτέ άλλοτε».
Η διάλυση του ΛΑΟΣ αποτελεί μία ακόμη παράπλευρη απώλεια της πολιτικής των Μνημονίων, που εφαρμόζεται στη χώρα μας από την άνοιξη του 2010, και την οποία για ένα κρίσιμο διάστημα στήριξε το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Λόγω των Μνημονίων το ΠΑΣΟΚ, που μέχρι το 2011 κυβερνούσε, όχι μόνο έχασε τις τελευταίες εκλογές, αλλά είδε και τη δύναμή του να συρρικνώνεται σε δραματικό βαθμό. Στην αντίπερα όχθη, η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε σε διάστημα μόλις τριών χρόνων από το 4% στο 26%, ενώ ιδρύθηκε και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Δημιούργημα» της κρίσης και των Μνημονίων είναι και η Χρυσή Αυγή.