Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
Ο γιατρός σας
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν 12 ακόμα άρθρα στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
12/02/2017
Η κάρτα χτυπάει τη φοροδιαφυγή και αυξάνει τα έσοδα

Σελίδες:

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει και η παροιμία. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, αλλά και επειδή μας έβαλαν οι δανειστές το πιστόλι στον κρόταφο με τα capital controls, αποφάσισαν οι σημερινοί κυβερνώντες να επιβάλουν υποχρεωτικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Με τον... θεμιτό εκβιασμό διά νόμου που ψηφίσθηκε πως μόνο μέσω κάρτας θα χτίζεται το αφορολόγητο. Ως αποτέλεσμα, τον Ιανουάριο, που ήταν ο πρώτος μήνας που ίσχυσε ο νόμος, οι συναλλαγές με κάρτα αυξήθηκαν κατά 50%, ο δε τζίρος μέσω POS έχει αυξηθεί κατά 136% τα τελευταία δύο χρόνια. Ανάλογη αύξηση συναλλαγών καταγράφεται και στα εγκατεστημένα τερματικά, που έχουν φτάσει σε 320.000 πανελλαδικά και ο στόχος είναι να ξεπεράσουν τις 400.000.

Να σημειωθεί ότι, με την επέκταση της χρήσης καρτών στην Ελλάδα, την πρώτη θέση έχουν οι χρεωστικές με ποσοστό 81% του συνολικού αριθμού ενεργών καρτών σε κυκλοφορία (11,8 εκατ.), με το 1,3 εκατ. από αυτές να έχει εκδοθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Το αποτέλεσμα των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι ήδη ορατό και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Το πιστοποιεί η ραγδαία αύξηση των εσόδων, που τους τελευταίους μήνες ξεπέρασαν τους στόχους που είχαν τεθεί, δίνοντας τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να πανηγυρίζει για πλεόνασμα.

Επιτέλους, να και κάτι που μπήκε στις ράγες. Και χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος σε κάθε συναλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, που έχει μάλιστα αυτόματη απόδοση και πετυχαίνει με έναν... σμπάρο δυο τρυγόνια: Και αύξηση εσόδων για το κράτος και χτύπημα της φοροδιαφυγής στη ρίζα.

Σελίδες:
Αφήστε το σχόλιο σας: