Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 12/02/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
Ο γιατρός σας
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Ασύμφορη για τα ελληνικά συμφέροντα τυχόν κλιμάκωση και ανακατατάξεις

Πολλοί θα εξεπλάγησαν από τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου αμερικανού Προέδρου για την ΕΕ, όπως και τις εκτιμήσεις για την πορεία της Ευρώπης μετά το BREXIT. Ιδιαίτερα δυσμενή εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπό διορισμόν νέου διπλωματικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, ο οποίος, σε ήκιστα διπλωματικό ύφος, εξέφρασε αμφιβολίες για την επιβίωση του ευρώ και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμβαση του Ερντογάν απειλεί την ΕΕ!
Ο Γιγίτ Μπουλούτ ήταν ένας εκκεντρικός τηλεοπτικός δημοσιογράφος στην Τουρκία και θα προκαλούσε απλώς το γέλιο, αν δεν ήταν ο πιο στενός σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν.
Είναι έτσι, υπουργέ;
Δύσκολα πιστεύει κανείς ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό που περιγράφουμε στη συνέχεια, αλλά στους καιρούς που ζούμε επτά χρόνια τώρα ακόμα και αυτά που θεωρούσαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβούν, δυστυχώς, τα βιώνουμε στην πράξη...
Αγώνας δρόμου για την άμυνα
Επί δεκατρία χρόνια, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επί διαφόρων κυβερνήσεων, αδράνησε, ως η χώρα να μην αντιμετώπιζε οποιαδήποτε απειλή και ως να ήταν κρυφή και αόρατη η ανάπτυξη από την Άγκυρα μιας γιγαντιαίας πολεμικής βιομηχανίας, πάνω στην οποία θέλει η τελευταία να στηρίξει τις φιλοδοξίες της για την ανάδειξή της σε μεγάλη δύναμη και για επεκτατική πολιτική.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Αν όλοι βάζετε τη χώρα πάνω από την καρέκλα, πείτε επιτέλους όλοι μαζί ένα ΟΧΙ

Ζούμε επτά χρόνια τώρα ένα θέατρο του παραλόγου... Με την παράσταση να μη λέει να τελειώσει. Παρότι ο πρωταγωνιστής –εμείς– έχει εξαντληθεί, έχει φθάσει λίγο πριν από το «τετέλεσται»... Γιατί οι δύο «συγγραφείς» του έργου τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιο θα είναι το τέλος. Ο καθένας θέλει να πέσει η αυλαία με αυτό που εξυπηρετεί το... όραμά του! Κάπως έτσι ανεβαίνει τον Γολγοθά της η Ελλάδα, με αποκλειστική ευθύνη όλων των κυβερνώντων, εκείνων που της έβαλαν το ακάνθινο στεφάνι αλλά και των σημερινών, που συνεχίζουν στην ίδια ρότα, έχοντας όμως λιγότερες ευθύνες από τη στιγμή που το έγκλημα είχε συ­ντελεστεί...

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα,

Επιτέλους, κάποια στιγμή θα πρέπει να χωνέψουν οι βουλευτές και κυρίως οι υπουργοί ότι οι νόμοι δεν μπορεί να ισχύουν μόνο για τους ανώνυμους πολίτες και όχι για την αφεντιά τους. Και για τους αρχηγούς και γενικά για όλους τους πολιτικούς. Θα πρέπει, μάλιστα, κάθε απόφασή τους και κάθε πράξη τους να περνάει από την τρύπα της βελόνας. Με τρεις λέξεις, Όλα στο φως.

Περισσότερα...