Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 12/02/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
Ο γιατρός σας
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη ζητούν επιστροφή στα εθνικά νομίσματα
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις αυξάνεται σταθερά η λαϊκή κατακραυγή σε ό,τι αφορά τη λιτότητα και τη χρεοκοπία - 4 στους 10 Έλληνες προβλέπουν διάλυση της Ευρωζώνης

Φουντώνει σε παγκόσμιο επίπεδο το κύμα αμφισβήτησης του ευρώ, με κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και οικονομολόγους να το «ενοχοποιούν» για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη, και όχι μόνο. Κρίση η οποία είχε επακόλουθο την επιβολή μιας ακραίας πολιτικής λιτότητας, που αποδεικνύεται καταστροφική για αρκετές χώρες και τους λαούς τους.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν βλέπει εκλογές ο Καραμανλής
Αμετακίνητος στην εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση παραμένει ο Κ. Καραμανλής και δεν συμμερίζεται την άποψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών.
Πάει να πάρει τις ευλογίες Μέρκελ και Σόιμπλε ο Μητσοτάκης
Τ α διαπιστευτήριά του σε Άνγκ. Μέρκελ και Β. Σόιμπλε πρόκειται να καταθέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης σε διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει μαζί τους αύριο και την Τρίτη στο Βερολίνο. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στη γερμανική πρωτεύουσα αποφασισμένος να πείσει τους συνομιλητές του ότι έχει ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και κυρίως να καταστήσει σαφές ότι είναι έτοιμος –και πρόθυμος– να υλοποιήσει όσα μέτρα αποφεύγει ή δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή ο Αλ. Τσίπρας.
Είναι τώρα η ώρα της Δικαιοσύνης
Πριν από λίγες μέρες έπεσε αυλαία στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, όμως στην αφετηρία βρέθηκε η Ελληνική Δικαιοσύνη, που έχει πολύ δουλειά πλέον για την αξιοποίηση των ευρημάτων και αποκαλύψεων του πορίσματος της Επιτροπής. Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης.
Αμφισβητείται η στρατηγική Μητσοτάκη
Τη δυσαρέσκεια των βουλευτών -όπως φαίνεται από τις απουσίες τους- προκαλούν οι κοινοβουλευτικές μάχες, όπου σταθερά χάνει τις εντυπώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βάζει την ατζέντα επιλέγοντας προνομιακά πεδία και καταφέρνοντας προσωπικά πλήγματα, όπως, π.χ., με τον «Κήρυκα Χανίων» και με το ακίνητο της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι.
Μεταξύ σφύρας και άκμονος!
Η δύναμη των ενάρετων κύκλων, της ηχούς από τις επτά κεράτινες σάλπιγγες των ιερέων και τη φωνή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, μπορεί να κυρίευσε την Ιεριχώ, αλλά δεν μπορεί να κατεδαφίσει τα τείχη της κρίσης.
Με το καλημέρα τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι πλέον η ανάδειξή της ως τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, ώστε να μπορεί να καταγραφεί ως ισχυρός, αυτόνομος πολιτικός πόλος και ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, και ήδη αυτό αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της RASS, όπου καταγράφεται ως τρίτο κόμμα με 8,3%!
Συνοικέσιο με τους «3» στήνει ο Θεοδωράκης
Σε αναζήτηση φόρμουλας συνεργασίας με την Κίνηση (Ώρα Αποφάσεων) των τριών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο Στ. Θεοδωράκης υπό την πίεση που προκαλούν οι διαδοχικές αποχωρήσεις βουλευτών του το τελευταίο διάστημα.
Έτοιμος για κυβέρνηση με τη ΝΔ είναι ο Λεβέντης
Ανοιχτός σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές εμφανίζεται ο Β. Λεβέντης, πλην όμως είναι αποφασισμένος να θέσει σαφείς και συγκεκριμένους όρους. Οι όροι αυτοί θα έχουν να κάνουν όχι μόνο με το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις πολιτικές σε βασικά ζητήματα αλλά και με τη δομή και τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Κλειστό κλαμπ έχει κάνει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης
Η προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη -που ξεκίνησε την επομένη κιόλας της ανάδειξής του στην αρχηγία- να θέσει υπό τον πλήρη (απόλυτο) έλεγχό του τη Νέα Δημοκρατία την έχει μετατρέψει σταδιακά σε ένα αμιγώς προσωποπαγές κόμμα.
Προς δεξιούς...
Σήμερα θα απευθυνθούμε προς τους δεξιούς ψηφοφόρους. Αντιπροσώπευαν ανέκαθεν το ήμισυ του εκλογικού σώματος. Από το Λαϊκό Κόμμα πέρασαν στον Ελληνικό Συναγερμό του Παπάγου, μετά στην ΕΡΕ και ορισμένοι εξ αυτών το 1967 στήριξαν τη δικτατορία του Γ. Παπαδόπουλου. Κατά τη Μεταπολίτευση, η μεγάλη μάζα ακολούθησε τον Καραμανλή στη Νέα Δημοκρατία, αλλά υπήρξε και μερίδα πιο «ακραιφνών» οπαδών που προτίμησαν μικρότερα σχήματα, όπως του Σπ. Μαρκεζίνη ή του Σπύρου Θεοτόκη, ο οποίος συγκέντρωνε και τους παραδοσιακούς βασιλόφρονες, αυτούς που θεωρούσαν ότι ο Καραμανλής τούς «πρόδωσε».
Τελικά πολύ ακριβά διόδια, για να περάσει τον κάβο, πλήρωσε ο Τσίπρας
Ακριβά, πολύ ακριβά, θα κληθεί να πληρώσει η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η χώρα τα διόδια προκειμένου να περάσει τον κάβο που από κοινού έχουν στήσει οι δανειστές.
Μας ήξεραν από πολύ παλιά
Όσα μας συμβαίνουν δεν συμβαίνουν τυχαία. Αυτοί που χωρίς όνομα εμφανίζονται ως «δανειστές» ή με όνομα και λέγονται ευρωπαίοι πολιτικοί (Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Μέρκελ, Ολάντ κ.λπ.) μας ξέρουν καλύτερα από ό,τι γνωρίζουμε εμείς τον εαυτό μας. Μας ήξεραν ανέκαθεν. Τώρα, εκμεταλλευόμενοι και τις μεθόδους της ψυχολογίας και της ομαδικής καθοδήγησης, κάνουν ό,τι θέλουν.
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Αν όλοι βάζετε τη χώρα πάνω από την καρέκλα, πείτε επιτέλους όλοι μαζί ένα ΟΧΙ

Ζούμε επτά χρόνια τώρα ένα θέατρο του παραλόγου... Με την παράσταση να μη λέει να τελειώσει. Παρότι ο πρωταγωνιστής –εμείς– έχει εξαντληθεί, έχει φθάσει λίγο πριν από το «τετέλεσται»... Γιατί οι δύο «συγγραφείς» του έργου τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιο θα είναι το τέλος. Ο καθένας θέλει να πέσει η αυλαία με αυτό που εξυπηρετεί το... όραμά του! Κάπως έτσι ανεβαίνει τον Γολγοθά της η Ελλάδα, με αποκλειστική ευθύνη όλων των κυβερνώντων, εκείνων που της έβαλαν το ακάνθινο στεφάνι αλλά και των σημερινών, που συνεχίζουν στην ίδια ρότα, έχοντας όμως λιγότερες ευθύνες από τη στιγμή που το έγκλημα είχε συ­ντελεστεί...

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα,

Επιτέλους, κάποια στιγμή θα πρέπει να χωνέψουν οι βουλευτές και κυρίως οι υπουργοί ότι οι νόμοι δεν μπορεί να ισχύουν μόνο για τους ανώνυμους πολίτες και όχι για την αφεντιά τους. Και για τους αρχηγούς και γενικά για όλους τους πολιτικούς. Θα πρέπει, μάλιστα, κάθε απόφασή τους και κάθε πράξη τους να περνάει από την τρύπα της βελόνας. Με τρεις λέξεις, Όλα στο φως.

Περισσότερα...