Κεντρική σελίδα | Προηγούμενα Φύλλα | Επικοινωνία

Ημ. Φύλλου: 12/02/2017

ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ - ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ
Δες
Ο γιατρός σας
ΣΤΗΛΕΣ
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
ΖΙΖΑΝΙΟ
ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Με το... πιστόλι στον κρόταφο έγινε η ενοποίηση των Ταμείων γιατί ήταν εντολή των δανειστών
Αν δεν βάλεις θεμέλια σΆ ένα σπίτι, μπορεί να πέσει και να σε πλακώσει - Βουνό τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί - Πάλι οι συνταξιούχοι πληρώνουν αμαρτίες άλλων - Βιώσιμες συντάξεις, τέλος...

Πρόχειρα και βιαστικά έκτισαν τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αποτέλεσμα κάθε μέρα να προκύπτουν προβλήματα, με τους ασφαλισμένους και κυρίως τους συνταξιούχους να πληρώνουν τη... νύφη, χωρίς να φταίνε.

Διαβάστε περισσότερα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λύση για τα μπλοκάκια
Η ιστορία με τα μπλοκάκια επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού και σωστής επίλυσης των προβλημάτων που αναφύονται με τις αλλαγές στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά θέματα που επιβάλλουν οι «θεσμοί». Κοινώς, όλα γίνονται στο πόδι.
Τελικά, λεφτά υπάρχουν...
...δεν εξηγείται αλλιώς το ότι, με τόση ανεργία, τόσες χιλιάδες λουκέτα και τέτοια συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων φέτος τον Ιανουάριο κατά 22,8% και σε αριθμό αυτοκινήτων 13.096! Όταν μάλιστα η αύξηση πέρυσι τον Ιανουάριο ήταν μόλις 3,7%!
Συνεχίζει για δεύτερη θητεία ο Κων. Κόλλιας το Οικονομικό Επιμελητήριο
Η επανεκλογή του Κων. Κόλλια ως προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποτελεί την επιβεβαίωση του έργου που πρόσφερε κατά την πρώτη θητεία του, προωθώντας λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Για πρώτη φορά αποεπενδύουμε...
«Σε τάξεις μεγέθους, από το 2007 έως το 2015, οι επενδύσεις στην Ελλάδα έπεσαν από το 25% του ΑΕΠ στο 10%, περίπου το μισό του μ.ό. της Ευρωζώνης. Από το 2010 και μετά, κάθε χρόνο, οι νέες επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, είναι λιγότερες από ό,τι χρειάζεται για την αναπλήρωση απόσβεσης του επενδεδυμένου κεφαλαίου. Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, αποεπενδύουμε. Η οικονομία μας μοιάζει με κολόνα πάγου στον ήλιο που λιώνει».
Κάποιος Εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει
Μιας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυτός που διόρισε τους ειδικούς εκκαθαριστές των ελληνικών bad banks, αν κι έχει και την ευθύνη του ελέγχου τους, μήπως θα πρέπει κάποιος εκ των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου ή της Διαφθοράς ή τους Οικονομικούς να εκδώσει παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης των εν λόγω μαγαζιών, ώστε να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες της ιεραρχίας τους, που είτε με ενέργειές τους είτε με παραλείψεις τους συνέβαλαν στην οικονομική τους ζημία, προς βλάβη της εθνικής οικονομίας, άρα και των κεκτημένων οικονομικών μας συμφερόντων ως φορολογουμένων;
Φέσια στη ΔΕΗ και στην κινητή τηλεφωνία!
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος... Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση των περισσότερων ελληνικών νοικοκυριών, που αρνούνται πεισματικά να τη δουν ο επόπτης μας κ. Σόιμπλε και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο επόπτης του ΔΝΤ κ. Τόμσεν και απαιτούν κι άλλα μέτρα, ακόμη πιο αιματηρά.
6 στις 10 επιχειρήσεις έμειναν από λεφτά!
Σαν παραμύθια ακούγονται οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι βγαίνουμε στις Αγορές, μπαίνουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη και στη γωνία περιμένουν οι επενδυτές, που θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα.
Η κάρτα χτυπάει τη φοροδιαφυγή και αυξάνει τα έσοδα
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει και η παροιμία. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, αλλά και επειδή μας έβαλαν οι δανειστές το πιστόλι στον κρόταφο με τα capital controls, αποφάσισαν οι σημερινοί κυβερνώντες να επιβάλουν υποχρεωτικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Η Αγορά στα κάγκελα: Τελειώνουμε...
Ο ένας μετά τον άλλο, οι φορείς της Αγοράς παίρνουν τον.... τηλεβόα και φωνάζουν στο Μαξίμου και σε ολάκερη τη Βουλή: Τελειώνουμε, μας οδηγείτε στον θάνατο, και δεν μένουμε στο ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.
Μόλις 49.141 βρήκαν δουλειά
Οι φόροι αυξάνονται, τα έσοδα μειώνονται!
Ακόμα και 50.000 άνεργους ναυτικούς θα μπορούσαν να απορροφήσουν τα ελληνόκτητα πλοία
Επίθεση στον πρόεδρο της Ένωσης Ναυτών ΕΝ Αντώνη Νταλακογιώργο έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρος Βενιάμης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. Όπως είπε, αν οι συνδικαλιστές δεν αντιδρούσαν και δεν επέμεναν σε υψηλούς μισθούς για τα ελληνικά κατώτερα πληρώματα, οι έλληνες πλοιοκτήτες θα μπορούσαν να απορροφήσουν ακόμα και 50.000 άνεργους ναυτικούς στα πλοία τους!
ΘΑΡΡΑΛΕΑ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Αν όλοι βάζετε τη χώρα πάνω από την καρέκλα, πείτε επιτέλους όλοι μαζί ένα ΟΧΙ

Ζούμε επτά χρόνια τώρα ένα θέατρο του παραλόγου... Με την παράσταση να μη λέει να τελειώσει. Παρότι ο πρωταγωνιστής –εμείς– έχει εξαντληθεί, έχει φθάσει λίγο πριν από το «τετέλεσται»... Γιατί οι δύο «συγγραφείς» του έργου τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιο θα είναι το τέλος. Ο καθένας θέλει να πέσει η αυλαία με αυτό που εξυπηρετεί το... όραμά του! Κάπως έτσι ανεβαίνει τον Γολγοθά της η Ελλάδα, με αποκλειστική ευθύνη όλων των κυβερνώντων, εκείνων που της έβαλαν το ακάνθινο στεφάνι αλλά και των σημερινών, που συνεχίζουν στην ίδια ρότα, έχοντας όμως λιγότερες ευθύνες από τη στιγμή που το έγκλημα είχε συ­ντελεστεί...

Περισσότερα...


ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Καλή σας μέρα,

Επιτέλους, κάποια στιγμή θα πρέπει να χωνέψουν οι βουλευτές και κυρίως οι υπουργοί ότι οι νόμοι δεν μπορεί να ισχύουν μόνο για τους ανώνυμους πολίτες και όχι για την αφεντιά τους. Και για τους αρχηγούς και γενικά για όλους τους πολιτικούς. Θα πρέπει, μάλιστα, κάθε απόφασή τους και κάθε πράξη τους να περνάει από την τρύπα της βελόνας. Με τρεις λέξεις, Όλα στο φως.

Περισσότερα...