Το «μυστικό» στην κόντρα συμβασιούχων – ΕΡΤ

Επιστολές και εξώδικα ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο πλευρών αλλά κανείς δεν αποκαλύπτει το «τραγικό» μυστικό. Ότι η πρόσληψή τους μπορεί να κριθεί παράνομη, επειδή δεν υπάρχουν από το 2002 και μετά ένσημα που να αποδεικνύουν την εργασία τους! Η μεν διοίκηση της ΕΡΤ κάνει ό,τι μπορεί για να αποκρύψει το γεγονός αυτό, προτείνοντας στους συνδικαλιστές να αναγνωρίσει προϋπηρεσία των συμβασιούχων μετά τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ, δηλαδή μετά τον Δεκέμβριο του 2005.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το πώς προσλήφθηκαν με απλές βεβαιώσεις των στελεχών της προς το ΑΣΕΠ όπου δήλωσαν με την υπογραφή τους ότι οι συμβασιούχοι έχουν προϋπηρεσία και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό το γεγονός δεν μπορεί διοικητικά να αποδειχθεί, αφού δεν υπάρχουν ένσημα. Το «γιατί» είναι «αμαρτωλή» ιστορία της ΕΡΤ, που μόνο ένας ελεγκτής δημόσιας διοίκησης θα μπορούσε να ξεδιαλύνει. Κάτι που δεν συμφέρει κανέναν, αφού μετά θα ζητηθούν ευθύνες απʼ όσους υπέγραψαν. Το σίγουρο είναι οι πρώην συμβασιούχοι εργάζονταν κανονικά στην ΕΡΤ, κάλυπταν δηλαδή πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στο μεγαλύτερο μέρος τους τουλάχιστον. Δεν κρατούν όμως στα χέρια τους ένσημα του ΙΚΑ που να το αποδεικνύουν. Και έτσι γίνονται έρμαιο σε έναν «διάλογο» ανάμεσα σε συνδικαλιστές και διοίκηση που κανείς δεν καταλαβαίνει. Η αλήθεια και η αποκάλυψη του «μυστικού» δεν συμφέρει ούτε τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ. Γιατί τα ένσημα έπρεπε να πληρώνονται από το 2002 και κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον γιατί δεν γινόταν αυτό.

Ερώτηση Κουβέλη για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει τον υπουργό Επικράτειας «αν σκοπεύει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των συμβασιούχων εργαζομένων στην ΕΡΤ». Στην επιστολή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «μετά την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος πολλών δημοσιογράφων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ Α.Ε. αντιμετωπίζει μισθολογικά προβλήματα που έχουν σχέση τόσο με την προϋπηρεσία όσο και με το ωράριο και τον τόπο εργασίας τους». «Συγκεκριμένα», συνεχίζει, «δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά, στην πλειοψηφία των εργαζομένων, η εσωτερική προϋπηρεσία στην Εθνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, ενώ παραδόξως αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία εκτός ΕΡΤ. Επιπροσθέτως αναφέρεται ο αυθαίρετος διαχωρισμός των συνεργατών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς με άνιση κατανομή του ύψους αποδοχών τους».


Σχολιάστε εδώ